reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

Michasia, no naprawdę przepięknie wyglądałaś, szczuplutka i te WALORY :cool2:
To zdjątko powinno być na wszystkich forach gdzie widać że po tygodniu można wrócić do formy :-) mnie podbudowałaś :tak:
A co do "mleczarni" no cóż, nasz przywilej, choć przez chwilę możemy czuć się jak dziewczyny z PLAYBOYA ;-)no a te drobiazgi że leci, że cieknie echhhh to da się przeżyć.

reklama
Michasia cyc jak należy!! :-D:-D:-D
dziubasek malutki z Twojego synka, taki słodziutki....:-D:-D
już chcę swoją dzidzię!!!
I cyca większego też :rofl2:

jagoooodka nie napalaj się tak że cyc wielki będzie.. bo jak skończysz karmić to połowa tego co było przed ciążą zostanie :-D
a powrót do formy.. urodziłam w październiku.. a w maju jak leżałam u teściów na działce to psy na kości się zbiegały.. szkielet byłam, wieszak na ubrania.. dopiero jak pod koniec roku poszłam do pracy to nabrałam kobiecych kształtów bo zaczęłam się pączkami, drożdżówkami, bezami i innymi takimi zajadac :-D mały jamochłon wszystko ze mnie wyciągnął.. a tylko 2 miesiące karmiłam, niecałe 3 ;-)

pobeczałam sie jak zobaczyłam to zdjęcie....

Michasia wyobraź sobie, że takie cycki to ja mialam przed ciążą... teraz mam problem bo stanika do karmienia znaleźc nie moge, ale stwierdzam, że dam rade bez... kiedys takich nie bylo i babeczki jakos sobie radziły...

Ja już chcę mieć na rączkach mojego bombelka :-(

łądnie wyglądało.. a teraz taka menda paskudna, nieznośna, zbuntowana.. takie malenstwo zbyt krótko jest maleństwem.. ni z gruszki ni z pietruszki zamienia się w terrorystę ;-)

Terrorysta ale zdjęcia robić umie:-)...
No i kto Cię tak ładnie wyszczuplił jak nie On:-D:tak::tak::tak:
mniodzio

Eli kochana ale teraz dużo sklepów ma fajne rozmiary..
sprawdź tu ...fajna strona
http://stanikomania.blox.pl/html

Ostatnia edycja:
Chyba wolałabym być grubasem z usłuchanym dzieckiem niż chudziną z takim terrorystą że az ludzie się oglądają :-D no ale żeby nie było że mam takie złe dziecko, to kochany tez potrafi być i rozbrajający.. tylko za dużo pyskuje co mnie do szału doprowadza :-D

ja wczoraj miałam sobie kupić torbę do szpitala i zakupy z mojej magicznej listy zakupów.. ale po zwiedzeniu PEPCO i dojechaniu do TESCO miałam wrażenie że brzuch mi spadnie na podłogę więc wróciliśmy do domu i dzisiaj drugie podejście ;-)

ja też nie jestem za odwiedzinami od razu po porodzie. gdy rodziłam pierwsze dziecko, które niestety leżało 2 tygodnie w szpitalu w inkubatorze to nie mogłam się opędzić od gości. byłam obolała miałam wielką anemię i ciągle się martwiłam o małego a oni ciągle przychodzili i pytali i te "dobre rady". teraz to już druga ciąża ale moi rodzice już sobie urlop wzięli choć mówiłam i prosiłam żeby tego nie robili. ale nie da się im przetłumaczyć. pierwszy synuś zmarł i teraz mnie traktują jak jakąś kalekę i uważają, że muszą mi wszystko pokazywać i ciągle doglądać jakbym była jakaś nieudolna:baffled: a przecież, nie po to mieszkam na swoim, żeby mnie ciągle ktoś kontrolował. chciałabym odpocząć po porodzie i najpierw dojść do siebie tym bardziej, że ciąża przebiega dość ciężko i nie wiem jak im to wyperswadować.. jakieś pomysły?? bo spokojne tłumaczenie nie pomaga :-(

a jeśli chodzi o teściów to w sumie mam taki "komfort" że mieszkają w Bydgoszczy więc na Śląsk prędko nie zjadą ale mi w sumie ich żal :hmm: nie będą mogli widywać wnuka tak często jakby chcieli a moja matka już czuje się jak królowa babć i chce wszystko przy maleństwie robić choć się jeszcze nie narodziło:baffled:widzę, że mi usilnie próbuje odebrać rolę matki. do wszystkiego się wtrąca i wogóle.. lekkie perswadowanie jej wszystkiego nie zdaje egzaminu więc chyba będę musiała ostrzejszym tonem choć nie chcę tego:baffled: Wasze matki też takie sprawiają wrażenie jakby były chodzącymi encyklopediami o wychowaniu dziecka i próbują Was we wszystkim kierować? moja już się zapowiedziała, że ze względu na to, że mój mąż będzie w pracy za granicą podczas porodu to ona mi na porodówkę przyjdzie... a ja musiałam długo tłumaczyć, że albo Adrian albo nikt inny. po jaką cholerę ona ma się tam pchać?? jestem już zmęczona tą sytuacją :dry:

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny , ja mam malutkie A, a siara mi tak leci, że już wkładki laktacyjne muszę nosić. Na boku nawet cieżko mi spać bo mnie bolą piersi. :-:)zawstydzona/y: Mama się cieszy że będę mieć dużo pokarmu, a ja nawet nie wiem gdzie to mi się mieści a boli aż po pachy. :szok: :rofl2:

reklama
ja też mam mały biust i się martwię, że nie wykarmię dziecka :zawstydzona/y: a co bierzecie dla dziecka do szpitala na wyjście?? wiadomo że to zależy od pogody ale macie już coś ustalone?? i ile pieluch bierzecie dla malucha?? nie wiem jak u Was ale u nas są wymagane podkłady do łóżka. kupiłam 2 ale dla mnie to śmieszne, że to co szpital powinien zapewnić musimy kupić same:baffled: a w jakie podpaski się zaopatrujecie? ponoć można kupić jakieś poporodowe w aptece ale nie wiem czy to się będzie sprawdzać:sorry:

Do góry