reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

Jak już piszecie o używanych ubrankach to pochwalę się i ja :) nasz synuś póki co nie miał nic kupione w sklepie :D wszystkie ciuchy ma z second - handu i giełdy mam :) mamy już tego masę, ale jak wchodzę i nic nie zniszczone bodziaki kosztują 0,68 zł to jak nie wziąć?? :D takie perełki mi się udało trafić że brałam jak leci :D
Co to za giełda mam? Jak widzę że body za taką cenę to oczy mi się świecą :D Duzo kupuję też w secondach i używanych więc to dla mnie coś interesującego :D

reklama
Co to za giełda mam? Jak widzę że body za taką cenę to oczy mi się świecą :D Duzo kupuję też w secondach i używanych więc to dla mnie coś interesującego :D
Jak już piszecie o używanych ubrankach to pochwalę się i ja :) nasz synuś póki co nie miał nic kupione w sklepie :D wszystkie ciuchy ma z second - handu i giełdy mam :) mamy już tego masę, ale jak wchodzę i nic nie zniszczone bodziaki kosztują 0,68 zł to jak nie wziąć?? :D takie perełki mi się udało trafić że brałam jak leci :D
Och podbijam pytanie o giełdę mam, tym bardziej, że wyczuwam, że jest to miejsce raczej sprawdzone [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny to po ile szt macie rampersów i body z krótkim rękawem?

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny to po ile szt macie rampersów i body z krótkim rękawem?

Szczerze nie liczyłam, ale większość body mam z krótkim rękawem, bo wolę w razie w przybrać jakiś cienki kaftaniki..
A rampersow mam mało, ze 3 sztuki tylko.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze nie liczyłam, ale większość body mam z krótkim rękawem, bo wolę w razie w przybrać jakiś cienki kaftaniki..

No ja sobie założyłam, że z każdego rodzaju ubranka będę miała po 3 sztuki. Ale jak widzę ile kupujecie, to zaczynam mieć wątpliwości. Dlatego dajcie znać jak to u was wygląda. To sobie jakoś może zweryfikuje. Ehhh, niby miałam dziecko 1,5 roku temu, a i tak nie ogarniam.

No ja sobie założyłam, że z każdego rodzaju ubranka będę miała po 3 sztuki. Ale jak widzę ile kupujecie, to zaczynam mieć wątpliwości. Dlatego dajcie znać jak to u was wygląda. To sobie jakoś może zweryfikuje. Ehhh, niby miałam dziecko 1,5 roku temu, a i tak nie ogarniam.

Po 3 sztuki z każdego rodzaju wydaje mi sie malo. A co zrobisz jak maly przesika pajac albo będzie ulewał? Możesz nie wyrobic z praniem..
Z rozmiaru 56 mam rampersow z krotkim rekawem ze 3-4 sztuki. Body z krotkim rękawem mam z 12-15 sztuk, koszulki z krotkim chyba 4, body z dlugim chyba z 10-15, pajacow z 15, pólśpiochów 6 sztuk, sweterkow- bluz różnej grubości, bo i cienkie i grubsze -8 sztuk. To tak na oko, bo nie liczylam.. Brakuje mi jeszcze krotkich spodenek, ale to bede kupowac jak już się pojawią w.sklepach :)
Z tym, że ja mam termin na 29.06, więc caly czerwiec mi odpada i cieplych miesiecy czeka mnie 2.. W sierpniu moga ju być chlodniejsze dni i tu sie mogą przydac dłuższe rękawy i nogawki..

Mam 5 rampersow, może dokuoie jeśli coś trafię z lumpku. Body z krótkim to mam ze 3 4 sztuki tu muszę jeszcze dokupić napewno. Kaftanikow z osiem może, pajacow około 12, sporo polspiochow bo z 15 co najmniej i tak samo body z długim. Zastanawiam się co jeszcze by dokupić... A z drugiej strony jeszcze od szwagierki coś dostanę więc chyba poczekam. Ale wiem że jak pójdę do lumpka to coś kupię jeszcze na pewno, może jakies proste sukieneczki na ciepło jak by było też. Wieksozsc rozmiaru 62 lub 3-6 mcy. Mało mam na 56.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

mnie się wydaje, że po 3 szt. to bardzo mało, możesz się z praniem nie wyrabiać. choć jak miałaś takie ilości przy starszym i było ok, to czemu nie.

