blond_20
Czarownica
Mlodak Ziajka od 1 dnia zycia ma filtr 30 a powyzej 6 miesiaca ma 50 nawet wiec nie tak zle
wlasnie na allegro sprawdzalam i juz sama nie wiem co kupic. no a na dax jest napisane ze powyzej 6 miesiaca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mlodak Ziajka od 1 dnia zycia ma filtr 30 a powyzej 6 miesiaca ma 50 nawet wiec nie tak zlewlasnie na allegro sprawdzalam i juz sama nie wiem co kupic. no a na dax jest napisane ze powyzej 6 miesiaca
Lena w taką ciepłą pogodę można wychodzić po tygodniu. A dziecko ubierasz tak jak ty byś sie ubrała plus 1 ciuszek czyli jak tobie na krótki rękaw będzie ciepło to dziecku w kaftaniku i śpioszkach bedzie ok. Jak maleństwo będzie się przegrzewać to zaraz wyskoczą potówki a jak mu będzie chłodno to rączki ma chłodne i na szyjce też można sprawdzić czy nie jest chłodna.
Dasz na pewno radę. każda matka intuicyjnie wyczuwa jak dziecku jest dobrze![]()
Lena nie martw się sama poczujesz jak zostaniesz mamą jak dziecku jest najlepiejTo przychodzi samo - tak jak mleko ;p
Ja u Wiktora sprawdzałam na karku lub brzuszku - jak jest gorący lub spocony to znaczy ze za gorąco a jak jest chłodny znaczy ze za zimno)
Zazwyczaj sprawdza się zasada "jedna warstwa więcej niż ma się na sobie"
Kochane z takim noworodkiem kiedy najszybciej mozna wyjsc na dwor? I w co ubrac? Tzn. czy np. jak jest cieplo tak wiecie +22/+25 i wiecej to jakbym ubrala w kaftanik i spioszki starczy? i do tego jeszcze czapeczka i skarpetki tez musza byc nie? Wybaczcie moze dla was banalne pytania ale ja naprwde zielona jestem w tym i dopiero ze tak powiem ''ucze sie''/''nabieram wprawy''
a albo np. ssam pajacyk wystarczy?
skad bede wiedziec ze moj bejbik jest odpowiednio ubrany? cczy mu nie za zaimno/ciepło
Producenci zawsze będą do zakupu jak najwcześniej ;-)xdorotaa - też tak mam napisane
Ale z tymi kremami nie bede przesadzaćw godzinach 11-15 nie bede z Małą wychodzić a potem i tak osłaniać od słońca - niekoniecznie kremami
![]()
Kochane z takim noworodkiem kiedy najszybciej mozna wyjsc na dwor? I w co ubrac? Tzn. czy np. jak jest cieplo tak wiecie +22/+25 i wiecej to jakbym ubrala w kaftanik i spioszki starczy? i do tego jeszcze czapeczka i skarpetki tez musza byc nie? Wybaczcie moze dla was banalne pytania ale ja naprwde zielona jestem w tym i dopiero ze tak powiem ''ucze sie''/''nabieram wprawy''
a albo np. ssam pajacyk wystarczy?
skad bede wiedziec ze moj bejbik jest odpowiednio ubrany? cczy mu nie za zaimno/ciepło
Z dzieckiem urodzonym w tak ciepłych miesiącach można wychodzić od razu, moja siostra rodzia w lipcu i jak tylko przyjechała ze szpitala ja zabrałam małą na spacer, a ona się przespała trochęnie ma różnicy temperatur więc nie trzeba czekać, a co do ubierania to zobaczycie, ze jak będa upały to body i ewentualnie pielucha do przykrycia- jedna warstwa więcej sprawdza się na chłodniejsze dni, a nie upału i lato.
No i w gondoli tez czapka i skarpety w gorąco nie potrzebne, ale to tylko moje zdanie- Niani z 15letnim stażem![]()