reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

reklama
Dziewczyny, jaki materac macie lub chcecie kupić do łóżeczka? My wczoraj byliśmy w sklepie orientacyjnie, ale tyle tego że sama nie wiem co wybrać :)

Napisane na G3112 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jaki materac macie lub chcecie kupić do łóżeczka? My wczoraj byliśmy w sklepie orientacyjnie, ale tyle tego że sama nie wiem co wybrać :)

my mamy porządny piankowy i jest ok. niedługo trzeci maluszek będzie z niego korzystał :)
dziewczyny polecały tu też lateksowe. najsłabsze opinie mają chyba gryka-kokos, bo podobno po zmoczeniu mogą się w nich zalęgnąć robaki....ale niektóre dziewczyny też się o nich pozytywnie wypowiadają

A co myślicie o meteracach pianka-kokos? Miała może któraś z Was? Też mam problem z wyborem bo chce kupić wygodny i odpowiedni dla dziecka, ale też żeby nie kosztował kilkaset złotych....

my mamy porządny piankowy i jest ok. niedługo trzeci maluszek będzie z niego korzystał :)
dziewczyny polecały tu też lateksowe. najsłabsze opinie mają chyba gryka-kokos, bo podobno po zmoczeniu mogą się w nich zalęgnąć robaki....ale niektóre dziewczyny też się o nich pozytywnie wypowiadają
A jaka grubość ma Twój piankowy materac? :) w sklepie polecili mi 6cm ale wydaje mi się za cienki i bardziej bym była przy grubszym (mieli 12cm) :)

A co myślicie o meteracach pianka-kokos? Miała może któraś z Was? Też mam problem z wyborem bo chce kupić wygodny i odpowiedni dla dziecka, ale też żeby nie kosztował kilkaset złotych....
Ja znalazłam na allegro z hevea była tu ta firma polecana chyba za 220 zł, lateksowy. Wlasnie nad nim się zastanawiam. A jeśli nie to weźmiemy pianka kokos też mam jedne w zakładkach z allegro.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Noszę M , i M zamówiłam. Jak pomierzyłąm to stwierdziłam że większe to worek może będzie na mnie a jak widać jest jeszcze luz przynajmniej na razie:p. Także tym bardziej po porodzie będzie luźna, ale to pewnie i lepiej żeby wtedy nic nie uwierało.
Ja według szkoły rodzenia będę po prostu pakować torbę z mężem żeby wiedział co i gdzie jest. I myślę że w jedną torbę na spokojnie, ewentualnie po prostu w osobną reklamówkę czy worek to co np do porodu ale i tak do tej torby. U mnie z tego co pamiętam to ciuszków też nie trzeba dla dzidziusia.
Dzięki dzięki [emoji6] niby też majstrowalam z metrem, mierzylam i siebie i jakieś tuniki, ale i tak coś mi ciężko dojść do ładu i składu heh

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzieś czytałam, że kokos jeśli zasiusiany zaczyna smierdziec - widziałam fajny materac lateks - kokos ale trochę mnie to powstrzymuje. Któraś z Was może wie jak to jest?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam M, mam teraz 100 cm w biuście i 98 w brzuchu. Myślę, że jeszcze wzrost o 2 rozmiary przy miękkim staniku da radę, bo na razie jest luźna, w brzuchu też jeszcze jest rezerwa. Nie wiem czy zmieszczę się przed samym porodem, pewnie będzie opięta, ale już po porodzie jak chociaż trochę brzuszka zejdzie będzie ok :) w ramionach też jest w sam raz.

EDIT: Wynik w brzuchu wydawał mi się jakiś za duży i zmierzyłam jeszcze raz, jest 95 cm, coś źle spojrzałam :D
Dzięki bardzo [emoji6] będę kombinować z tymi wymiarami [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jaka grubość ma Twój piankowy materac? :) w sklepie polecili mi 6cm ale wydaje mi się za cienki i bardziej bym była przy grubszym (mieli 12cm) :)

dokładnie to nie wiem, bo nigdy nie mierzyłam ;) ale na pewno więcej niż 6 cm, bo jak patrzę na linijkę to b.cienki taki materac by był. nasz myślę, że ma z 10-12 cm

Do góry