reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

o no wlasnie cos jak spiworek bez dolu albo jak sukienka z dlugim rekawem :Dno i cieniutkie jak body czy pajacyk. wkleilabym jakies zdjecie tego czegos ale nie wiem jak to znalezc bo nie wiem jak to nazwac:-D chyba tez kupie jak bedzie to cos w tesco jeszcze, bo to juz pare miesiecy tam wisialo i nikt nie kupowal widac, cena spadala i ostatnio bylo wlasnie 9.9

a jednak znalazlam, po prostu koszula nocna dla nieowlaka czy tam noworodka:D
http://www.organicalulu.pl/245-green-baby-organiczna-koszulka-nocna-dla-niemowlat-jez-i-sowka.html
cos takiego tylko oczywiscie nie ta firma tylko f&f ja widzialam ale o to mi chodizlo hihi

Ostatnia edycja:
reklama
no wlasnie w naszym sa na tych pretach wyprzedazowych, pierwotna cena chyba 43 zl byla a teraz te 0-3 sa za 9.9, 3-6 byly chyba za 12zl( dziwne ze kazdy rozmiar w innej cenie:eek:) ale ladne bezowe sa

dokładnie coś takiego,ja mam z H&M oczywiście używany.no a na łapki można skarpetki założyć,a myślę,że taki dzidziol mały raczej się z tego nie wykopie

Ostatnia edycja:
tez mysle ze sie ne rozkopie, takie male to sie prawie nie rusza no chyba ze placze to macha nozkami i raczkami.
ja pamietam ze mnie wlasnie z rafalkiem mocno wkurzaly w nocy te zatrzaski od pajacow:) i szukalam pajacow na zamek i mialam tylko takie 2, duzo szybciej i zawsze jest szansa ze sie mlode nie rozbudzi tak na amen przy przebieraniu nocnym i pojdzie spac dalej:)

ja ręczniki kupiłam dwa z kapturkiem 1mx1m, mam nadzieję, że dośc długo nam posłużą, a przecież później to może być zwykły ręcznik,a tych u mnie w domu pod dostatkiem;-)

Lena ja zawsze trzymałam córkę i teraz też zamierzam,bałabym się taj położyć na tej macie, jednak główkę trzeba podtrzymywać i wygodniej żeby tą główkę umyć.
Ale pewnie też są zwolenniczki mat,każdy musi sobie wypracować swój sposób kąpania.
A okrycie z kapturkiem mam jedno,ponieważ mam pełno nowych ręczników i kilka wyprałam w płynie biały jeleń żeby mieć dla małego.

Ja dla Kuby mialam recznik z kapturkiem, pozniej dokupilam drugi i do dzisiaj ich uzywamy, sprawdzily sie u nas:tak: zakladam mu nadal na glowe jak Go wyciagam z wanny:-) Dla Malego mam juz jeden kupiony i pewnie trzeba bedzie dokupic drugi, zeby nie byl pokrzywdzony:-D
Kuba cwaniaczek juz chcial sie wymienic, ze On odda swoj zielony a wezmie niebieski Małego:tak:

Ja Kubę kapalam ręką, mialam rekawice do tego recznika wlasnie w zestawie ale moze dwa razy jej uzyłam:tak: mate tzn. taka gabke mialam kupiona ale ja doslownie raz uzylismy i dalismy sobie spokoj, teraz nie mam nic

blond mi to wlasnie bardzo kolezanka polecala, podobno przewijanie w nocy bardzo ulatwia, a bedzie lato wiec nawet jakby sie maly wykopal z tego to bedzie ok.

ja kupilam z carter's na allegro uzywane, cos takiego: ŚPIWOREK DO SPANIA 2 SZT.Carter's 0-3 mies. (2292326674) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a nie wiedzialam ze w tesco tez maja, musze skoczyc zobaczyc

Ja też mam już chyba z 5 sztuk takich śpiworków właśnie Carter's...

reklama
a ja mam dwa ręczniki z kapturkiem, jeden 100x100 i drugi trochę mniejszy, myślę że na początek wystarczy :blink:

do spania mam jeden cieniutki śpiworek na suwak i drugi grubszy więc raczej na później ale te koszule fajne więc może i ja się do tesco wybiorę :sorry2:

a co do kąpania to u mnie położna zalecała wkładanie maleństwa do wanienki z pieluszką i mycie właśnie nią i ręką ale ja mam i myjki i matę więc będziemy testować co się najlepiej u nas sprawdzi :tak:

Do góry