reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
blond ja tez rozkow nie prałam a czemu? Bo On taki nowiutki ladnie wygladał i bałam się, że kolor zmieni hahaha:-D jaka ja głupia jestem:szok:

piore body, pajace, spiochy, kaftaniki, reczniki a nowe dresiki czy spodenki odpuszczam:tak:
aa jeszcze czapeczki, pieluszki tetrowe i flanelowe bede prała:tak:

Ja piorę wszystko i prasuje. Jakoś nie umiałabym dziecka zawinąc w kocyk wiedząc, ze byl produkowany np. w chinach i 20 par rąk go dotykało, a potem jeszcze transport, magazyny.

Później oczywiscie nie bede świrować, bo zbytnia sterylnośc nie jest wskazana, ale uważam, ze nowe należy jednak odświeżyć.

Ja kocyki też prałam, w sumie prałam wszystko i prasowałam dla Kuby oprocz rozków tylko:tak: i chyba ochraniacza;-) a tak to wszystko szło do pralki z tego co pamietam a pozniej najprzyjemniejsze: prasowanie i ukladanie w szafie:tak:

blond
a to jednak az taka glupia nie jestem:-D

dziękuję kochane :-) i widzę że nie takie strasznie głupie to moje pytanie :-p
a czy któraś z was myślała o wypraniu tego materiału wewnątrz wózka? bo ja się zastanawiam skoro dziecko na tym będzie leżeć...chyba że znów się mylę i np. nie kładzie się dziecka na tym bezpośrednio tylko trzeba tam coś włożyć :confused:

Kasia ja mam posciel do wozka, podusia plus mala kołderka ale tą kolderkę dawałam przy Kubie pod Niego:tak: zawsze raczej cos sie daje albo jakies przescieradełko bądź kocyk:tak: nie prałam wewnątrz wózka:-)

kasia.natka ja będę prać wnętrze wózka bo kupiliśmy używany, co prawda pachnie jakby już był wyprany ale mój mąż by tego nie przeżył gdyby tego nie wyprała, jego ciuchów prać nie trzeba wcale ale dla dzidzi najlepiej wszystko ;-)

większość środków wózka w gondoli jest wyciągana do prania, a i dziewczyny zwróćcie uwage jeżeli macie gondole z regulowanym oparciem czy macie wtedy wystarczająco dobry materacyk, bo często jak położycie samą ręke to czuć jak się ten mechanizm wbija w ręke, a co dopiero te małe plecki. Wtedy wystarczy jakiś ręcznik jeszcze czy kocyk podłożyć.

reklama
dziękuję kobietki za cenne wskazówki :tak:
aga masz rację, na pewno sprawdzę ten materacyk
a powiedzcie czy ta pościel (poduszka+kołderka) do wózka to są konieczne/potrzebne czy można je czymś zastąpić? i czy prześcieradełko musi być? jeju :baffled: no ciągle coś nowego...

Do góry