reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

W takim oto wypadku narazie daruję sobie kupowanie maty :) Zobaczę jak będzie szło bez jakbym sobie nie bardzo radzila (chociaz mam nadzieje ze bedzie ok) to najwyzej sie dokupi

reklama
JA też nie mam żadnej maty ani leżaczka do kąpieli. Każę M mała trzymać, a on ma taką wielką dłoń, że pewnie jeszcze miejsce zostanie ;-)

A ręczniczków nazbierało mi się 6 w rożnych wielkościach, w tym tylko jeden be kapturka. :sorry2: Chyba trochę poszalałam...

Ostatnia edycja:
Ja tam tez zadnej maty czy lezaczkow do kapania nie mam i miec nie bede. Dalam rade 15lat temu bez tych rzeczy to i teraz dam:tak: A recznikow dla malej to mam 6 z kapturkiem i 2 bez i tyle mi starczy.

Lenka tak mi się przypomniało a propo Twojego strachu o kąpanie maleństwa,że jak urodziłam Matka to w 2 dobie przychodzi położna,że mi pokaże jak kąpać,a ja do niej z tekstem"a po co? przecież ja wiem!" i się trochę zdziwiła,bo faktycznie jej pokazałam,że umiem wykąpać,ubrać itd nie chodziłam na SR,ale patrzyłam jak moja mama kapała dzieci siostry i tak jakoś mi sie utrwaliło,co mam robić...a poza tym to był MÓJ SYNUŚ ukochany,więc obca baba mi go obmacywać nie będzie;-):-)

Ja do kąpieli kupiłam gąbkę co się na niej dziecko kładzie, sprawdziło się u wiktora - duża wygoda :)))

u nas postanowione - mój T będzie kąpał - ja asystuje.
A ja mam 1 reczniczek z kapturkiem który dostałam po kolezanki dzieciaczku. I zamierzam używaż normalnych reczników. Mam ich taka mase że chodzbym uzywała za kazdym razem nowego to na 2 tyg swobodnie starczy. A jak kupie kolejne to tych które leżą pewnie nie uzyje...

Aylin u nas też ustalone zostało, że to tatuś będzie od kapieli, zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości;-)

Aylin, zaza u nas też tatuś przejmie kąpanie, zresztą tak jak było 7 lat temu :tak: Nie ma jak męska, silna dłoń ;-) Ja będę po kąpieli robiła "kosmetyczne wykończenie" ;-)

u nas w zasadzie też się nastawiliśmy że to tatuś będzie miał tą przyjemność, przynajmniej na początku :-p a łapkę ma konkretną ;-)

reklama
Kupiłam dzisiaj na allegro takie oto koszule do karmienia z Muzzy :-)

2329867177.jpg2325549498.jpg

W sumie to faktycznie one są najfajniejsze, zbyt dużego wyboru nie ma, większość jakaś taka babcina ;-)

Na razie tylko dwie - szkoda mi kasy, liczę że będzie ciepło, wypierze się i raz dwa wyschnie. Ale wszystko się okaże...

Do góry