reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Verita to jest z lista ze strony rodzic po ludzku? mi sie wydaje ok:)
bo ja sie chyba wg niej pakowalam na poprzedni porod i to wlasnie w niej byla ta madrosc zeby ksiazke zabrac hihihih:D

Ninuszka dyski uszczelniajace sa do przechowywania mleka. jak odciagniesz mleko, mozesz schowac do lodowki i nie bedzie stalo otwarte wiec wkladas ten dysk w miejsce smoczka w nakretce butelki i zakrecasz:) i masz zamknieta szczelnie butelke:)

reklama
Ninuszka dyski uszczelniajace sa do przechowywania mleka. jak odciagniesz mleko, mozesz schowac do lodowki i nie bedzie stalo otwarte wiec wkladas ten dysk w miejsce smoczka w nakretce butelki i zakrecasz:) i masz zamknieta szczelnie butelke:)

No mówiłam już że mi ciąża wyżarła mózg :-D dzięki :tak:
Ale widze w instrukcji obsługi ze te zaworki są w 2 kształtach (zależy od modelu moze) bo są gwiazdki i takie jak to:
NOWY zaworek (uszczelka) do laktatora AVENT (2264235703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Siostra ma tylko gwiazdki.
W zasadzie widzę, ze u tego sprzedawcy jest pełno rzeczy do tego laktatora :-)

jak tylko wroce od ortodonty to chyba poszukam tych czesci na powaznie i zobaczymy ile za komplet wyjdzie, bo wczoraj kolejny raz zostalam zbyta przez moja sasiadke z tym laktatorem, dzisiaj mialam mi smsa wyslac co z nim w koncu. juz to 2 miesiace slysze!

Przypomniało mi się że jeszcze takie podkładki na kibelek :-) do szpitala idealne żeby na kibelek usiąść a nie z lotu ptaka bo i tak będzie nas wszytsko bolało :eek:

Przed momentem kurier przywiózł paczkę z Raju rodzica i jestem bardzo zadowolona. Wszystko ładnie zapakowane, więc moim zdaniem bzdury w komentarzach wypisywali.
Faktycznie te pieluchy tetrowe cienkie to takie trochę badziewie, ale zadzwonilam do koleżanki i ona twierdzi, że też takie ma. Jednak zdecydowaie polecam te podwójnie tkane - mięciutkie w dotyku i bielsze jakby.
Po tetrze kolorowej nie spodziewałam się zbyt wiele, ale i tak wygląda nieźle.

Mam do Was kobitki pytanie odnośnie laktatorów jaki lepszy ręczny czy elektryczny?
i ile tych butelek kupić? Mam jedną duża 260ml jak sie nie myle z tt i czy jedna mała starczy czy lepiej dwie male dwie duze kurdę gubię się już :zawstydzona/y:

Mam do Was kobitki pytanie odnośnie laktatorów jaki lepszy ręczny czy elektryczny?
i ile tych butelek kupić? Mam jedną duża 260ml jak sie nie myle z tt i czy jedna mała starczy czy lepiej dwie male dwie duze kurdę gubię się już :zawstydzona/y:

To chyba zależy czy będziesz karmić piersią czy nie. Ja nie zamierzam więc kupiłam 4 butelki - 2x150ml i 2x260ml.

reklama
no szczerze chcialabym karmic piersia i mam nadzieje ze sie uda (znajoma mowili ze troche boli jak male zasysa ale sprobowac chce i jak sie uda to tym bardziej bym chciala karmic tak conajmiej do pol roku)

Do góry