reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o porodzie

a właśnie jakie ubranka dla malucha bierzecie?? ja chyba wezme body pajacyk czapeczka łapki-niedrapki i w razie czego kaftanik i śpiochy gdyby było zimno bo nie wiem jakie go września się spodziewać:sorry: ale nie sądzę, żeby kaftanik i śpiochy się przydały bo jeszcze rożek do tego i kocyk też wezmę.. a właśnie ile pieluch jednorazowych zabieracie?? i tetrową też chyba trzeba prawda? do zakrycia buźki maleńkiego człowieczka:-)

reklama
na wyjście do domku to mężowi naszykuję w domu ciuszki i mi przywiezie jak będę wychodzić.
a do szpitala ciuszków nie biorę dla dziecka bo w szpitalu u mnie dają. wezmę tylko paczkę pieluszek (taką małą, chyba 48 tam jest), łapki niedrapki, 2 czapeczki, i ze 3 tetrówki.. w razie ulewania ;-) i paczkę chusteczek nawilżanych :-)

no ja właśnie się nad kosmetykami dla malucha zastanawiałam i chyba zabiorę krem do pupci na odparzenia i chusteczki. a dobry pomysł z tymi pieluchami na ulewanie:tak::tak: i chyba też wezmę większą ilość czapeczek.. nie wiadomo iloosobowa sala mnie czeka a pewnie będzie zaduch jak cholera gdy się wszyscy zlecą oglądać dzieciaki i trza będzie okno otworzyć:sorry:

No ja w swojej karcie ciazowej mam do wypelnienia takie pytanka rozne o porodzie, jak chce zeby wygladal i tam wlasnie jest jedno o znieczuleniu gazem i tlenem,... i tak sie wlasnie zastanawiam..
rozmawialam ze znajoma z uk i ona tez byla znieczulana gazem i tlenem i mowi ze porod wspomina bardzo dobrze i pewnie jakbym rodzila w uk to tez bym sobie zyczyla cos takiego fajna sprawa musi byc...

Czy któraś z was spotkała się albo słyszała o tym że jak ktoś ma wąskie biodra i spore dzieciątko to robią cc? Bo mi już tak 3 lekarz powiedział już nawet podczas zwykłego badania ginekologicznego że raczej pani sama nie urodzi bo takie wąskie bioderka.... Teraz w 38 tyg. mam na 100% dowiedziec się czy będzie cc... bo jeżeli dzidzia bedzie w przedziale od 2800 wzwyż to czeka mnie cc:confused: ale wole to niż mały miałby się zaklinowac w kanale rodnym:sorry:

Czy któraś z was spotkała się albo słyszała o tym że jak ktoś ma wąskie biodra i spore dzieciątko to robią cc? Bo mi już tak 3 lekarz powiedział już nawet podczas zwykłego badania ginekologicznego że raczej pani sama nie urodzi bo takie wąskie bioderka.... Teraz w 38 tyg. mam na 100% dowiedziec się czy będzie cc... bo jeżeli dzidzia bedzie w przedziale od 2800 wzwyż to czeka mnie cc:confused: ale wole to niż mały miałby się zaklinowac w kanale rodnym:sorry:

Kochana mojej znajomej córka miała wąziutkie bioderka, szczególnie że to młodziutka dziewczyna 15/16 lat jak rodziła i jej prowadząca a zarazem ordynatorka powiedziała że będzie CC, a jak przyszło co co dczego to wzięli ją na fotelik i rodziła SN, bo dzidzia była dobrze i bez żadnych p.wskazań ułozona...

ja do szpitala biorę tylko to; dla małej pieluszki, chusteczki do pupy, krem, ubranko na podróż do domu; dla siebie: 2 koszule, szlafrok, klapki, wodę mineralną, kosmetyki i dokumenty..

reszte w moim szpitalu dają

Reni dobrze, że napisałaś o wodzie.. ja sobie zaraz dopakuję kubek i butelkę wody bo Misiek kupił całą zgrzewkę... a jestem pewna, że zapomnimy o takim szczególe jak woda...

no moja torba będzie się prezentowac tak:
2 koszule
stanik do karmienia
szlafrok
laczki + klapki pod prysznic
2 ręczniki
wkładki laktacyjne
nakładki na cycusie
żel pod prysznic
szampon
szczoteczka, pasta do zębów, mydełko
wkładki poporodowe (na wszelki wypadek zeby miec w zapasie)
woda mineralna
biszkopciki lub inne sucharki (do zagryzania między posiłkami - bo z doświadczenia wiem że dużo jeść nie dają.. przynajmniej w stosunku do moich możliwości :-D )
dla dzieciątka:
pieluszki
chusteczki
linomag
niedrapki
czapeczka
tetrówki (w razie ulewania)

ubrania na wyjście dla mnie i dziecka będą uszykowane w domu i mąż przywiezie jak będą potrzebne :-)

reklama
Dobrze że piszecie co zabieracie, bo zawsze się cosik przypomni i mi np brakuje podkładów na łóżko, bo chyba bede musiała owe zabrać ze sobą... bo jak każą brać podkłady poporodowe to pewnie i podkład na łóżko się przyda a jak zostanie to będę miała do wykorzystania w domu przy małej.... :tak:

No właśnie za co z kosmetykami dla dzidzi??? Mi położna powiedziała tylko o pampersach i chusteczkach nawilżanych dla dzidzi, a o żadnych kremach, oliwkach nic nie burnkęła.... ale chyba zabiore krem na odparzenia dla małej..... w sumie musze się solidnie spakować bo ja swój szpital mam +-30km od domu, mąż nie wiem czy nie będzie w hoteliku przyszpitalnym nocował (to nowy szpital ma chyba 3 lata, więc nawet hotel wybudowali), bo nie było by sensu żeby dzień w dzień przyjeżdzał, no chyba że bardzo tego będzie chciał...

Ja chyba swoją torbę do szpitala spakuje już w przeciągu tego tygodnia, najpierw sobie wypiore wsz piżamki, bo śmierdzą nowością, a ja znacznie bardziej wole zapach płynu do płukania....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry