reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

buziak do tego triku z termometrem o którym pisałaś można kupić teraz takie specjalne rureczki w aptece, koleżanka próbowała już wszystkiego w końcu kupiła taką rureczkę i szok jak to działa, jak mała ma twardy brzuszek i marudzi to ją rozbiera, rureczka do dzieła, zafurczy tylko i już brzuszek miękki a dzidzia uśmiechnięta i to bez żadnej farmakologi :tak:

Nie wiem czy będe w stanie tak mojej małej wsadzać coś w pupkę :( wczoraj w gazetce poczytałam o kolkach i spróbuje tam opisanych metod - czyli masowanie brzuszka, ciepła kąpiel itp
Ja bym nie chciała żeby mi ktoś rurkę w pupę wsadzał :no:

reklama
kasia.natka, ninuszka ta rurka jest maleńka, ma kilka minimetrów średnicy, wygląda jak rurka do napoi tylko jest chyba taka elastyczna, nie macałam jej ale tak mi wyglądała a przy użyciu jej chodzi tylko o to żeby dzidziuś mógł się odpowietrzyć i poczuł ulgę. Jak Basai mi o tym mówiła to byłam w szoku ale jak zobaczyłam jak to działa i jak dziecko szybko odczuwa ulgę to zmieniłam zdanie choć mam nadzieję że nie będę zmuszona do używania niczego na kolki.

dziewczyny gwarantuję,że jak Wasze dziecię będzie miało kolkę albo ból brzucha to będziecie dziękować niebiosom za termometr albo taką rureczkę:tak:mój młody po przejściu z cycka na butelkę miał potworne problemy z gazami i trik z termometrem to był jedyny ratunek.Ja wiem,że brzmi to makabrycznie ale tego termometru się tam nie wkłada całego i na siłę,tylko tak jak pisz Tialana,żeby gazy sobie poszły

Pamiętam jak kilka razy kolkę mial mój starszy syn, jak zaczął płakać to zrobilibyśmy wszystko byle przestał, nawet termometr czy

rurka, na szczęście wystarczył masaz brzyszka.

dziewczyny gwarantuję,że jak Wasze dziecię będzie miało kolkę albo ból brzucha to będziecie dziękować niebiosom za termometr albo taką rureczkę:tak:mój młody po przejściu z cycka na butelkę miał potworne problemy z gazami i trik z termometrem to był jedyny ratunek.Ja wiem,że brzmi to makabrycznie ale tego termometru się tam nie wkłada całego i na siłę,tylko tak jak pisz Tialana,żeby gazy sobie poszły

Pewnie masz rację :-( ale na początek zpróbuje czegoś mnie "drastycznego" a jak nie pomoze to lece do apteki po rurkę :-(
Dziasiaj własnie dotarła do mnie przesyłka z butelkami i laktatorem :happy: ale ręcznym mam nadzieje że w zupełności wystarczy
http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-laktator-isis-via-butelki

Link mi się nie otwiera :eek:

A ja mam nadzieje, ze Maly nie bedzie mial kolek i tego sie trzymam heh:-)
Kuba na szczęście nie miał ale wiem jak to jest przy kolkach.

Oby nasze Maluszki ich nie miały;-)

reklama
ninuszka tez sie nad tym zestawem zastanawiam, dokladnie tym samym .ale jeszce muse przemyslec z tym laktatorem czy kupic sprawdzony przeze mnie TT czy wziac avent . jeszcze mam jakis tydzien z hakiem na to bo tez rusze z reszta wyprawki wreszcie

Do góry