tak 6-10 szt. jest wg mnie optymalnie. ja mam po 20 szt. pajaców i bodziaków z długim, po 10 rampersów i bodziaków z krótkim, 2 cienkie sweterki w tych najmniejszych rozmiarach, sporo skarpetek i kilka cienkich czapeczek. z tym, ze ja mam wyprawkę uzbierana po 2 starszakach, to jest tego trochę więcej. przy takich ilościach to puszczałam pralkę raz na tydzień, co dla mnie było ok. chłopaki byli z tych nie ulewających, ale zdarzało im się przesikać lub zasikać ubranka podczas przebierania ;)

hej :) giełda mam to taka zamknięta grupa na facebooku ;) w moim wypadku to "Bydgoska Giełda Mam" poszukajcie podobnych grup na fb z nazwą waszych miast :) Mamusie wystawiają tam np całe paczki ciuszków po swoich maluchach lub pojedyncze sztuki :) w ten sposób upolowałam m.in. 10 bodziaków za 13 zł, pojechałam, podotykałam, zobaczyłam że bez plam i wzięłam :)
na przeciwko mojego bloku jest genialny ciucholand :) w poniedziałki jest dostawa to lecę się rozeznać i jak coś mi się baaardzo spodoba to biorę, a jak coś mi się podoba ale już mam tego dużo to zostawiam i zaglądam tam w sobotę - jak jest to biorę tylko taniej (np za 0,70 zł), a jak ktoś zabrał to niech mu służy ;)

co do ilości chyba już mam za dużo :D ale jak kupuję rzeczy za taką śmieszną cenę to nie umiem się opamiętać :D wiem że z praniem nie będę musiała szaleć co dzień :p
poniżej zdjęcie spodenek kupionych za niecałe 4 zł :D w sklepach od 40 zł :D

właśnie zajrzałam w moją rozpiskę to tak ogólnie w rozmiarach 56-62:
body krótki rękaw + długi rękaw: 35 szt
pajace: 13 szt
spodenki: 12 szt

teraz już wchodzę do lumpka tylko po kaftaniki i rampersy bo tego mam znacznie mniej ;) no i nie ukrywam że wychodzę z perełkami w większych rozmiarach :D

Załączniki

• 28449979_1738566349538832_1932937993_n.jpg
    28449979_1738566349538832_1932937993_n.jpg
    104,2 KB · Wyświetleń: 89
reklama
hej :) giełda mam to taka zamknięta grupa na facebooku ;) w moim wypadku to "Bydgoska Giełda Mam" poszukajcie podobnych grup na fb z nazwą waszych miast :) Mamusie wystawiają tam np całe paczki ciuszków po swoich maluchach lub pojedyncze sztuki :) w ten sposób upolowałam m.in. 10 bodziaków za 13 zł, pojechałam, podotykałam, zobaczyłam że bez plam i wzięłam :)
na przeciwko mojego bloku jest genialny ciucholand :) w poniedziałki jest dostawa to lecę się rozeznać i jak coś mi się baaardzo spodoba to biorę, a jak coś mi się podoba ale już mam tego dużo to zostawiam i zaglądam tam w sobotę - jak jest to biorę tylko taniej (np za 0,70 zł), a jak ktoś zabrał to niech mu służy ;)

co do ilości chyba już mam za dużo :D ale jak kupuję rzeczy za taką śmieszną cenę to nie umiem się opamiętać :D wiem że z praniem nie będę musiała szaleć co dzień :p
poniżej zdjęcie spodenek kupionych za niecałe 4 zł :D w sklepach od 40 zł :D

właśnie zajrzałam w moją rozpiskę to tak ogólnie w rozmiarach 56-62:
body krótki rękaw + długi rękaw: 35 szt
pajace: 13 szt
spodenki: 12 szt

teraz już wchodzę do lumpka tylko po kaftaniki i rampersy bo tego mam znacznie mniej ;) no i nie ukrywam że wychodzę z perełkami w większych rozmiarach :D
Świetne te spodenki! Ja niestety nie umiem szukac w lumpeksach, tak samo jak w tkmaxie. Dlatego za uzywanymi ubrankami rozgladam sie na allegro :)

Do góry