reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
Słuchajcie czym będziecie myły Wasze maluszki? Nie chodzi mi o kosmetyk, ale o "sprzęt". Ręką, myjką, gąbką?????

ja to rączką :tak: chyba najlepiej a jak juz w temacie kąpieli to co myślicie o matach do kąpieli? Mozna na takiej macie polozyc takiego niemowlaczka i umyc czy lepiej trzymać? Kurczęęę najbardziej obawiam się własnie kapieli niemowlaka ze nie daj boze by mi \sie wyslizgnol (tfu tfu) dlatego tak pomyslalam o tej macie

ja mam myjkę,ale nie wiem czy będę używać.Jakoś mi się wydaje,że lepiej ręką....Lena nie bój się,nie wyślizgnie się,w szpitalu pokazują jak kąpać brzdąca,a potem możesz poprosić np.mama o pomoc.Mnie położna jak Mat się urodził powiedziała,żeby takiemu malcowi zostawić pieluszkę albo jakąś miękką myjką na brzuszku i klatce to wtedy się tak nie boi i faktycznie u Matka się to sprawdziło.

Ja na dno wanienki będę kładła pieluszkę i drugą pieluszką nakrywam dzidziolka myję namydloną ręką lub pomagam sobie pieluszką jeżeli trzeba. Tak kąpałam córkę i było ok , teraz też mam taki zamiar. Te maty z gąbki może latem się sprawadzą ale zimą nie chcą schnąć i rozmnażaja się w nich bakterie

Ruda no wlasnie boje sie troszkę nie ukrywam ale może instynkt macierzyński zrobi swoje :)
Viola odnośnie tych bakteri to wiem wiem że ich później tam mnóstwo ale mi chodzi właśnie o kąpiel takiego noworodka bo później dzidzia starsza to i taka bardziej sztywniejsza ze tak powiem.

Helloł girls:)
Dziś wizyta w ikejowie i kupiliśmy zestaw 2 prześcieradełek na materac:):)::)
I 2 takie materiałowe pojemniki na szafy to się coś poprzekłada z szafy będzie więcej miejsca na rzeczy Małej i nasze:)

Pytanie:
chciałabym kupić ręczniki 2 kąpielowe tylko dla Małej i spędziliśmy 15 minut przeglądając różne imam pytanie w związku z tym:

ile ich potrzeba?
w jakim rozmiarze?

ja wymyśliłam, że 2 kąpielowe wystarczą w końcu będzie lato a nawet gdyby było kiepskie to mamy w łazience kaloryfer z możliwością podłączenia do prądu więc schnąć będą i tak. Mam rację?

ale jakie rozmiary???
był 70/140 lub 100/125 chyba. Ten ostatni to ogromny nawet ja takich nie używam. A ten pierwszy to nie wiem czy się głowa przykryje? Taki typowy dla dzieci z kapturem ma rozmiar 60/120 mniej więcej. Plus kaptur. Ale myślę, że ten kaptur może być fajny za jakiś czas nie tak od razu bo będzie opadać na oczy i wkurzać mi córę;)

No więc czekam na wasze fachurskie podpowiedzi::):):):)

U nas na sr położna zalecała mycie dłonią i przeznaczenie myjki do ścierania kurzu:-p
Ja mam zamiar dłonią:)

Ostatnia edycja:
MsMickey fachowcem że tak powiem to ja nie jestem :-D ale jak kupowaliśmy z P rzeczy dla młodego i przyszło odnosnie recznika to babka w sklepie poleciła taki 1m na 1m bo mowila ze lepiej ten wiekszy bo na dluzej starczy no i mam jeden taki duzy i jeden maly ale ten to dostalam, oczywiscie dwa z kapturkiem ;P

ja te reczniki z kapturem to tylko przez kilka pierwszych miesiecy uzywalam, moze z 3 miesiace w sumie...i w sumie powiem ze jak dla mnie to jeden pies czy maja kaptur czy nie:D bo pozniej zawijalam malego w normalny duzy recznik 70X140 i na glowe wystarczylo i na nogi hehe. ja mam 2 reczniki po malym te z kapturem ale cudowac nie bede i wiecej nie bede kupowac .
za to cos ciekawego widzialam ostatnio w tesco na wyprzedazy. jest( przynajmniej u nas) cos w stylu koszuli nocnej, z takim lekkim sciagaczem na dole. pierwszy raz cos takiego widzialam, najpierw sie smialam a teraz zastanawiam sie czy nie kupic na nocne spanie, bo nozki wtedy na wierchu, nie trzeba po cimku guzikow od pajaca zapinac tylko do gory i przewijac. kosztowalo kolo 40 zl a teraz 9.9zl...widziala ktoras?

reklama
widziałam,widziała....nawet kupiłam jedno takie cudo :-),co prawda nie w tesco ale takie niby-śpiworek tyle,że bez dołu.Zobaczymy co z tego wyjdzie;-)
a ręcznik mam jeden zakapturzony chyba 100x120 i jeden normalny 100x120,myślę,że starczy na początek...ciepło jest,to wyschnie!

Do góry