reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Buziak ja biore maly i duzy dla siebie plus jeden dla malego i pieluche flanelowa jakby tamten recznik sie jakos wyjatkowo wybrudzil czy cos. nie chce torby zapychac na maksa bo nikt mnie z tym tam nie wpusci. zreszta u nas nie wolno miec toreb, trzeba sie do szafy wypakowac i rodzina zabiera torbe albo w szatni zostaje, nie moze byc nic pod lozkiem czy obok. ale ja mam do szpitala 5 minut wiec u nas nie problem z recznikami.
rozek dla malego biore, chociaz w szpiatlu na bank dadza, wkladki laktacyjne, papier toaletowy to wiadomo. wkladki to wogole strasznie duzo miejsca zajmuja i nie wiem czy sens brac cala paczke.
dla tych co rodza sn podobno reczniki papierowe do osuszania podwozia sa potrzebne, ale to tylko slyszalam bo sama nie doswiadczylam

reklama
kurde własnie zeby człowiek po ludzku wiedział ile polezy nie? jak cc nawet to w IMiD trzmymaja chyba 3doby tylko ale jak cos wypadnie np zółtaczka czy cos.. ale z drugiej str bankowo kts do mnie przyjedzie nie?

no wlasnie. u nas 5 dob po cc trzymaja, po sn 3 doby. ale my np lezelismy 8 przez moja rane wiec niego przewidzie nie mozna. nie mowiac o zoltaczce ktora tez czesto jest i wydluza pobyt jak juz kazda marzy zeby byc wreszcie w domku to trzeba zostac

nie no fakt biore 1duzy i 1mały do rak czy buzi. a jak sie zabrudzi to mi P czy sis dowioza, ewentualnie jak zdłuzej zostane to napewno ktos jeszcze dojedzie to wezmie.. nie schizuje juz;-)

a ja tam wezmę dwa duże ręczniki i jeden mały b zakładam że jak się umyję po porodzie to ten ręcznik od razu będzie można zabrać do prania

ja np mam w zwyczaju ze generalnie wycieram sie od pasa w góre, dół to ot tak sobie ale po porodzie napewno nie bede wycierac tyłka i cyckow 1 recznikiem wiec załze ze starczy jeden narazie..
Z bl przezyłam i jakos mniej schizowałam niz teraz.. wtedy miałam to co mi podano, w ogole gdzie mi do torby było i zyjemy we trojke hehe

ja się wycierałam duzym z tym że krocze własnie ręcznikami papierowymi, najlepiej wziac 2. glowy po sn nie pozwalają mys chyba 2 czy 3 doby zeby rak do gowy nie podnosic bo to krwawienie powoduje.... wiec maly do wycierania buzi jest, ja sie jeszcze musze wypytac kogos co do szpitala u nas potrzebne dla dziecka bo niestety tego nie wiem, Alę zawineli w szpitalny kocyk i dopiero wieczorem moglam przebrac we wlasne ubranka. a teraz szpital nowy i nie wiem co i jak za bardzo... w ogole w szoku jestem ze we wlasnej koszuli bede rodzila....

nie mozna myc głowyyyyyyyyyyyyy :eek::eek:
pierwsze słysze ;-)
u nas nigdy nic takego nie było chyba......
ale mąż moze myc nie??? ;-)

U nas po cc trzymaja dwie doby a po porodzie naturalnym kilka godzin:tak:
Nawet po 8 godzinach kobiety wychodza do domu:)

Ja mialam jeden duzy ręcznik plus maly, nie przypominam sobie, zeby mi moj dowozil ale moge nie pamiętać.

buziak ja też pierwszy raz slysze o tym myciu glowy:tak:

reklama
Dziewczyny pisały jeszcze dziś, żeby wziąć sobie np. wodę mineralną w małych buteleczkach do popijania i jakieś drobne przekąski (biszkopty czy coś), bo kolacja o 17 a do rana potem trzeba dożyć... u nas akurat wody Ci dostatek i po 20-tej tez jeszcze cos przywozili jako przekąskę.

Z kosmetyków - można jakąś pomadkę ochronną do ust wziąć.

Do góry