reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Produkty nie zawierajace Bisfenolu A (BPA Free Bottle Products)
* Adiri Natural Nursers
* Avent “Via” disposable bottles
* BornFree - All bottles and cups BPA free
* EvenFlo Glass bottles
* Playtex Opaque Soft Bottle, Playtex Drop in liners
* Gerber Clearview, Fashion Tints (also called “Plastic Pastels”
wink.gif
,
Gerber GentleFlow
* Medela: All bottles
* Sassy MAM bottles (UltiVent), Baby Food Nurser Kit
* Green to Grow Bottles
* Sassy Baby Food Nurser Kit
* ThinkBaby Bottles
* Momo Glass Bottles
* Nuby: Standard Neck Non-Drip Bottle, Wide-Neck Non-Drip Bottle,
Wide-Neck Bottle with Handles and Non-Drip Nipple, Standard Neck
Bottle with Handles and Non-Drip Nipple, 3-Stage Wide Neck Easy Grip
Feeding System with Non-Drip Nipple.
* Nuture Pure Glass bottles
* Babisil Silbottles
* Weego Glass Bottles
* Siliskin Glass Bottles
* Dr Browns Glass Bottles (all vent system pieces BPA Free)

Jesli na dnie jakiegokolwiek opakowania plastikowego znajduje sie
cyferka 7 w trojkacie, tzn. ze w jego skladzie jest BPA.
Nie ma co panikowac, ale lepiej dmuchac na zimne.

reklama
Co do wózeczka to ja na 99% jestem przekonana do Jumperax:tak:. Naczytałam się bardzo dużo pozytywnych opinii na jego temat, poza tym oglądaliśmy z mężem go w sklepie, fajnie wygląda, lekko się prowadzi, ładnie wykończony w środku. Fakt jest taki że jest ciężki, ale decydując się na wózek 3w1 za taką kwotę nie można oczekiwać wszystkiego. W sierpniu planujemy zakupić wózeczek :) a dokładnie ten model Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe, spacerowe... . Już się nie mogę doczekać :-)

Jak kupię laktator medeli to będę mieć jedną butelkę bez tego biseptolu, bo tu napisali, że wszystkie medeli są bez. I myślę, że mi ta jedna butla w zupełności wystarczy, mam nadzieję, że następny też na piersi będzie chowany.

Ja miałam w planach kupienie butelek Aventu, ale to nie od razu wiadomo, na razie mamy jedną 150 ml Tomme Tippie, jakbyśmy bardzo jej potrzebowali:-)

A, i wczoraj kupiłam dwie paczki najmniejszych pampersów New baby. Wiem, wiem, wcześnie jeszcze, ale potem naprawdę możemy nie mieć za dużo czasu na kupowanie, bo M ciągle w pracy. A pieluchy wiadomo, zawsze są potrzebne

Pewnie zaraz na mnie nakrzyczycie, ale czy to nie jest tak, że się trochę dziewczynki nakręcacie? Ok, pewnie ten składnik jest w tych butelkach, ale czy w az takich ilościach, że zwykłe korzystanie z nich powoduje jakieś szkody u dziecka? Przez wiele lat dzieci na całym świeci używały/używają butelek Avent. Ja tez używałam, teraz tez zamierzam je kupić.
"Za chwilę" bedziemy szczepić nasze maluchy i na ten temat tez naczytacie się wiele sprzecznych opinii i co? nie bedziecie szczepić?
Jakis czas temu czytałam (tylko już teraz nie pamiętam gdzie, chyba w jakiejś gazecie) artykuł, że w wózkach dla dzieci a dokładniej w raczkach od wózków jest skłądnik rakotórczy, były podane firmy, które tego używają, znane firmy, pewnei wiele z Was zamierza kupic takie wózki, albo już je ma.
Wiem, wiem, że chcecie zmniejszać ryzyko, ale przeciez nawet powietrze którym oddychamy nie jest zbyt czyste.
Myslę, że najwazniejszy jest zdrowy rozsądek.

Btw. nie zrozumcie tego źle co napisałam, bo nikogo nie chce atakować, to jest po prostu moje zdanie i tyle...

reklama
Do góry