reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Kamila a jaka ta gabka? Ja tez mialam przy Kubie ale doslownie raz jej uzylismy, bylam niezadowolona. w sumie mąż czesto kąpał Mlodego wiec teraz tez pewnie bedzie to jego "fucha":-D

reklama
Muzzy ma fajne koszule nocne. ja mam pizame jeszcze z poprzedniej ciazy z Muzzy no ale to pizama wiec do szpitala biore w rybki i delfinki:eek:

kupialm w tesco dzisiaj ten spiworek bez nog czy jak to sie tam zwie. jeszcze 4 zostaly u nas i wszytskie w rozmiarze 62. nikt sie na to nie rzuca jak widac skoro tyle czasu leza, chociaz w sumie wiekszych rozmiarow juz nie bylo , te male to zawsze zostaja bo na krotko starczaja. ale wydaje mi sie ze z tym nie bedzie takieo problemu, bo przeciez nic sie nie stanie jak nozki beda wystawac troszke hehe

Dziwczyny czy wiecie jaki krem na słonce z wysokim filtrem można stosować już dla noworodków

dziewczyny pisaly ze z Hipp mozna no i ja dzisiaj widzialam w sklepie Linomag krem z filtrem dla dzieci i niemowlt od pierwszych dni zycia tyle ze hipp ma chyba 50 filtr a linomag 30 o ile mi sie cos nie pomieszalo. reszta co widzialam to byla po 3 miesiacu albo po 6...

Ja kupiłam gąbke pod Małą żeby się nie ślizgała :-) i tak M zakomunikowałam że będzie odpowiedzialny za kąpiel :-) nie miał dużo do gadania :-p poużywamy jakiś czas na początku a potem już bez:-) chodzi tylko o to żeby się wprawić w to:-)

Dzisiaj dostałam przesyłkę z tymi kremami z filtrem Hipp :-) ale czy działa to jeszcze nie wiem :-p

Koszulki może i babcine ale zamówiłam sobie takie: KOSZULA NOCNA do karmienia_porodu NOWE WZORY XL (2331411745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a cycorniki takie: -2 Pak za 25,90 BIUSTONOSZ STANIK do karmienia 80C (2300863708) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A jeśli chodzi o śpiworki bez nóg to wysłałam siostre po nie:-) ja do tesco mam za daleko:/ zastanawiałam sie czy wziać jeszcze takie większe rozmiary ale w sumie doszłam do wniosku ze jak większe to juz bedzie jesień i zimno moze być w takim czymś :/ wiec 0-3 wystarczy:tak:

Ninuszka jakie tam babcine :D lepsze niz moje w rybki i delfinki hehe:) a z tymi spiworkami to tez tak powiedzialam ze na jesien to juz za zimno bedzie. ja kupilam jeden zeby wogole sprawdzic czy mi to podpasuje, najwyzej wtedy dokupie jeszcze na nocki albo bede prala co chwile hihi

Aga bardzo ladne te staniki! jak juz bede pewna tego w jakis sposob karmie tzn jesli sie okaze ze tym razem wyszlo z piersia to kupie takie lepsze bo narazie to mam 2 po mlodym takie bezszwowe, aleto sie w tym nie wyglada, splaszcza i wogole jakos jest nie tak jak lubie, ja to musze miec druty i usztywnienie

Rysica no wlasnie niektore te kremy sa od pierwszych dni zycia, i tak chronic trzeba, nikt takiego malucha na samo slonce wystawiac chyba nie bedzie:) ale nawet w cieniu lapie sie slonce wiec wydaje mi sie ze i tak trzeba posmarowac. ja kupie chyba linomag bo u mnie latwiej dostepny

Kupiłam dzisiaj na allegro takie oto koszule do karmienia z Muzzy :-)

Zobacz załącznik 463412Zobacz załącznik 463413

W sumie to faktycznie one są najfajniejsze, zbyt dużego wyboru nie ma, większość jakaś taka babcina ;-)

Na razie tylko dwie - szkoda mi kasy, liczę że będzie ciepło, wypierze się i raz dwa wyschnie. Ale wszystko się okaże...

Ja kupiłam jedna taka
MuZZy-koszula-nocna-ciążowa-do karmienia L=XL (2313086116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i chyba doszła ale nie zdazyłam na poczte pojechac.

a druga dostałam od przyjaciółki na urodziny taka:
Alles - producent bielizny - alles.pl

I też mam nadzieje ze wystarczy. W domu mam jeszcze letnią pizamke z góra na szeleczkach wlasnie tak na zakładke więc w razie czego bedzie.

Ninuszka a cycorniki fajne? I rozmiar ok? Bo ja mam na razie jeden taki ze stalkami i w sumie nie wiem jak bez stalek sie nosi....

reklama
J

a druga dostałam od przyjaciółki na urodziny taka:
Alles - producent bielizny - alles.pl

I też mam nadzieje ze wystarczy. W domu mam jeszcze letnią pizamke z góra na szeleczkach wlasnie tak na zakładke więc w razie czego bedzie.

Ninuszka a cycorniki fajne? I rozmiar ok? Bo ja mam na razie jeden taki ze stalkami i w sumie nie wiem jak bez stalek sie nosi....

Ta alles jest boska:-) jeśli chodzi o cycorniki to powiem tak.... nie jestem przyzwyczajona zeby chodzić w staniku bez fiszbin:/ wziełam rozmiar taki jaki teraz mam a troche mi przez ciąze urosły i mam wrażenie że troche za duży jest:/ wiec jak coś to mniejszy rozmiar brać! Chociaż.... po porodzie piersi rosną jeszcze? Więc moze być git, zobaczymy:) na początek takie kupiłam a jak się rozkręce w karmieniu (bo nie wiem jak to w ogóle bedzie - mogę nie mieć pokarmu) to wtedy kupię sobie coś lepszego:D moze i nawet zaszaleje z alles :D:D:D:D

Blond - 10 zł za takie coś to nie majątek więc wybróbujemy:D:D:D
Widziałam w mothercare takie fajne body nie body ;) krótki rękawek i krótkie spodenki:D w sam raz na lato:D sprzedają w 2packu za 69,90 zł wiec troche sporo:/ poszukam na ich stronie i Wam pokaze :)

edit:
Nie mogę znaleźć :(:(:(:(

Ostatnia edycja:
Do góry