reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badania nasienia

reklama
Hej, jesteśmy po badaniach. Posiew: enterococcus faecalis (5x10 do7) grzyby Candida nie stwierdzono. Badania krwi: fsh: 2,36; lh: 2,19; testosteron: 544,6. Zrobił rownież ponowne badanie nasienia i tu o dziwo jest troche lepiej: liczba plemnikow: 83mln (36mln/ml) (bylo 71mln; 27mln/ml)Ruch progresywny 11% (bylo 0%), progresywny i nieprogresywny 18% (bylo 6%). Formy prawidlowe: 2% (bylo 0%) żywotność 26% ( bylo 11%). Czy mozliwe zeby badania w ciagu miesiaca tak sie zmienily bez powodu? Czy skoro on ma te bakterie to ja w 100% tez? Czytalam ze bardzo trudno jest je wyleczyc? W jego antybiogramie 9 antybiotykow zostalo okreslonych jako wrazliwe. Ale czytalam, ze pomimo wrazliwości i tak jest je ciezko wykurzyc... już jesteśmy umowieni na wizyte do lekarza, ale chcialabym jak najwiecej sie dowiedziec przed wizyta... dlatego bedę wdzięczna za każdą informację w tym temacie :)
Kiedyś czytałam że jednej dziewczyny z forum mąż miał podobne wyniki i przyczyną była bakteria. Powinienen twój mąż zrobić posiew i oczywiście udać się do androloga żeby wykluczyć żylaki

Hej, jesteśmy po badaniach. Posiew: enterococcus faecalis (5x10 do7) grzyby Candida nie stwierdzono. Badania krwi: fsh: 2,36; lh: 2,19; testosteron: 544,6. Zrobił rownież ponowne badanie nasienia i tu o dziwo jest troche lepiej: liczba plemnikow: 83mln (36mln/ml) (bylo 71mln; 27mln/ml)Ruch progresywny 11% (bylo 0%), progresywny i nieprogresywny 18% (bylo 6%). Formy prawidlowe: 2% (bylo 0%) żywotność 26% ( bylo 11%). Czy mozliwe zeby badania w ciagu miesiaca tak sie zmienily bez powodu? Czy skoro on ma te bakterie to ja w 100% tez? Czytalam ze bardzo trudno jest je wyleczyc? W jego antybiogramie 9 antybiotykow zostalo okreslonych jako wrazliwe. Ale czytalam, ze pomimo wrazliwości i tak jest je ciezko wykurzyc... już jesteśmy umowieni na wizyte do lekarza, ale chcialabym jak najwiecej sie dowiedziec przed wizyta... dlatego bedę wdzięczna za każdą informację w tym temacie :)
Zazwyczaj jeżeli jedno z partnerów ma bakterie to leczy się obojga.

Jeżeli chodzi o różnice w wynikach to jest to możliwe. Zazwyczaj jest to badanie komputerowe i wyniki będą z próbki jaką pobrali. Chyba że robiliście w innym laboratorium/klinice.

U nas był problem i ze mną i z nasieniem męża, jednak po terapii farmakologicznej w klinice wyniki mojego męża są podobne, jest już zdecydowanie lepiej. Niestety u mnie poprawy nie będzie, miałam laparo i chyba czeka nas in vitro. Jaki dokładnie jest problem z nasieniem Twojego męża? Czasem wystarczy zmiana trybu życia i już jest znacząca poprawa.
Myślimy, żeby zapisać się do Invicta na konsultację, bo mąż bardzo pragnie potomstwa i zależy nam na czasie, a jednak specjalista powie nam najlepiej co i jak. Mąż już probował na własną rękę i ćwiczyć i brać suple, rzucił kompletnie picie alkoholu, nie sięga nawet po kieliszek dla towarzystwa. Strasznie go zabowało to, że to on jest niepłodny i stara się jak tylko może. Możliwe, że trzeba będzie brać jakieś leki, ale dowiemy się co i jak po konsultacji.

Witam,
Czy ktoś może mi powiedzieć czy te wyniki są bardzo złe?
Czym podnieśc morfologie?
Objętność 5ml
Ph 8.1
Barwa biaława
Lepkość prawidłowa
Koncertracja 25 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie 125 mln
Ruch postępowy 30%
Ruch postepowy 37.50 mln/ejakulat
Ruch Całkowity 51%
Rucha Całkowity 63.75 mln/ejakulat
Brak ruchu: 49%
Zywotnowsć : 65%
Zywotnosc : 81.25 mln/ejakulat
Pleminik prawidlowe : 2%
Pleminki prawidlowe 2.50 mln/ejakulat

Witam,
Czy ktoś może mi powiedzieć czy te wyniki są bardzo złe?
Czym podnieśc morfologie?
Objętność 5ml
Ph 8.1
Barwa biaława
Lepkość prawidłowa
Koncertracja 25 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie 125 mln
Ruch postępowy 30%
Ruch postepowy 37.50 mln/ejakulat
Ruch Całkowity 51%
Rucha Całkowity 63.75 mln/ejakulat
Brak ruchu: 49%
Zywotnowsć : 65%
Zywotnosc : 81.25 mln/ejakulat
Pleminik prawidlowe : 2%
Pleminki prawidlowe 2.50 mln/ejakulat
Źle nie jest, ale mogłoby być lepiej :)
Suplementy
zdrowa dieta
luźne bokserki
częsty seks
zimne prysznice
sport
i będzie lepiej :)

Źle nie jest, ale mogłoby być lepiej :)
Suplementy
zdrowa dieta
luźne bokserki
częsty seks
zimne prysznice
sport
i będzie lepiej :)
Korzeń maca
L-Arginina
Selen
Kwas Foliowy
Orzechy Brazyliskie.
Luźne bokserki staram sie nosić. Sport rower ale dla rekreacji, dieta jest , morosowanie jest ;), częsty sex to aż tak nie :D
Co jeszcze móglbym brać? Słyszałem o oleju z czarnuszki?

Korzeń maca
L-Arginina
Selen
Kwas Foliowy
Orzechy Brazyliskie.
Luźne bokserki staram sie nosić. Sport rower ale dla rekreacji, dieta jest , morosowanie jest ;), częsty sex to aż tak nie :D
Co jeszcze móglbym brać? Słyszałem o oleju z czarnuszki?
Cynk
L-karnityna
Tak, olej z czarnuszki lub czarnuszkę :)
Unikać długiego siedzenia.

No i to wszystko minimum 3 miesiące zanim będą widoczne efekty :)

reklama
Cynk
L-karnityna
Tak, olej z czarnuszki lub czarnuszkę :)
Unikać długiego siedzenia.

No i to wszystko minimum 3 miesiące zanim będą widoczne efekty :)
To co napisalem wyzej stosowałem 3 miesiace.. i wynik podskoczył. W 1 badaniu bylo 11mln i 40mln w ejakulacie i morfologia 1% ogolnie wszystko raz 2 wzrosło. Czy po dalszych stosowaniach tych zaleceń przy kolejnych 3 miesiącach mogą jeszcze sie poprawić te wyniki?

Do góry