reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spontaniczne badanie nasienia. Wyniki nie są najlepsze.

to ciężko tak jednoznacznie powiedzieć. Nie jest też powiedziane, że masz te żylaki. A jak masz, mozesz zoperować i wyniki mogą się poprawić, a wcale nie muszą.
Te Twoje wyniki nie są jakieś tragiczne. Fakt, masz morfologię 0, ale pamiętaj, że badana jest próba, a nie całe nasienie - morgologia 0% nie wyklucza poprawnych plemników w nasieniu. Dużo zależy też od diagnosty robiącego badania, jeden oceni tak, jeden tak. Dodatkowo - nasienie jest zmienne. Możesz zrobić badania nasienia za 2 tyg i wyniki będzziesz miał już inne. Mój mąż na przestrzeni lat miał wyniki od sasa do lasa.
Na tym etapie, jeśli nie starasz się o dziecko, to ja bym po prostu zdbała o dietę, ruch, suplemnety. Mozesz wybrać się do androgola, ale nie spinaj się aż tak, stres nie jest dobry nigdy. A i jeszcze jedno - na tym forum nie z takimi wyynikami pojawiały się ciąże. To tak jakbyś kiedyś chcał starać się o dziecko.
No tak nie staram się ale spotykam się z osobą która poważnie o tym myśli, ja tym badaniem chciałem sprawdzić czy czasem jako mężczyzna jej nie zawiodę. No i trochę się przeraziłem. Ale tak narazie dużo sportu, dieta i suplementy będę badał nasienie za ok 3 miesiące aby być pewny w 200 %

reklama
Do góry