reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o porodzie

A mi się właśnie przypomniała kolezanka, też drobniutka, malutka wąziutka, i pamiętam jak opowiadała mi o porodzie. Rodziła naturalnie choć naprawdę jest bardzo szczupła i wąska w bioderkach, a dodtkowo powiła dużego syna, coś napewno ponad 3kg i co lepsza urodziła Go bardzo szybko, także wąskie biodra to nie wykladnia do cc.

reklama
Dokupiłam dziś silikonowe nakładki na piersi i już mam cala torbę spakowana:-) Jeszcze jakieś 3 tygodnie i mogę rodzic:tak:

Ojej dziewczyny ale wy szybkie jesteście...ja jeszcze nie mam wszystkich rzeczy nie wspomnę ze nic jeszcze nie prałam:sorry: a co dopiero mówic o pakowaniu... pewnie zejdzie mi z tym pakowanie tak do 10 sierpnia bo teraz to myślę o tym egzaminie :baffled: mam już dośc tej szkoły :nerd:

kasiunia123 jakie funkcje spełniają te żelowe wkładki?? ja się za bardzo nie orientuję dlatego też pytam :baffled: są to takie, które można do lodówki schować a potem zimne okłady z nich robić? fajna sprawa z czymś takim bo nie trzeba kapusty pchać na piersi :rofl2: ja już też spakowana :tak: teraz tylko czekać:happy:

hmmm te nakładki silikonowe mają taki dziubek i używa się ich wtedy gdy dzidzia nie może chwycic sutka mamy, wtedy łatwiej mu jest ssac..... chyba ze się myle:baffled:

Silikonowe nakladki sluza do karmienia :rofl2:

Wiecie co! Ehehe ja jeszcze nic nie mam spakowane! W ogole musze poczytac tak w skrocie co trzeba, bo juz zapomnialam ehehe i zaczac sie skladac w koncu :-D

hehe ale ze mnie fajtłapa :) już wiem o jakie nakładki chodzi :) coś jakby smoczek na cycka :) ale dałam z tym pytaniem o nakładki:baffled: po prostu jakoś mi się tak skojarzyło, że to takie jakby wkłady silikonowe wypełnione żelem które się chłodzi i do biustonosza, żeby ulżyć piersiom (tak jak są te na oczy). ale ze mnie tępak:zawstydzona/y:

a ja sobie dzisiaj tak pomyślałam.. że do terminu niby tak daleko.. jak się patrzy na datę.. ale jak spojże na to od strony ilości tygodni które mi zostały.. czyli 7.. to to poprosty jak z bicza strzelił zleci.. bo co to jest 7 tygodni, gdy trzeba prać, prasowac, dokupić conieco.. poukładać, rozplanować.. chyba już jednak najwyższy czas zacząć wszystko szykować ;-)

reklama
A teraz by sie przydalo tak 14 stron strecic w jednym poscie i wyliczajac z gory na dol w skrocie, co trza wziac... po 5 stronach juz mi sie czytac nie chce z tego lenistwa... ehehe :-D

Do góry