reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Dziwczyny czy wiecie jaki krem na słonce z wysokim filtrem można stosować już dla noworodków

Tak jak Blond napisała - HiPP i Linomag, ale HiPP ma większy filtr bo 50. Dlatego też kupiłam i sama będę stosować na twarz bo straszliwe plamy mi wychodzą. Dziś się posmarowałam i efekt super - twarz bez zmiany kolorytu w przeciwnieństwie do niezabezpieczonego dekoldu :szok:.

reklama
Mam już torbę dla małego spakowaną. Nie wiem dlaczego się denerwowałam, że nie zdążę. Najważniejsza "rzecz" sama do niej wlazła:

najważniejsza rzecz do szpitala.jpg

Lenka tak mi się przypomniało a propo Twojego strachu o kąpanie maleństwa,że jak urodziłam Matka to w 2 dobie przychodzi położna,że mi pokaże jak kąpać,a ja do niej z tekstem"a po co? przecież ja wiem!" i się trochę zdziwiła,bo faktycznie jej pokazałam,że umiem wykąpać,ubrać itd nie chodziłam na SR,ale patrzyłam jak moja mama kapała dzieci siostry i tak jakoś mi sie utrwaliło,co mam robić...a poza tym to był MÓJ SYNUŚ ukochany,więc obca baba mi go obmacywać nie będzie;-):-)
Ruda odnosnie ubierania,przebierania to powiem ze nie boje sie ze sobie nie poradze dczy cos bo odkad pamietam mialam stycznosc z malymi dziecmi nowordkami, niemowlakami i pozniej starszymi i potrafilam, zmienic pieluche przebrac nakramic tylko jedyne rzecz ktorej wlasnie nie robilam to kapiel

Muzzy ma fajne koszule nocne. ja mam pizame jeszcze z poprzedniej ciazy z Muzzy no ale to pizama wiec do szpitala biore w rybki i delfinki:eek:

kupialm w tesco dzisiaj ten spiworek bez nog czy jak to sie tam zwie. jeszcze 4 zostaly u nas i wszytskie w rozmiarze 62. nikt sie na to nie rzuca jak widac skoro tyle czasu leza, chociaz w sumie wiekszych rozmiarow juz nie bylo , te male to zawsze zostaja bo na krotko starczaja. ale wydaje mi sie ze z tym nie bedzie takieo problemu, bo przeciez nic sie nie stanie jak nozki beda wystawac troszke hehe

Bylam dzis w tesco i dooopa blada nic takiego nie mają :(

hehehe no ladnie. ale mysle ze dziecku jednak bedziej sie przydadza pieluchy niz kot :D tak na poczatek hehe

Lena moze u Was juz to poszlo bo u nas to juz kilka miesiecy lezy i z calej wyprzedazy tylko to u nas juz zostalo

Blond - Właśnie takie! Nawet nie wiedziałam ze to się tak nazywa:/ masakra:/ czyli mówisz że fajne takie? Znowu mam siostre do tesco wysyłać? :p

Blond może byc i taka le bardziej mi się wydaję że u nas wgl nie było tego. Ogolnie tesco jest 24h otwarte nie? No a u nas to mozna powiedziec takie mini tesco i mało co tam ciekawego jest ;o

Ninuszka te w tesco byly dosc drogie jak na ich jakosc, bo 32 zl( wtedy akurat promocja na 16 ale nie sa az tak ladne jak np te z pepco)te z tesco sa wciagane przez glowe jak body i maja na dole napy a te z pepco sa cale rozpinane i ladne wzorki. ale rampersy to w kazdym sklepie znajdziesz z dzieciowymi ciuszkami:) no i na allegro jest ich pelo, dalam linka. i tam sa chyba nawet dokladnie te o ktorych pisalas tyle ze polowe tansze:) a naprawde ja lubilam mlodego w nich, i chyba jemu tez wygodnie bylo

Lena no mozliwe. w sumie sama nie wiem. ale sa 3 rodzaje tesco ,te male dupermarket, wieksze hipermarket i jeszcze jakies tesco extra czy cos takiego.

reklama
Do góry