reklama
KONWALIA2205
Zaciekawiona BB
Dzięki. Pomyślałam o tychsamych. Wprawdzie są troszkę droższe od pozostałych, ale bez przesady. Mój komfort jednak ważniejszy niż te 10-15pln różnicy.
Zakupiłam bella-mama ale te tez tak na wszelki wypadek a znając mnie to pewnie będzie niagara.
katrina115
Potrójna Mama
Napisałam juz na głównym, ale tutaj powtórzę, nie pamiętam czy była o tym mowa. Ponieważ niedrapki maluch sobie ściąga, to ja zabieram do szpitala nożyczki do obcięcia pazurków (co prawda odradzają to, ale ja wolę obciąć pazurki niż żeby maluch sobie buźkę podrapał).
Poza tym wezmę malutkie opakowanie patyczków (jak do czyszczenia noska czy uszek) i środek do dezynfekcji - do pielęgnacji pępuszka.
Poza tym wezmę malutkie opakowanie patyczków (jak do czyszczenia noska czy uszek) i środek do dezynfekcji - do pielęgnacji pępuszka.
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
ja w szpitalu to tylko niedrapki bo strasznie chodzili i pilnowali zeby dzieciom nie obcinac pazurków ale za to pierwszego dnia po wyjściu do domu juz miał obciete wszystkie pazurki
kasia.natka
Fanka BB :)
hej kobietki :-)
a powiedzcie mi w czym śpią takie maluchy biorąc pod uwagę miesiące wakacyjne tzn. czerwiec-sierpień?choć wiadomo że pogoda może być rózna ale ja zupełnie jestem zielona więc w czym dziecko śpi w łóżeczku a co powinno mieć w wózku - śpiworki? jeśli to jakie? a może rożek? .... pomóżcie plissss
a powiedzcie mi w czym śpią takie maluchy biorąc pod uwagę miesiące wakacyjne tzn. czerwiec-sierpień?choć wiadomo że pogoda może być rózna ale ja zupełnie jestem zielona więc w czym dziecko śpi w łóżeczku a co powinno mieć w wózku - śpiworki? jeśli to jakie? a może rożek? .... pomóżcie plissss
katrina115
Potrójna Mama
Kamila, Polaa - tutaj (na Wyspach) nie ma takiego rygoru i takiej kontroli co masz ze sobą. To moje dziecko i ja decyduję. Alinka mimo niedrapek i tak sobie nosek przerysowała. Wiem, że w Polsce jest dużo przypadków złapania gronkowca czy paciorkowca i prawdopodobnie stąd to pilnowanie, żeby nie obcinać. Ale pod paznokciami tez sa bakterie i jak maluch sobie skórkę zadrapie, to tez dobrze nie jest.
kasia.natka - musimy pamiętać, ze nasz maluszek przez 9 m-cy żył w temp. prawie 40 stopni, więc, żeby nie było dla niego szoku, to na początek na pewno body z krótkim rękawkiem i pajacyk bawełniany, a do nakrycia, to zależy od temp. - może kocyk, może śpiworek.
kasia.natka - musimy pamiętać, ze nasz maluszek przez 9 m-cy żył w temp. prawie 40 stopni, więc, żeby nie było dla niego szoku, to na początek na pewno body z krótkim rękawkiem i pajacyk bawełniany, a do nakrycia, to zależy od temp. - może kocyk, może śpiworek.
Ostatnia edycja:
katrina ja wiem, ze nie ma takiego rygoru i pamietam babeczke, ktora obcinala dziecku paznokcie jeszcze w szpitalu, malo tego wloski mu nawet obcinala i wyrownywala
kasia.natka do spania to pewnie jakies body plus pajacyk albo body z długim rękawkiem plus polspiochy, jak dla mnie super rozwiazanie i lekki kocyk do przykrycia badz kolderka. Spiworek to bede miala na pozniej, tak mi sie wydaje, chociaz u mnie nie bedzie na pewno takich upalow jak w Polsce.
kasia.natka do spania to pewnie jakies body plus pajacyk albo body z długim rękawkiem plus polspiochy, jak dla mnie super rozwiazanie i lekki kocyk do przykrycia badz kolderka. Spiworek to bede miala na pozniej, tak mi sie wydaje, chociaz u mnie nie bedzie na pewno takich upalow jak w Polsce.
kasia.natka
Fanka BB :)
katrina, polaa co do ciuszków to wiem że jakieś body + pajacyk/śpioch to chyba najwygodniej tylko właśnie chodzi mi o to co dalej czyli jak już maleństwo jest ubrane to kładziemy je do łóżeczka bez niczego bo gorąco czy jednak śpiworek? a może w rożku? no i taki sam problem jak spacer jakiś w wózku - ciuszki i co dalej
reklama
kasia ja pewnie bede przykrywala Malego kołderką albo cienkim kocykiem bo wydaje mi sie, ze sie dziecku spi o wiele lepiej jak przykryte niz nie nawet jak upaly. Ja tez muszę byc przykryta nawet jak goraco bo inaczej nie zasnęspiworek też mam ale taki cieply wiec pewnie bedzie uzywany od jesieni a w rozku paamietam, ze Kuba nie spal (no moze troche na początku ale On z listopada) bo szybko z niego wyrósł dziecku to na poczatku na pewno najlepiej byloby w rozku bo ciasniutko ma jak w brzuszku;-)