reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

inuszka do aventa te koncowki widzialam na allegro za 20 zl czyli sie da. jutro linka wrzuce jakbys nie znalazla bo juz spac zmykam. a co do tommee tippiee to naprawde zalezy jak komu podpasuje. bo np mojemu malemu butelki tt nie pasowaly za bardzo a wlasciwie od 3 miesiaca nie chcial z nich pic a z aventa super.a znowu laktator z tt mialam i bylam zachwycona wiec teraz raczej laktator z tt a butle z aventa. to jest naprawde ryzyk fizyk bo nie przewidzisz tego co bedziesz lubic i Ty i dziecko .

reklama
snoopy- a może zaproponuj mężowi, żeby sprawdzić ten aspirator do noska, co się podłącza pod odkurzacz... hihi - sorki, ale jak sie tak Was czyta, to potem takie pomysły przychodzą

Dziś dokupiłam paczkę Pampersów "2" i z wyprawki to brakuje nam tylko mleka, ale na to jest czas. Po świętach zabieram sie za pranie, prasowanie i pakowanie toreb.

Ja kupiłam 1 paczkę 1 tkich z wycieciem na pępuszek (ok 27 szt) i się zastanawiam ,czy teraz jeszcze 1 czy juz 2.

Ja kupuję od razu pampersy 2, one są od 3 kg , koleżanka urodziła synka 3800 i od razu 2 ubierała, mój też pewnie koło 4 kg się urodzi.

ja kupię ze 2-3 paczki tych jedynek, ale zastanawiam się czy kupic pampersy czy Happy, wiem, że Happy mają wycięcie na pępuszek, a Pampersy? wie któraś?
no i czy któraś z was ma jakieś doświadczenie albo zna opinie nt. tych Happy? różnica w cenie jest kusząca
zastanawiam się tylko czy cena jest niższa kosztem jakości czy po prostu pampersy mają zawyżoną cenę :confused:

zaza ja się nastawiam na Happy , ale to z racji tego,że jestem torunianką,mąż pracuje w opatrunkach i mam dodatkowe zniżki na te pieluszki. Moja bratowa też ich używała i nie narzekała. Myślę,że na początku każda będzie próbowala różnych aż trafi na najlepsze dla swojego maluszka. Pampersy na pewno nie mają wycięcia na pępek.

Jeżeli byście chciały kupować przez net pieluszki Happy polecam tą stronę. Za zakupy za 115 zł wysyłka gratis. Tam możecie kupić też podkłady,chusteczki i różne nam przydatne rzeczy.

Pieluszki i kosmetyki dla dzieci i niemowląt - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie

snoopy- a może zaproponuj mężowi, żeby sprawdzić ten aspirator do noska, co się podłącza pod odkurzacz... hihi - sorki, ale jak sie tak Was czyta, to potem takie pomysły przychodzą

Dziś dokupiłam paczkę Pampersów "2" i z wyprawki to brakuje nam tylko mleka, ale na to jest czas. Po świętach zabieram sie za pranie, prasowanie i pakowanie toreb.

Z uwagi na temat... tu wrzuce kawał klimatyczny :p0

Facet miał farmę, hodował krowy mleczne. Aby usprawnić proces pozyskiwania mleka i iść z duchem czasu postanowił kupić w pełni zautomatyzowana dojarkę. Po przywiezieniu jej do domu, rozpakował, oglądnął i stwierdził ze hmmm te "otwory" na dojki sa w sam raz na jego małego. Myśli "a może by tak spróbować?" Jak pomyślał tak zrobił. Było cudownie... jeden orgazm, drugi, trzeci, po 7 poczuł się zmęczony i zaczął szukać przycisku OFF. Niestety nie może znaleźć. Więc dzwoni na infolinie z pytaniem jak to ustrojstwo wylaczyc.
Infolinia: "Dziekujemy serdecznie za zakup naszej dojarki. Informujemy, że wylacza sie ona automatycznie po odciagnieciu 50 liteów płynu"

reklama
wyciecie maja happy i huggiesy , a pampers nie, ale to nie problem bo mozna podwinac albo wyciac samemu. jakosc wszystkie ok, szczegolnie ze my i tak bedziemy je zmieniac teraz co chwile . pozniej bedziemy patrzec na chlonnosc zeby nocke wytrzymaly itd. happy sa ok, sa moze mniej kolorowe niz reszta ale dziecko na poczatku i tak ich nie oglada. tylko trzeba uwazac na rozmiary jedynek, bo jedne firmy widzialam do 4 kg a inne do 5 kg

Aylin dobre:-D:-D:-D

Do góry