reklama
Mimi94, wyniki wyglądają spoko, leczycie się z mężem w jakiejś klinice? U nas jest problem z czynnikiem męskim i chcemy zapisać się do kliniki, żeby coś z tym zrobić…Czesc dziewczyny, pomóżcie z interpretacja [emoji120]
Od przeszło pół roku mąż stosuje fertilman plus, maca, selen, zaczął się ruszać, dbać o nie przegrzewanie jąder, robił uzg i żylaków nie ma... Co jeszcze aby to poprawić. Czy jest szansa, że uda się naturalnie? Zobacz załącznik 1244607Zobacz załącznik 1244608
U nas był problem i ze mną i z nasieniem męża, jednak po terapii farmakologicznej w klinice wyniki mojego męża są podobne, jest już zdecydowanie lepiej. Niestety u mnie poprawy nie będzie, miałam laparo i chyba czeka nas in vitro. Jaki dokładnie jest problem z nasieniem Twojego męża? Czasem wystarczy zmiana trybu życia i już jest znacząca poprawa.
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa także witam wszystkich. Chciałam się podzielić wynikami męża i zapytać czy któraś z was borykała się z takimi wynikami? Liczba plemników: 71,2mln (27,4mln/ml); ogólne parametry w normie, ale... ruch progresywny 0%; ruch progresywny i nieprogresywny: 6%; plemniki nieruchowe: 94%; Formy prawidłowe: 0%; formy patologiczne: 100%, w tym patologia główki: 98%; wstawki: 52%; witki: 41%; Agulutynacja: I; Żywotność: 11%. Wiem, że wyniki są bardzo złe, moja gin stwierdziła, że tragiczne i kazała się przygotować na najgorsze. Dlatego zastanawiam się czy może wy miałyście podobny przypadek i udało się jakoś z tego jeszcze wyjść. Dodam, że to pierwsze badanie, przed nami jeszcze usg i badania krwi, żeby szukać przyczyny aż tak złych wyników.
Kiedyś czytałam że jednej dziewczyny z forum mąż miał podobne wyniki i przyczyną była bakteria. Powinienen twój mąż zrobić posiew i oczywiście udać się do androloga żeby wykluczyć żylakiHej dziewczyny. Jestem tu nowa także witam wszystkich. Chciałam się podzielić wynikami męża i zapytać czy któraś z was borykała się z takimi wynikami? Liczba plemników: 71,2mln (27,4mln/ml); ogólne parametry w normie, ale... ruch progresywny 0%; ruch progresywny i nieprogresywny: 6%; plemniki nieruchowe: 94%; Formy prawidłowe: 0%; formy patologiczne: 100%, w tym patologia główki: 98%; wstawki: 52%; witki: 41%; Agulutynacja: I; Żywotność: 11%. Wiem, że wyniki są bardzo złe, moja gin stwierdziła, że tragiczne i kazała się przygotować na najgorsze. Dlatego zastanawiam się czy może wy miałyście podobny przypadek i udało się jakoś z tego jeszcze wyjść. Dodam, że to pierwsze badanie, przed nami jeszcze usg i badania krwi, żeby szukać przyczyny aż tak złych wyników.
dzięki wielkie, jest już zapisany na wszystkie badania (usg, krew, posiew) - teraz pozostaje tylko czekaćKiedyś czytałam że jednej dziewczyny z forum mąż miał podobne wyniki i przyczyną była bakteria. Powinienen twój mąż zrobić posiew i oczywiście udać się do androloga żeby wykluczyć żylaki
Magdusia88
Fanka BB :)
Hej, ja też bym nie przekreślała od razu wszystkiego... Bo co wie o badaniu nasienia ginekolog?Kiedyś czytałam że jednej dziewczyny z forum mąż miał podobne wyniki i przyczyną była bakteria. Powinienen twój mąż zrobić posiew i oczywiście udać się do androloga żeby wykluczyć żylaki
Dobry urolog/androlog zbada męża i dobierze odpowiednie leczenie. Nasienie nie jest łatwo poprawić, ale może jest jakaś przeszkoda, jak np żylaki czy bakterie, albo niedrożne nasoeniowody... Może problemy hormonalne... Maz ma dużo plemników to już dobry znak.
Powodzenia!
Magdusia88
Fanka BB :)
Wyniki super, upłynnienie zostało zakończone - nie wiem czy to dobrze, no i lepkość nieprawidłowa, ale to pewnie wynika z upłynnienia. Musisz niestety dopytać w klinice co autor miał na myśli.Witam serdecznie.
Czy mógłby mi ktoś przeanalizować moje wyniki?
Staramy się z partnerką o dziecko (ona ma pewne problemy) i ja chciałem się zbadać aby zobaczyć czy wina nie będzie leżała po mojej stronie.
Góry dziękuję bardzo.
Pozdrawiam
Zobacz załącznik 1265763Zobacz załącznik 1265764Zobacz załącznik 1265765
A tak to wyniki super! [emoji108]
reklama
Upłynnienie to może dlatego, że robiłem w domu i zawoziłem. Minęło jakieś 30 min i pewnie w trakcie robienia samego badania już czas 60min minąłWyniki super, upłynnienie zostało zakończone - nie wiem czy to dobrze, no i lepkość nieprawidłowa, ale to pewnie wynika z upłynnienia. Musisz niestety dopytać w klinice co autor miał na myśli.
A tak to wyniki super! [emoji108]
Dziękuję bardzo