reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

ja tez mysle o tym laktatorze, kolezanka i polozne w szpitalu polecaly mi medele, oni robia profesjonalny sprzet do szpitali i podobno najlepiej sie sprawuje. no ale cena tez spora... i nie wiem czy wybrac elektryczny czy reczny. kolezanka ma dwa w jednym i mowi ze super sie sprawdza.

co do butelek ja chce karmic piersia a butelke tylko jesli bede musiala odciagnac i zostawic mezowi, i dlatego rozwazam ta medela calma, podobno trudno sie ssie i zmniejsza ryzyko ze sie maly do piersi zniecheci... no ale opinie sa rozne w necie a jest droga wiec nie wiem co z nia...

reklama
Ja mam laktator Avent reczny, sprawdzony przez moje kolezanki, kazda go miala i bardzo zachwalala.... szybko i skutecznie sciaga mleko...
Tez zamierzam karmic piersia ale nigdy nie wiadomo wiec jest a w razie "nawalu" bedzie jak znalazl a jak bede musial gdzies jechac to sciagne mleko i zostawie mezowi ze mala nakarmil wiec ja bym sie nie zastanawiala czy kupowac czy nie....

Carla- a Ty kiedy masz to weselicho? bo ja tu czekam na fotki brzuszka w tej slicznej sukieneczce....

Zaza ja mialam laktator reczny TT i z czystym sumieniem go polecam, pare minut i mialam 150 ml w butelce, do mycia bardzo wygodny bo sklada sie z 3 czesci no i na allegro juz ponizej 100 zl mozna kupic. a jak masz reszte z tt to tym bardziej fajnie bo butelki beda Ci od razu do niego pasowac. ja wlasnie czekam ciagle na to az mi sasiadka go odda...niby nie uzywany przez ta kobiete bo butelki jej butelki nie pasowaly ale kto ja tam wie

właśnie ten TT najbardziej biorę pod uwagę i chyba się na niego skuszę

ja tez mialam laktator reczny TT i jest ok, pod warunkiem, że się ma pokarm:sorry: bo ja sie troche nameczylam zanim odciagnelam 50 ml:zawstydzona/y: a kolezanka miala ten sam i miala duzo pokarmu i byla zadowolona z tego co mowila:tak: butelki na poczatku mialam też tt bo byly dwie w zestawie z laktatorem wiec nie kupowalam innych a pozniej po 2, 3 miesiącach zmienialm na Avent i tez bylam zadowolona. Teraz od poczatku bede miala Aventa

Muszę się Wam pochwalić co znalazłam na zakupach ;D a tak dokładniej to wiem ze któraś z dziewczyn wczoraj wklejała te albumy ale z allegro a ja z ciekawości dziś weszłam do sklepu papierniczego no i nie mogłam się oprzeć muszę dodać iż ma bardzo dużo miejsca na opis i prawie co drugą stronkę można zdjęcie maluszka wkleić. Szkoda że nie można dodać zdjęcia np. usg no ale niestety ten jako jedyny miał wszystko to co chciałam prócz usg no ale jestem bardzo zadowolona i cenowo również.
DSC00075.jpg
i tutaj zdjęcie spisu treści. Wybaczcie za jakoś ale zdjęcia robione telefonem
DSC00077.jpg

Ostatnia edycja:
Jaki laktator to nie wiem bo doświadczenia nie mam;) ale siostra mi pożyczyła taki reczny AVENT i jego jak coś bede używała (do tego mam mała buteleczke). Kupiłam dodatkowo 2x260 ml TT (wychodziłam z założenia że nie musze mieć małej bo do tej dużej po prostu wleje mniej i tyle:p moze to głupie ale już trudno:p). Chciałabym karmić piersią i jak coś to później sie nawet te butelki przydadza bo tylko smoczek wymienie na taki o większym przepływie:) a jak nie to przecież nie chciałabym żeby Ola była jedynaczką:p i będzie kiedyś w odległej przyszłości dla drugiego dzidziusia;)

W zasadzie to nie wiem jak jest u mnie w szpitalu:/ ale na Twoim miejscu wysterylizowałabym za jakiś czas:) to chyba nie trwa jakoś długo? A chyba nie zamierzasz rodzić już w maju?!?!?!? ;)

