reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Sunshine rozumiem ale Oni muszą coś napisać, zeby ladnie wygladało:tak::-D a kosmetyki dla siebie bierz wedlug uznania, jedna wezmie tylko szampon, mydlo a druga wszystko po kolei, przez podklady i tusze do rzęs:-D nie ma co patrzeć na listę, na poczatek w szpitalu pamietam, ze dostalam dla Malego maly sudocrem, paczkę chusteczek mokrych plus jakies pampersy:tak: nic sie nie martw, spakuj co uwazasz za stosowne;-)

reklama
I tak wlasnie zamierzam zrobic :tak: poczytalam i popytalam sie troszke wiec mniej wiecej wiem, teraz tylko pokupuje i spakuje. Wczoraj rozmawialam z tesciowa i ma mi kupic majtki siatkowe w PL bo robia paczke dla nas, bo zamowilam sobie kojec Motherhood a on wazy 3kg i zajmuje duzo miejsca wiec sis nie da rady mi go przywiesc- mam nadzieje, ze mi pomoze na moje bole kregoslupa i nie przespane noce....
Dzia za rady :tak:

ja juz spakowana to co mam i lista reszty rzeczy dla mnie regulernie sie zmniejsza.. malutki całkiem spakowany a ja to juz w locie bede łapac co sie da. Zapisałam co w ostatniej chwii potrzebne bedzie zeby nie zapomniec np ładowarki czy dokumentow ;))
I powiem Wam, ze od razu lepiej sie czuje i jakos tak spokojniej ;))

Na powaznie zastanawiałam sie tylko nad iloscia ciuszkow dla małego ????

kasia.natka - w zaleznosci jaki porod czy sn czy cc - bo w kazdym szpitalu inaczej trzymaja.. ale jesli saszetki to mysle ze jak wezmiesz wiecej to sie nic nie stanie, przeciez to ciezkie nie jest ;)

ja juz spakowana to co mam i lista reszty rzeczy dla mnie regulernie sie zmniejsza.. malutki całkiem spakowany a ja to juz w locie bede łapac co sie da. Zapisałam co w ostatniej chwii potrzebne bedzie zeby nie zapomniec np ładowarki czy dokumentow ;))
I powiem Wam, ze od razu lepiej sie czuje i jakos tak spokojniej ;))

Na powaznie zastanawiałam sie tylko nad iloscia ciuszkow dla małego ????

kasia.natka - w zaleznosci jaki porod czy sn czy cc - bo w kazdym szpitalu inaczej trzymaja.. ale jesli saszetki to mysle ze jak wezmiesz wiecej to sie nic nie stanie, przeciez to ciezkie nie jest ;)

buziak a Ty będziesz mieć cc?No bo wtedy to wzięłabym ze 2 komplety więcej,bo jednak dłużej się leży.W sumie warto mieć coś w zapasie,jakby się mały zabrudził czy coś.

ja tantum rosa zamówiłam 10.
Jutro zabieram sie za pranie ciuszków.
sunshine - kojec jest przecudny, spie z nim jak dziecko. I cos czuje ze po porodzie bedzie walka o niego miedzy mna a mezem. Bo mu sie moja podusia strasznie spodobala. Mega wygoda. I rewelacyjnie mi sie na nim czyta.
A w sumie nawet kot korzysta bo w końcu moze się do mnie przytulic i mój brzuch mu nie przeszkadza gdyz lezy nad nim :)

Aylin- Moj juz jest w PL w paczce spakowany teraz tylko czekam az paczuszka przyjedzie i bede sie nim cieszyc..... ehhh super ze Ci odpowiada..... mam nadzieje,ze mi tez bedzie :-)

buziak a Ty będziesz mieć cc?No bo wtedy to wzięłabym ze 2 komplety więcej,bo jednak dłużej się leży.W sumie warto mieć coś w zapasie,jakby się mały zabrudził czy coś.

nastawiam sie na sn i tak tez bym chciała, ale ostatnio gin mi mowił na usg ze moja blizna po cc wyglada na cieniutka... okaze sie;-)

reklama
Do góry