reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

A ja sobie poczytalam co tu w UK zalecaja zabrac ze soba i oczywiscie jak to angole zaraz po koszuli nocnej i papciach na liscie sa takie rzeczy (oczywiscie niezbedne :-D) aparat i kamera, cd ze swoja ulubiona muzyka,ipad/cd player, swoja poduszke, telefon najlepiej dwie karty + ksiazka z numerami telefonow zeby mezulek obdzwanial kazdego, gazety, ksiazki, PRZEKASKI, pomadki do ust..... :szok: z tego co pisza to duzo szpital zapewnia: szampony, reczniki, pizamy, podklady i podpaski ale pewnie nie wszystkie a poza tym nie kazdy chce uzywac takich szpitalnych.

To moze nie bede juz tak panikowac..... najwazniejsze zeby przekaski byly hehheh aha i niezapomniec o mezu i rzeczach dla niego ale to juz oddzielna torba potrzebna bedzie :-D

reklama
A ja sobie poczytalam co tu w UK zalecaja zabrac ze soba i oczywiscie jak to angole zaraz po koszuli nocnej i papciach na liscie sa takie rzeczy (oczywiscie niezbedne :-D) aparat i kamera, cd ze swoja ulubiona muzyka,ipad/cd player, swoja poduszke, telefon najlepiej dwie karty + ksiazka z numerami telefonow zeby mezulek obdzwanial kazdego, gazety, ksiazki, PRZEKASKI, pomadki do ust..... :szok: z tego co pisza to duzo szpital zapewnia: szampony, reczniki, pizamy, podklady i podpaski ale pewnie nie wszystkie a poza tym nie kazdy chce uzywac takich szpitalnych.

To moze nie bede juz tak panikowac..... najwazniejsze zeby przekaski byly hehheh aha i niezapomniec o mezu i rzeczach dla niego ale to juz oddzielna torba potrzebna bedzie :-D

Dobre, dobre...i jeszcze lapka i neta mobilnego by mieć kontakt z dziewczynami z bb forum ;D

sunshine to pomadka ochronna to jest naprawdę użyteczna rzecz,bo ja miałam strasznie spieczone usta i tak jak Katrina pisze-woda w małych butelkach,najlepiej takich z dzióbkiem-bo po cc podnieść się nie można a pić się chce!!!
dziewczyny u nas w szpitalu jest bezpłatny internet bezprzewodowy,wiec ja wezmę tylko lapka coby się nie nudzić:tak: :-):-):-)

U nas tez mówia zeby pamietac o wodzie mineralnej, najlepiej dla rodzacej i osobno dla ojca, zeby żonie nie wypijał

ja to jeszcze psp wezme jakbym sie nudziła to szybka rundke w jakas gieke pyknę :-D:-D

w instyt. np daja dzieciom swoje peluszki, tu u nas tego nie ma nawet nikt o takim czyms nie słyszał ;///
Nie kazdy bierze rwada? tak czy inaczej jak ktos dłuzej lezy i mu zabraknie to nie trzeba sie martwic czy tatus zdarzy doniesc ;))

ja to i krem do rąk musze miec:-)

u nas w szpitalu na oddziale stoją baniaki z wodą, ale trzeba mieć swoją butelkę czy kubeczek
ponoć wodę kupują za "dobrowolne" cegiełki za poród rodzinny

Sunshine wszedzie pisza, zeby brać karty do telefonow, aparat, kamere itp. Coś muszą przecież pisać;-) aparat wiadomo biorę, telefon też, wiec niewiele sie pewnie bedzie roznilo to od tej listy:tak: jedzenie radzę wziąśc, w szpitalu u mnie bylo naprawdę dobre ale ja bylam wiecznie glodna:zawstydzona/y: mąż też musi cos jesc a dla Niego nie ma, chociaz pamiętam ze mojemu tez proponowały coś tam.

W Imid warto miec 3zł na kanapki z automatu hehe były przepyszne, ale chyba zmienił sie "producent" ;((((

reklama
sunshine to pomadka ochronna to jest naprawdę użyteczna rzecz,bo ja miałam strasznie spieczone usta i tak jak Katrina pisze-woda w małych butelkach,najlepiej takich z dzióbkiem-bo po cc podnieść się nie można a pić się chce!!!
dziewczyny u nas w szpitalu jest bezpłatny internet bezprzewodowy,wiec ja wezmę tylko lapka coby się nie nudzić:tak: :-):-):-)

Sunshine wszedzie pisza, zeby brać karty do telefonow, aparat, kamere itp. Coś muszą przecież pisać;-) aparat wiadomo biorę, telefon też, wiec niewiele sie pewnie bedzie roznilo to od tej listy:tak: jedzenie radzę wziąśc, w szpitalu u mnie bylo naprawdę dobre ale ja bylam wiecznie glodna:zawstydzona/y: mąż też musi cos jesc a dla Niego nie ma, chociaz pamiętam ze mojemu tez proponowały coś tam.

Pomadke rozumiem- zawsze mam przy sobie, krem do rak tez uzywam czesto!, aparat i telefon to wiadomo. Ale to co chcialm zaznaczyc to, to ze nie skupiaja sie na rzeczach do higieny intymniej swojej czy dziecka tylko na innych, ktore tak na prawde sa juz dodatkiem do reszty bo bez swojej muzyki czy gazety, poduszki mozna sie obejsc ale juz bez podpasek czy bielizny, pizamy juz nie....
W UK wychodzi sie tego samego dnia badz po 8h jak wszystko jest OK i porod naturalny wiec z niektorych rzeczy dodatkowych mozna zrezygnowac :-D

Do góry