reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

dziękuję kobietki za cenne wskazówki :tak:
aga masz rację, na pewno sprawdzę ten materacyk
a powiedzcie czy ta pościel (poduszka+kołderka) do wózka to są konieczne/potrzebne czy można je czymś zastąpić? i czy prześcieradełko musi być? jeju :baffled: no ciągle coś nowego...

Ja u żadnego dziecka nie miałam pościeli, wiadomo maluszek bez poduszeczki, a pod spodem różnie dzieci miały, prześcieradełka, ręczniczki, pieluchy, kocyki i do przykrycia kocyki, a na jesień zime śpiworki.

reklama
aga dziękuję kochana, uspokoiłaś mnie :sorry2: wykorzystam jeszcze twoje doświadczenie i zapytam o kocyki - ile i jakie? no bo tak żeby mieć i do łóżeczka i do wózka i pod dzidzię i do przykrycia i jeszcze jakiś w zapasie to 2 szt. to chyba mało :confused:

aga dziękuję kochana, uspokoiłaś mnie :sorry2: wykorzystam jeszcze twoje doświadczenie i zapytam o kocyki - ile i jakie? no bo tak żeby mieć i do łóżeczka i do wózka i pod dzidzię i do przykrycia i jeszcze jakiś w zapasie to 2 szt. to chyba mało :confused:
Myślę, ze jak to lato to jeden cieńszy bawełniany, a drugi cieplejszy- przynajmniej na początek planuje dwa, do przykrycia np w łóżeczku będę miała też rożek. A pod dziecko to chyba teraz będę miała pieluszke flanelową, bo wydaje mi się, ze ją lepiej i częściej można zmieniac i na bawełence dzidzia sie nie poci, ale moze sie myle i reszta wyjdzie w praniu.

Dziewczyny pamiętajcie, ze dzieci letnie będziemy miały:-)

Eryka rodziłam w lipcu i tak naprawdę wszystkiego za dużo miałam. Latem wszystko super szybko schnie. Kocyk do wózka jeden pod tyłeczek i polecam cienki polarowy, szybko schnie, łatwo się pierze i mięciutki jest, i jeden do ewentualnego przykrycia (normalny). Jeżeli lato będzie tak ciepłe jak w 2009, to dziecko tylko w bodach będę wozić. Gołe rączki, gołe nóżki:-D Nigdy nie przegrzewałam Eryka i na nic nie chorował :tak: We wrześniu nasze malce juz 4 miesiące będą miały a dopiero wtedy zimniej się robi :-) i ciuszki będą potrzebne :tak: i też nie za dużo :-D

Ja miałam tylko dwie butelki Avent (małe na początek) i dopiero po pół roku dokupiłam dużą. Jeden smoczek (oduczyłam małego jak miał 3 miesiące). Termosy nie potrzebne bo ...mi nie były potrzebne :-p. Właściwie jak tak myślę to dziecko bardzo mało potrzebuje na początku....całe to dodatkowe wyposażenie to matki kupują dla lepszego samopoczucia :cool2: Nawet rożka nie miałam, ale to dla mnie zbędny wydatek, bo dziecku latem w nim za gorąco a trzymanie maluszka bez tego usztywniacza to sama przyjemność :-D Dziecko też woli bliżej ciała mamy:tak:

Nie przesadzajcie z tymi zakupami, bo choć to wszystko takie piękne i słodkie, to tak naprawdę dzieci tak szybko rosną, ze nacieszyć się tym nie będą mogły. A później najważniejsze i największe wydatki na pieluchy są...to dopiero czyści kieszenie:baffled: I tak do 2-3 roku życia:szok:

Pytanie do wyspiarek ktore juz rodzily w UK - co tu uztwa sie do pepuszka bo za mlodego czasow to byl spirytus a teraz to nie wiem?

dziękuję kobietki :-)
aga ja tez mam zamiar zakupić około 5 szt. pieluszek flanelowych bo czytałam że super są właśnie jako przykrycie w ciepłe dni
verita ja wiem że to będzie lato ale jak sobie przypomnę zeszły rok to jakoś rewelacji z temperaturami nie było więc wolę się przygotować zarówno na 30 stopni jak i na 20 (niestety) ale na pewno masz rację że nie ma co szaleć w kwestii tych rzeczy które są tylko na chwilę choć przyznaję że czasem ciężko się oprzeć :sorry2:

Co do materacyka w wózku to ja uszyłam sobie drugi polarkowy i na oba materacyki uszyłam bawełniany pokrowiec,takie prześcieradełko.
Kocyk mam jeden 100/140 dokładnie taki: turkusowy

ŚLICZNY PLUSZOWY KOCYK/PLED KOLORY 100 x 140 cm (2206756081) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jeden 80/100 taki normalny kocowaty z kubusiem puchatkiem i jeden 80/100 dostałam od bratowej po bratanku. i myślę,że wystarczy.

A co do pępka wiem ,że jest taki specyfik w sprayu wiecie jak się nazywa i czy jest lepszy niż normalny spiryt?

reklama
Do góry