blond_20
Czarownica
Mlodak Ziajka od 1 dnia zycia ma filtr 30 a powyzej 6 miesiaca ma 50 nawet wiec nie tak zlewlasnie na allegro sprawdzalam i juz sama nie wiem co kupic. no a na dax jest napisane ze powyzej 6 miesiaca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mlodak Ziajka od 1 dnia zycia ma filtr 30 a powyzej 6 miesiaca ma 50 nawet wiec nie tak zlewlasnie na allegro sprawdzalam i juz sama nie wiem co kupic. no a na dax jest napisane ze powyzej 6 miesiaca
Lena w taką ciepłą pogodę można wychodzić po tygodniu. A dziecko ubierasz tak jak ty byś sie ubrała plus 1 ciuszek czyli jak tobie na krótki rękaw będzie ciepło to dziecku w kaftaniku i śpioszkach bedzie ok. Jak maleństwo będzie się przegrzewać to zaraz wyskoczą potówki a jak mu będzie chłodno to rączki ma chłodne i na szyjce też można sprawdzić czy nie jest chłodna.
Dasz na pewno radę. każda matka intuicyjnie wyczuwa jak dziecku jest dobrze
Lena nie martw się sama poczujesz jak zostaniesz mamą jak dziecku jest najlepiej To przychodzi samo - tak jak mleko ;p
Ja u Wiktora sprawdzałam na karku lub brzuszku - jak jest gorący lub spocony to znaczy ze za gorąco a jak jest chłodny znaczy ze za zimno )
Zazwyczaj sprawdza się zasada "jedna warstwa więcej niż ma się na sobie"
Kochane z takim noworodkiem kiedy najszybciej mozna wyjsc na dwor? I w co ubrac? Tzn. czy np. jak jest cieplo tak wiecie +22/+25 i wiecej to jakbym ubrala w kaftanik i spioszki starczy? i do tego jeszcze czapeczka i skarpetki tez musza byc nie? Wybaczcie moze dla was banalne pytania ale ja naprwde zielona jestem w tym i dopiero ze tak powiem ''ucze sie''/''nabieram wprawy''
a albo np. ssam pajacyk wystarczy?
skad bede wiedziec ze moj bejbik jest odpowiednio ubrany? cczy mu nie za zaimno/ciepło
Producenci zawsze będą do zakupu jak najwcześniej ;-)xdorotaa - też tak mam napisane
Ale z tymi kremami nie bede przesadzać w godzinach 11-15 nie bede z Małą wychodzić a potem i tak osłaniać od słońca - niekoniecznie kremami
Kochane z takim noworodkiem kiedy najszybciej mozna wyjsc na dwor? I w co ubrac? Tzn. czy np. jak jest cieplo tak wiecie +22/+25 i wiecej to jakbym ubrala w kaftanik i spioszki starczy? i do tego jeszcze czapeczka i skarpetki tez musza byc nie? Wybaczcie moze dla was banalne pytania ale ja naprwde zielona jestem w tym i dopiero ze tak powiem ''ucze sie''/''nabieram wprawy''
a albo np. ssam pajacyk wystarczy?
skad bede wiedziec ze moj bejbik jest odpowiednio ubrany? cczy mu nie za zaimno/ciepło
Z dzieckiem urodzonym w tak ciepłych miesiącach można wychodzić od razu, moja siostra rodzia w lipcu i jak tylko przyjechała ze szpitala ja zabrałam małą na spacer, a ona się przespała trochę nie ma różnicy temperatur więc nie trzeba czekać, a co do ubierania to zobaczycie, ze jak będa upały to body i ewentualnie pielucha do przykrycia- jedna warstwa więcej sprawdza się na chłodniejsze dni, a nie upału i lato.
No i w gondoli tez czapka i skarpety w gorąco nie potrzebne, ale to tylko moje zdanie- Niani z 15letnim stażem