reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
Właśnie przymierzam się do zakupu butelek dla mojego brzdąca. I w związku z tym mam pytanie - będę karmić tylko butelką (wiadomo, że na początku coś tam się odciągnie pokarmu to na pewno malec też dostanie), ale zupełnie nie wiem ile i jakich wielkościowo butelek będę potrzebowała? Może któraś z doświadczonych mam pomoże????
Za punkty payback mogę zamówić taki zestaw AVENT http://www.payback.pl/pb/id/27528/index.html Na allegro kosztuje ok 50 plus przesyłka. Tyle, że ja nastawilam się na Tommee Tippee, a one duzo droższe są.

W sprawie ubioru na wyjście ze szpitala to dostałam w sobotę od koleżanki śliczny cienki kombinezonik z polaru podszyty miękkim materiałem, więc jak będzie chłodniej to synusia w niego właśnie ubiorę. O taki:
komb.jpg

Ostatnia edycja:
mlodak ja mam ten zestaw juz kupiony:tak:
Kuba tez mial Aventa, na poczatku tylko tt bo mialam razem w zestawie z laktatorem dwie buteleczki:tak: mowia ze tt lepszy na poczatek bo smoczek ma ksztalt piersi ale nie wiem ile w tym prawdy;-) Ja bede od poczatku uzywala na pewno butelek avent, bylam z nich bardzo zadowolona i Kuba do tej pory pije na noc mleczko z niej:tak:

Ja rowniez bede uzywac Aventa i ten zestawik juz kupilam. A co do TT to mnie ksztalt tych butelek nie odpowiada - zanim zadecydowalam ktore bede uzywac kupilam po jednej z aventa i jedna z TT i przetestowalam:tak:, i jak dla mnie to strasznie niewygodne w trzymaniu sa te butelki TT a moj M to wogole mial problem zeby ja wziasc do reki :-D bo mu sie wyslizgiwala:tak:. Moze i smoczki bardziej do cyca podobne i dla bobasa lepiej ale ja bede trzymac ta butle i to czasami dosc dlugo takze musi byc tez wygodna dla mnie - no i pod tym wzgledem Aventa butle sa o niebo lepsze - oczywiscie to tylko moja opinia;-)

No a ja jakoś mam właśnie odwrotne odczucia. TT bardziej mi odpowiada. Możecie napisać ile zapłaciłyście za te zestawy? Bo wszystko możliwe, że jak tylko dotrą do mnie to o prostu je sprzedam, a kupię właśnie TT.

mlodak - ja też postawiłam na Avent-a, mam chyba 4 małe butelki, z czego na pewno jedna będzie do picia. Pozostałe na mleko, bo czasami w nocy 2-3 butelki są potrzebne, a na pewno nie bardzo chce się wtedy myć.
Przygotuję sobie wieczorkiem tylko wodę, odmierzę do dozownika mleko i w podgrzewaczu ciepła woda będzie sobie czekała aż dziecię zgłodnieje i włączy syrenę alarmową. Jakoś nie mam przekonania do mleka w temp. pokojowej, ja takiego nie lubię, więc niby dlaczego moje dziecko ma to lubić?

a ja mam znów pytanko choć może jest trochę głupie - skoro wszystkie ciuszki przed użyciem należy najpierw wyprać i wyprasować to czy dotyczy to także innych rzeczy, typu pościel, ręczniki, prześcieradła, myjki itp. :confused:
a rożek czy śpiworek też :confused:
tylko proszę się nie śmiać ze mnie ale ja już głupieję :baffled:

Kasia ja piorę ciuszki:bieliznę i wszystkie używane,pościel,pieluchy tetrowe,i ręczniki. Kocyków i rożka nie piorę i nowych ciuszków które nie mają bezpośredniego kontaktu z większą powierzchnią skóry. Nie chcę zbyt sterylnie obchodzić się z maluszkiem.

reklama
ja tylko rozkow i kocykow nie pralam , w sumie nie wiem dlaczego hehe bo teraz bede no bo one po malym lezaly w piwnicy to musze juz, ale reczniki itd pralam, tytm bardziej ze pracowalam w sklepie z takimi rzeczami i widzialam jak przyjezdzaja zapakowane, jak sie po podlodze czesto walaja i ile osob w sklepie i to jakich osob je dotyka i oglada, w rekawiczkach nawet czy brudnymi rekoma. ja radze prac jednak, nie chodzi o sterylnosc tylko mi te nowe ubrania i tak chemia troche zajezdzaja no i ta cala sklepowa reszta.

Do góry