reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

a właśnie jakie ubranka dla malucha bierzecie?? ja chyba wezme body pajacyk czapeczka łapki-niedrapki i w razie czego kaftanik i śpiochy gdyby było zimno bo nie wiem jakie go września się spodziewać:sorry: ale nie sądzę, żeby kaftanik i śpiochy się przydały bo jeszcze rożek do tego i kocyk też wezmę.. a właśnie ile pieluch jednorazowych zabieracie?? i tetrową też chyba trzeba prawda? do zakrycia buźki maleńkiego człowieczka:-)

reklama
na wyjście do domku to mężowi naszykuję w domu ciuszki i mi przywiezie jak będę wychodzić.
a do szpitala ciuszków nie biorę dla dziecka bo w szpitalu u mnie dają. wezmę tylko paczkę pieluszek (taką małą, chyba 48 tam jest), łapki niedrapki, 2 czapeczki, i ze 3 tetrówki.. w razie ulewania ;-) i paczkę chusteczek nawilżanych :-)

no ja właśnie się nad kosmetykami dla malucha zastanawiałam i chyba zabiorę krem do pupci na odparzenia i chusteczki. a dobry pomysł z tymi pieluchami na ulewanie:tak::tak: i chyba też wezmę większą ilość czapeczek.. nie wiadomo iloosobowa sala mnie czeka a pewnie będzie zaduch jak cholera gdy się wszyscy zlecą oglądać dzieciaki i trza będzie okno otworzyć:sorry:

No ja w swojej karcie ciazowej mam do wypelnienia takie pytanka rozne o porodzie, jak chce zeby wygladal i tam wlasnie jest jedno o znieczuleniu gazem i tlenem,... i tak sie wlasnie zastanawiam..
rozmawialam ze znajoma z uk i ona tez byla znieczulana gazem i tlenem i mowi ze porod wspomina bardzo dobrze i pewnie jakbym rodzila w uk to tez bym sobie zyczyla cos takiego fajna sprawa musi byc...

Czy któraś z was spotkała się albo słyszała o tym że jak ktoś ma wąskie biodra i spore dzieciątko to robią cc? Bo mi już tak 3 lekarz powiedział już nawet podczas zwykłego badania ginekologicznego że raczej pani sama nie urodzi bo takie wąskie bioderka.... Teraz w 38 tyg. mam na 100% dowiedziec się czy będzie cc... bo jeżeli dzidzia bedzie w przedziale od 2800 wzwyż to czeka mnie cc:confused: ale wole to niż mały miałby się zaklinowac w kanale rodnym:sorry:

Czy któraś z was spotkała się albo słyszała o tym że jak ktoś ma wąskie biodra i spore dzieciątko to robią cc? Bo mi już tak 3 lekarz powiedział już nawet podczas zwykłego badania ginekologicznego że raczej pani sama nie urodzi bo takie wąskie bioderka.... Teraz w 38 tyg. mam na 100% dowiedziec się czy będzie cc... bo jeżeli dzidzia bedzie w przedziale od 2800 wzwyż to czeka mnie cc:confused: ale wole to niż mały miałby się zaklinowac w kanale rodnym:sorry:

Kochana mojej znajomej córka miała wąziutkie bioderka, szczególnie że to młodziutka dziewczyna 15/16 lat jak rodziła i jej prowadząca a zarazem ordynatorka powiedziała że będzie CC, a jak przyszło co co dczego to wzięli ją na fotelik i rodziła SN, bo dzidzia była dobrze i bez żadnych p.wskazań ułozona...

ja do szpitala biorę tylko to; dla małej pieluszki, chusteczki do pupy, krem, ubranko na podróż do domu; dla siebie: 2 koszule, szlafrok, klapki, wodę mineralną, kosmetyki i dokumenty..

reszte w moim szpitalu dają

Reni dobrze, że napisałaś o wodzie.. ja sobie zaraz dopakuję kubek i butelkę wody bo Misiek kupił całą zgrzewkę... a jestem pewna, że zapomnimy o takim szczególe jak woda...

no moja torba będzie się prezentowac tak:
2 koszule
stanik do karmienia
szlafrok
laczki + klapki pod prysznic
2 ręczniki
wkładki laktacyjne
nakładki na cycusie
żel pod prysznic
szampon
szczoteczka, pasta do zębów, mydełko
wkładki poporodowe (na wszelki wypadek zeby miec w zapasie)
woda mineralna
biszkopciki lub inne sucharki (do zagryzania między posiłkami - bo z doświadczenia wiem że dużo jeść nie dają.. przynajmniej w stosunku do moich możliwości :-D )
dla dzieciątka:
pieluszki
chusteczki
linomag
niedrapki
czapeczka
tetrówki (w razie ulewania)

ubrania na wyjście dla mnie i dziecka będą uszykowane w domu i mąż przywiezie jak będą potrzebne :-)

reklama
Dobrze że piszecie co zabieracie, bo zawsze się cosik przypomni i mi np brakuje podkładów na łóżko, bo chyba bede musiała owe zabrać ze sobą... bo jak każą brać podkłady poporodowe to pewnie i podkład na łóżko się przyda a jak zostanie to będę miała do wykorzystania w domu przy małej.... :tak:

No właśnie za co z kosmetykami dla dzidzi??? Mi położna powiedziała tylko o pampersach i chusteczkach nawilżanych dla dzidzi, a o żadnych kremach, oliwkach nic nie burnkęła.... ale chyba zabiore krem na odparzenia dla małej..... w sumie musze się solidnie spakować bo ja swój szpital mam +-30km od domu, mąż nie wiem czy nie będzie w hoteliku przyszpitalnym nocował (to nowy szpital ma chyba 3 lata, więc nawet hotel wybudowali), bo nie było by sensu żeby dzień w dzień przyjeżdzał, no chyba że bardzo tego będzie chciał...

Ja chyba swoją torbę do szpitala spakuje już w przeciągu tego tygodnia, najpierw sobie wypiore wsz piżamki, bo śmierdzą nowością, a ja znacznie bardziej wole zapach płynu do płukania....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry