reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

reklama
Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Pochodzę z poznania, a termin mam na 7 września. Żałuje że tu wcześniej nie zaglądałam, gdyż dużo się tu można dowiedzieć:-)

Ostatnia edycja:
Ja również witam wszystkich serdecznie! Ja wg usg mam termin na 03/09, wg om na 06/09. Zobaczymy, kiedy się dzidzia zdecyduje. Pozdrawiam!

i u mnie nastąpiła zmiana wg USG początek września (pierwszy tydzień) a wg om 26 września :baffled: wiem że często te daty są przybliżone na zasadzie 2 tyg w tę czy w tę ...
Czy, którakolwiek z już istniejących mamusiek może powiedzieć czy prawdziwsze są te z USG czy z OM ?

Z tego,co wiem,to bazuje się raczej na terminie OM albo ewentualnie pierwszego USG, bo wtedy można stwierdzić najbardziej prawdopodobny termin. Następne USG nie są już tak miarodajne, ponieważ dzidzie rosną nierównomiernie, waga ich i wzrost jest często nieadekwatna do "wieku". Np. wychodzi to w sytuacjach, kiedy na usg jest,że dziecko ma,powiedzmy, 2800 g, a kobieta rodzi 3200. Tak czytałam i tak słyszałam. ;-)

Dzięki "karotka" :-), tak myślałam. W sumie jeszcze trochę czasu więc wszystko może się zmieniać. Tak czy inaczej młoda rośnie jak na drożdżach, chyba dobrze jej w moim "piekarniku" ;-)

i u mnie nastąpiła zmiana wg USG początek września (pierwszy tydzień) a wg om 26 września :baffled: wiem że często te daty są przybliżone na zasadzie 2 tyg w tę czy w tę ...
Czy, którakolwiek z już istniejących mamusiek może powiedzieć czy prawdziwsze są te z USG czy z OM ?

Nie wiem dokladnie jak to jest w rzeczywistosci, ale u mnie za pierwszym razem sprawdzila sie data z usg:tak:;-):-)

reklama
Do góry