A mam jeszcze takie pytanko o nakładki na piersi jak się karmi - podobno bardzo pomocne jak dziecko obgryzie sutka bo tak nie boli:) na allegro widziałam takie ale tam sa rozmiary! Skad mam wiedzieć jakie ja mam sutki?!?!?! Troche bez sensu:/

ja miałam nakłądki i teraz też zamierzam kupic bo bez nich chyba juz bym sutków nie miała. Kupuje z aventa najmniejsze jakie są bo inne są za duże przynajmniej Kamil nie chciał ssać tych większych

Ja miałam z Alą też z aventu i chyba miałam rozmiar M z tym że mi się zrobiły wielkie suty dosłownie jak wentyle od jelcza.... teraz też chyba M kupię ale zastanawiam się czy wtedy (jak karmiłam Alę) to było z mojej winy bo nie umiałam dostawić do piersi czy po prostu każdy dzidziuś gryzie... kobietka ktora ze mną była na sali mnie nauczyła bo pielegniarki tylko podrażniły mi sutki i w ogole wymacały jak bym krową była do tego jeszcze wrzeszczały...

Zaza ja mialam laktator reczny TT i z czystym sumieniem go polecam, pare minut i mialam 150 ml w butelce, do mycia bardzo wygodny bo sklada sie z 3 czesci no i na allegro juz ponizej 100 zl mozna kupic. a jak masz reszte z tt to tym bardziej fajnie bo butelki beda Ci od razu do niego pasowac. ja wlasnie czekam ciagle na to az mi sasiadka go odda...niby nie uzywany przez ta kobiete bo butelki jej butelki nie pasowaly ale kto ja tam wie

to jeszcze Ci nie pokazała? :/ co za małpa:/

ja tez mysle o tym laktatorze, kolezanka i polozne w szpitalu polecaly mi medele, oni robia profesjonalny sprzet do szpitali i podobno najlepiej sie sprawuje. no ale cena tez spora... i nie wiem czy wybrac elektryczny czy reczny. kolezanka ma dwa w jednym i mowi ze super sie sprawdza.

co do butelek ja chce karmic piersia a butelke tylko jesli bede musiala odciagnac i zostawic mezowi, i dlatego rozwazam ta medela calma, podobno trudno sie ssie i zmniejsza ryzyko ze sie maly do piersi zniecheci... no ale opinie sa rozne w necie a jest droga wiec nie wiem co z nia...

W mothercare mi babka chciała koniecznie wcisnąć ten laktator medela bo że jak sie w szpitalu chciałby odciągać to ze on ma taką rurkę która do tych szpitalnych pasuje ble ble ble... popatrzyłam na cene i chyba 400 zł! Butelke też mi pokazywała:) ze trzeba faktycznie ssać żeby coś leciało a nie tak na leniwca że samo wleci;) wszytsko pięknie ładnie ale ceny maja masakryczne:/ dla dziecka chce się najlepsze rzeczy ale 60 zł za butelke? Nie stać mnie:/

Muszę się Wam pochwalić co znalazłam na zakupach ;D a tak dokładniej to wiem ze któraś z dziewczyn wczoraj wklejała te albumy ale z allegro a ja z ciekawości dziś weszłam do sklepu papierniczego no i nie mogłam się oprzeć muszę dodać iż ma bardzo dużo miejsca na opis i prawie co drugą stronkę można zdjęcie maluszka wkleić. Szkoda że nie można dodać zdjęcia np. usg no ale niestety ten jako jedyny miał wszystko to co chciałam prócz usg no ale jestem bardzo zadowolona i cenowo również.
Zobacz załącznik 457083
i tutaj zdjęcie spisu treści. Wybaczcie za jakoś ale zdjęcia robione telefonem
Zobacz załącznik 457084

Jakiegoś konkretnego wydawnictwa to jest? Muszę się przejść do empiku :D

Ja miałam z Alą też z aventu i chyba miałam rozmiar M z tym że mi się zrobiły wielkie suty dosłownie jak wentyle od jelcza.... teraz też chyba M kupię ale zastanawiam się czy wtedy (jak karmiłam Alę) to było z mojej winy bo nie umiałam dostawić do piersi czy po prostu każdy dzidziuś gryzie... kobietka ktora ze mną była na sali mnie nauczyła bo pielegniarki tylko podrażniły mi sutki i w ogole wymacały jak bym krową była do tego jeszcze wrzeszczały...
Po wpisie blond chciałam kupić te babyono ale teraz to chyba sie wstrzymam do czerwca:p bo jak też bede miała takie wielkie suciory że avent M bedzie oki? :p

reklama
Do góry