reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
Jakby cos oprocz Hipp na slonce od 1 dnia zycia o ktorym pisala MŁODAK , a ktorego jest bardzo cięzko dostać ;-) firma dax cosmetics perfecta ma tez krem na slonce dla noworodkow od 1 doby zycia- 18 zł ;)) a aktualnie o ile sie nie myle jest na niego promocja w superpharmie bynajmniej naszej :))

Dziewczyny, ja te rampersy będę stosowała jako piżamkę dla dzidzi :tak: Chyba, że będzie chłodne lato, to wtedy pajac. Na codzień przede wszystkim body, a na jakieś wielkie wyjścia ;-) na bodziaka jakieś eleganckie spodenki i git :cool2:

Jakby cos oprocz Hipp na slonce od 1 dnia zycia o ktorym pisala MŁODAK , a ktorego jest bardzo cięzko dostać ;-) firma dax cosmetics perfecta ma tez krem na slonce dla noworodkow od 1 doby zycia- 18 zł ;)) a aktualnie o ile sie nie myle jest na niego promocja w superpharmie bynajmniej naszej :))

W gazecie dzisiaj widziałam reklame tych dax cosmetics! Ale juz sie zaopatrzyłam w hipp :( niestety:(

Dziewczyny, ja te rampersy będę stosowała jako piżamkę dla dzidzi :tak: Chyba, że będzie chłodne lato, to wtedy pajac. Na codzień przede wszystkim body, a na jakieś wielkie wyjścia ;-) na bodziaka jakieś eleganckie spodenki i git :cool2:

Te rampersy to czadziarskie sa:D i jak je w końcu kupie to na codzień wymiennie z bodami bede zakładała:)

Dziś w tesco widziałam te dax dla dzieci i nivea. Nivea jest od 6/7 miesiąca a dax albo też albo nie napisali. Nie pamiętam ale szukałam i nie kupiłam żadnego bo się nie nadawał a hippa nie było:( ani ziajki też nie:(

Kochane z takim noworodkiem kiedy najszybciej mozna wyjsc na dwor? I w co ubrac? Tzn. czy np. jak jest cieplo tak wiecie +22/+25 i wiecej to jakbym ubrala w kaftanik i spioszki starczy? i do tego jeszcze czapeczka i skarpetki tez musza byc nie? Wybaczcie moze dla was banalne pytania ale ja naprwde zielona jestem w tym i dopiero ze tak powiem ''ucze sie''/''nabieram wprawy''

a albo np. ssam pajacyk wystarczy?

skad bede wiedziec ze moj bejbik jest odpowiednio ubrany? cczy mu nie za zaimno/ciepło

Lena w taką ciepłą pogodę można wychodzić po tygodniu. A dziecko ubierasz tak jak ty byś sie ubrała plus 1 ciuszek czyli jak tobie na krótki rękaw będzie ciepło to dziecku w kaftaniku i śpioszkach bedzie ok. Jak maleństwo będzie się przegrzewać to zaraz wyskoczą potówki a jak mu będzie chłodno to rączki ma chłodne i na szyjce też można sprawdzić czy nie jest chłodna.
Dasz na pewno radę. każda matka intuicyjnie wyczuwa jak dziecku jest dobrze:)

Dziś w tesco widziałam te dax dla dzieci i nivea. Nivea jest od 6/7 miesiąca a dax albo też albo nie napisali. Nie pamiętam ale szukałam i nie kupiłam żadnego bo się nie nadawał a hippa nie było:( ani ziajki też nie:(

Ja wszystko na allegro kupuję. I nie ma problemu z dostaniem.
HiPPa nie, ale Ziajka jest w aptekach, przynajmniej u mnie w Mszczonowie. Ale filtr słabiutki...

reklama
Lena nie martw się sama poczujesz jak zostaniesz mamą jak dziecku jest najlepiej :) To przychodzi samo - tak jak mleko ;p
Ja u Wiktora sprawdzałam na karku lub brzuszku - jak jest gorący lub spocony to znaczy ze za gorąco a jak jest chłodny znaczy ze za zimno :))

Zazwyczaj sprawdza się zasada "jedna warstwa więcej niż ma się na sobie"

Do góry