reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Ja też mam dolce sonno i wydaje mi się że jest naprawdę fajnej jakości. Pamiętam z resztą że bratowa przed porodem też sobie z tej firmy kupowała i była zadowolona. Mam również szlafroczek bawełniany.
@olala25 taką w gwiazdki ? :) Bardzo fajna :) i kupiłam też okrycie kąpielowe dla dzidziusia :)Zobacz załącznik 842444
No super zestaw:) a mogę podpytać jaki to rozmiar i czy brałaś większy w stosunku do swojego normalnego?

reklama
Dziewczyny A czy do szpitala siebie i maluszka pakujecie do jednej torby? Czy 2 malutkie ? [emoji1]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja do jednej. Dla malucha nie muszę nic mieć, na wyjście przygotuje w domu, to mąż przywiezie. W szpitalu malucha ubierają, pampersy. Może wezmę coś w razie czego. Smoczek na pewno, kilka pampersów.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

pomysł niby fajny, ale ja bym chyba nie potrzebowała takiej specjalnej torby do porodu, bo oprócz koszuli do przebrania, klapek, butelki wody i karty ciąży nie miałabym tam nic więcej do spakowania ;) tyle rzeczy to spokojnie upchnę w osobnej kieszonce nawet :)
Ja też nie widzę sensu dzielenia swoich rzeczy na 2 torby. Do porodu potrzeba jest tylko koszula, badania, klapki, ewentualnie woda do picia i mały recznik (mi nim mąż wycieral pot z czoła ;). Jeśli mialabym dzielic wszystkie rzeczy na 2 torby, to do jednej bym dala rzeczy dla siebie, a do drugiej dla dziecka.
Ale pomysl z woreczkami fajny, zwlaszcza dla faceta, ktory mialby potem cos dowozić :) Pamietam jak mąż mi przywiózl po porodzie spodnie od piżamy (czarne), zamiaat leginsow.. Od pidżamy zostaly na łóżku, a leginsy obok na krzesle (na porodowke jechalam w nocy).. I troche mu sie pomyliło ;)

ta jest dość luźna w kroju, wzięłam M i jest dobra (a powoli zbliżam się do rozmiaru L :(), myślę, że po porodzie jak brzuch jeszcze spadnie będzie ok
Link do: Koszula nocna ciążowa i do karmienia Szara Granatowe Serce Slodkisen

mam też taką:
Link do: Koszula nocna ciążowa i do karmienia - Granatowa Slodkisen
i ta jest węższa, dla mnie M będzie dobre tak miesiąc/ dwa po porodzie myślę

ten krój w literę A chyba lepszy jest, bo luźniejszy, ale wiadomo kto co lubi :)
Tą koszule pierwsza można całkiem rozpiac? Ile ma guzików po jednej stronie? Zmieści się ręka w pięść i pierś po odpieciu?

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, które odebrałyście koszule z dolce sonno dajcie proszę znać czy rozmiar, który wybrałyście jest w tym momencie na Was dobry? W sensie czy koszule są raczej luźne czy dopasowane.. kurczę nie umiem się zdecydować na rozmiar, żeby potem było okey
Ja kupiłam M, mam teraz 100 cm w biuście i 98 w brzuchu. Myślę, że jeszcze wzrost o 2 rozmiary przy miękkim staniku da radę, bo na razie jest luźna, w brzuchu też jeszcze jest rezerwa. Nie wiem czy zmieszczę się przed samym porodem, pewnie będzie opięta, ale już po porodzie jak chociaż trochę brzuszka zejdzie będzie ok :) w ramionach też jest w sam raz.

EDIT: Wynik w brzuchu wydawał mi się jakiś za duży i zmierzyłam jeszcze raz, jest 95 cm, coś źle spojrzałam :D

Ostatnia edycja:
No super zestaw:) a mogę podpytać jaki to rozmiar i czy brałaś większy w stosunku do swojego normalnego?
Noszę M , i M zamówiłam. Jak pomierzyłąm to stwierdziłam że większe to worek może będzie na mnie a jak widać jest jeszcze luz przynajmniej na razie:p. Także tym bardziej po porodzie będzie luźna, ale to pewnie i lepiej żeby wtedy nic nie uwierało.
Ja według szkoły rodzenia będę po prostu pakować torbę z mężem żeby wiedział co i gdzie jest. I myślę że w jedną torbę na spokojnie, ewentualnie po prostu w osobną reklamówkę czy worek to co np do porodu ale i tak do tej torby. U mnie z tego co pamiętam to ciuszków też nie trzeba dla dzidziusia.

Tą koszule pierwsza można całkiem rozpiac? Ile ma guzików po jednej stronie? Zmieści się ręka w pięść i pierś po odpieciu?

są 4 zatrzaski/ napy po każdej stronie, rozpinają się do szwu po pachą, czyli całkiem sporo. ale co się tam zmieści, to nie mierzyłam - pewnie zależy od rozmiaru i biustu i pięści ;)

są 4 zatrzaski/ napy po każdej stronie, rozpinają się do szwu po pachą, czyli całkiem sporo. ale co się tam zmieści, to nie mierzyłam - pewnie zależy od rozmiaru i biustu i pięści ;)
Ja kupiłam z takim wycięciem i w ogóle nie mogłam piersi wyjąć, bo otwór był za mały. Dlatego tak się zastanawiam. No miseczkę D mam[emoji23] Da radę wyjąć rękę z cyckiem? [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja kupiłam z takim wycięciem i w ogóle nie mogłam piersi wyjąć, bo otwór był za mały. Dlatego tak się zastanawiam. No miseczkę D mam[emoji23] Da radę wyjąć rękę z cyckiem? [emoji23][emoji23][emoji23]

tu, jak rozpinasz z boku te napki, to odsłaniasz całą pierś, więc spokojnie ;)

Do góry