reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

o no wlasnie cos jak spiworek bez dolu albo jak sukienka z dlugim rekawem :Dno i cieniutkie jak body czy pajacyk. wkleilabym jakies zdjecie tego czegos ale nie wiem jak to znalezc bo nie wiem jak to nazwac:-D chyba tez kupie jak bedzie to cos w tesco jeszcze, bo to juz pare miesiecy tam wisialo i nikt nie kupowal widac, cena spadala i ostatnio bylo wlasnie 9.9

a jednak znalazlam, po prostu koszula nocna dla nieowlaka czy tam noworodka:D
http://www.organicalulu.pl/245-green-baby-organiczna-koszulka-nocna-dla-niemowlat-jez-i-sowka.html
cos takiego tylko oczywiscie nie ta firma tylko f&f ja widzialam ale o to mi chodizlo hihi

Ostatnia edycja:
reklama
no wlasnie w naszym sa na tych pretach wyprzedazowych, pierwotna cena chyba 43 zl byla a teraz te 0-3 sa za 9.9, 3-6 byly chyba za 12zl( dziwne ze kazdy rozmiar w innej cenie:eek:) ale ladne bezowe sa

dokładnie coś takiego,ja mam z H&M oczywiście używany.no a na łapki można skarpetki założyć,a myślę,że taki dzidziol mały raczej się z tego nie wykopie

Ostatnia edycja:
tez mysle ze sie ne rozkopie, takie male to sie prawie nie rusza no chyba ze placze to macha nozkami i raczkami.
ja pamietam ze mnie wlasnie z rafalkiem mocno wkurzaly w nocy te zatrzaski od pajacow:) i szukalam pajacow na zamek i mialam tylko takie 2, duzo szybciej i zawsze jest szansa ze sie mlode nie rozbudzi tak na amen przy przebieraniu nocnym i pojdzie spac dalej:)

ja ręczniki kupiłam dwa z kapturkiem 1mx1m, mam nadzieję, że dośc długo nam posłużą, a przecież później to może być zwykły ręcznik,a tych u mnie w domu pod dostatkiem;-)

Lena ja zawsze trzymałam córkę i teraz też zamierzam,bałabym się taj położyć na tej macie, jednak główkę trzeba podtrzymywać i wygodniej żeby tą główkę umyć.
Ale pewnie też są zwolenniczki mat,każdy musi sobie wypracować swój sposób kąpania.
A okrycie z kapturkiem mam jedno,ponieważ mam pełno nowych ręczników i kilka wyprałam w płynie biały jeleń żeby mieć dla małego.

Ja dla Kuby mialam recznik z kapturkiem, pozniej dokupilam drugi i do dzisiaj ich uzywamy, sprawdzily sie u nas:tak: zakladam mu nadal na glowe jak Go wyciagam z wanny:-) Dla Malego mam juz jeden kupiony i pewnie trzeba bedzie dokupic drugi, zeby nie byl pokrzywdzony:-D
Kuba cwaniaczek juz chcial sie wymienic, ze On odda swoj zielony a wezmie niebieski Małego:tak:

Ja Kubę kapalam ręką, mialam rekawice do tego recznika wlasnie w zestawie ale moze dwa razy jej uzyłam:tak: mate tzn. taka gabke mialam kupiona ale ja doslownie raz uzylismy i dalismy sobie spokoj, teraz nie mam nic

blond mi to wlasnie bardzo kolezanka polecala, podobno przewijanie w nocy bardzo ulatwia, a bedzie lato wiec nawet jakby sie maly wykopal z tego to bedzie ok.

ja kupilam z carter's na allegro uzywane, cos takiego: ŚPIWOREK DO SPANIA 2 SZT.Carter's 0-3 mies. (2292326674) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a nie wiedzialam ze w tesco tez maja, musze skoczyc zobaczyc

Ja też mam już chyba z 5 sztuk takich śpiworków właśnie Carter's...

reklama
a ja mam dwa ręczniki z kapturkiem, jeden 100x100 i drugi trochę mniejszy, myślę że na początek wystarczy :blink:

do spania mam jeden cieniutki śpiworek na suwak i drugi grubszy więc raczej na później ale te koszule fajne więc może i ja się do tesco wybiorę :sorry2:

a co do kąpania to u mnie położna zalecała wkładanie maleństwa do wanienki z pieluszką i mycie właśnie nią i ręką ale ja mam i myjki i matę więc będziemy testować co się najlepiej u nas sprawdzi :tak:

Do góry