reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badania nasienia

Witam, jak myślicie czy z tymi wynikami uda nam się zajść w ciążę naturalnie?
Objętość 6.0

Czas upłynnienia 10

Ph 7,8

Wygląd żele

Wynik HOS testu (%) 76%

Żywe plemniki 76%

Koncentracja w ml 48.0

Koncentracja w ejakulacie 288.0

Plemniki ruchliwe (P+NP) 75%

Ruch postępowy 58%

Ruch niepostepowy 17%

Morfologia

Plemniki prawidłowe 2%

reklama
Prawidłowych plemników jest tylko 2%. W opisie badania jest stwierdzona teratozoospermia. Dlatego mnie to martwi.
B ważna jest ilość, ruchliwość tez i ten ruch postepowy - u nas na to zwaracli głównie uwagę, u nas z 0% morfo zaszłam 2 razy w ciążę więc na morfo nie warto się aż tak skupiać, bo to ze tam maja np witke krzywa i nie ma wówczas w normie to jeszcze nie wpływa aż tak źle.

Witam, zamieszczam moje wyniki badania nasienia. Wizytę u lekarza mam dopiero za dwa tyg. Czy do tego czasu mogę prosić Was o interpretacje ? Czy jest szansa na zajście w ciąże ?
obrazek PNG 2.png
obrazek PNG 2.png

z gorszymi wynikami się udawało, ale wyniki nie są super. Na pewno trzeba rozpocząć zdrowy tryb życia. Ograniczyć alkoholu, uprawiać sport i dużo seksu. Suplementy na poprawę nasienia. I to wszystko minimum 3 miesiące aby był efekt.

reklama
Do góry