reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

w czym Wasze letnie dzieci wychodzily ze szpitala?

Hani założyłam kaftanik i na to pajacyka, oczywiście jeszcze czapeczka, ja wychodziłam ze szpitala chyba 11 czerwca, było strasznie gorąco

Dziewczyny, mam do was pytanie. Zwłaszcz do tych bardziej doświadczonych, czyli już dzieciatych :).

Zastanawiam się nad podkładami poporodowymi, czyli tymi pieluchami dla mam :-D.
Poprzednim razem zakupiłam je poprostu w pobliskiej aptece, więc nie miałam żadnego wyboru i byłam z nich strasznie niezadowolona. One kompletnie nic nie chłonęły. Czułam się jakbym miała worek między nogami, a na nim wszystko co ze nie wypływało. Teraz oglądam na allegro, że jest ich całkiem duży wybór, wszystko zależy tylko od ceny. Powiedzcie które podkłady polecacie z doświadczenia? Albo z doświadczenia znajomych? Czekam na wasze rady ;-).

Ja w szpitalu używałam tych podkładów wielkich, w domu chyba z 3 sobie włożyłam, ale to jest niechłonne i do tego wielkie, pamiętam, że kupiłam sobie podpaski always na noc i bardzo dobrze się sprawdziły ;-)

reklama
Co do podkladow,to tutaj to szpital zapewnia - ale jak wychodzilam do domu w 3 dobie,to juz mialam podpaski - tak jak pisze kasiulka - te na noc te cieniutkie to wystarczyly. Najbardziej podklady sa potrzebne w sumie w tych pierwszych 2 dobach po porodzie,a nawet tylko w pierwszej - zalezy od kobiety.

no znajac moje szczescie do bedzie niagara :confused2:
ja kupilam sobie opakowanie tych bella mamma chyba tak sie nazywaja, pare podkladow i gaciorki wielorazowe- boje sie przeciekac :baffled:

Mam pytanko. Czy jeśli kupię teraz zestaw startowy, np.
ZESTAW STARTOWY PHILIPS AVENT 260ml Butelki (2119403867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to później do tych butelek będę mogła dokupić inne smoczki dla większego dziecka?

A ile tych podkładów poporodowych potrzeba?

W takich sklepach jak np bobas, smyk masz firmami ułożony towar i tam do każdej firmy masz najróżniejsze smoczki i akcesoria a avent jest dość popularna i nawet w aptekach są smoczki.

Ja chyba kupię 10 a później podpaski większe ,albo mąż mi dokupi

reklama
Mam pytanko. Czy jeśli kupię teraz zestaw startowy, np.
ZESTAW STARTOWY PHILIPS AVENT 260ml Butelki (2119403867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to później do tych butelek będę mogła dokupić inne smoczki dla większego dziecka?

A ile tych podkładów poporodowych potrzeba?

Ja juz mam ten zestaw i wiem ze zadnych problemow z wymiana na wieksze smoki nie ma i tak jak pisala aga pozniej przejsc mozesz na ustniki.

Do góry