reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Ja sie nie wypowiem bo nie mam pojecia :baffled: mialam zamiar poloznej sie zapytac ale dzieki teraz juz wiem wiec musze zapisac sobie ta nazwe zeby nie zapomniec :tak:

reklama
no wlasnie ja tez mialam wczesniej spirytus , i gencjane na spirytusie tez ale to wygladalo paskudnie, dziecko upaprane:)
kocyki mialam 2 i uzylam jednego raz doslownie, a potem jak sie pokrowiec na przewijak zabrudzil i szedl do prania to kladlam kocyk...do wozka nie uzywalam bo zima sie urodzil i jezdzil w spiworku a latem juz spacerowka wiec tez bez kocyka. ale teraz mysle ze sie bardziej przyda

Ostatnia edycja:
kochane do pępuszka OCTENISEPT - nawet w szpitalach tego używają (taki jest odgórny nakaz), proste w użyciu bo tylko jeden "psik" i patyczkiem do okoła :tak:
aga z tego co się orientuję to podkłady to zarówno podpaski jak i te większe "coś" na łóżko (może być dla dziecka jak i dla mamy) a co do majtek poporodowych to lepiej żeby powietrze przepuszczały (inaczej wszystko się kisi zwłaszcza latem) więc ceratowe raczej nie :no:

A do pępuszka widziałam już gaziki namoczone spirytusem chyba z tym mniej zabawy, choć przeraża mnie ten pępuszek.

ja takie kupiłam, a położna na SR mówiła, że albo właśnie takie gaziki, albo roztwór spirytusu i wacik taki jak do uszu

co do majtochów to ponoć najlepsze te siatkowe

gkvip ja nic a nic nie uzywalam przy Kubie tak mi powiedzialy w szpitalu:tak:
one tez nic nie robily z pepkiem, kazaly uwazac tylko przy kąpieli:tak:
i wszystko ok z pepuszkiem Kuby;-) szybko odpadl, nie bylo zadnych problemow.
Co kraj to obyczaj:-D

reklama
kochane a wracając do "majciochów" poporodowych to może wiecie czy to trzeba specjalnie jakieś większe kupować czy jednak taki rozmiar jak normalnie się nosi?

Do góry