reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

u mnie w szpitalu dają podkłady szpitalne, wiec swoich brac nie musze... kupic jednak kupie, bo podobno porodówka jest nieźle przepełniona i jak mnie odeslą gdzieś indziej to podkłady może bedą mi potrzebne...

reklama
reniferku ja troszkę boję się tego boomu, w którym się znalazłyśmy - czasem jakieś sny mnie nawiedzają, że nie mam gdzie rodzić, bo wszystko zajęte...:baffled:
ninonka jak poznam szczegóły - napiszę o wszystkim!
A faktycznie 18-20 ja juz pewnie w domku z dzidzią będę :-D:-D:-D:-D

Polecam wybrać się na zwiedzanie porodówki - większość szkół rodzenia zapewnia takie bezpłatne wyjścia - wtedy wszystkiego się dokładnie dowiecie, bo każdy szpital ma inne wymagania i jest inaczej zaopatrzony. W moim rodzinnym mieście na podkarpaciu na przykład w ogóle nie pozwalają zakładać majtek - nawet tych jednorazowych, w Rybniku natomiast jest wymóg żeby je mieć, ze względów higienicznych (zresztą nie wyobrażam sobie na czym miałyby się trzymać te podkłady, gdybym nie miała bielizny:szok:).
W niektórych szpitalach nie trzeba mieć nic dla dziecka, tyle co na wyjście, w innych wszystko trzeba mieć swoje - naprawdę najlepiej przejść się na porodówkę i o wszystko wypytać - będziecie miały informacje z pierwszej ręki :tak:.

Najlepiej właśnie wybrać się do szpitala i popytać,ja też planuję taką wycieczkę bo ostatnio rodziłam tam 6 lat temu i mogło się pozmieniać sporo.Wiem z doświadczenia że nie ma brać zbyt wielu zbędnych rzeczy na zapas ,bo tylko mętlik się robi a brakujące może dowiezc mąż na drugi dzień.Warto zabrać zatyczki do uszu i takie szmaciane okularki do spania -nie wiadomo kiedy będziemy rodzić a w dzień jest niezły szum na salach .Laure urodziłam o 6 rano i pamiętam że byłam strasznie zmęczona a oka nie mogłam zmrużyć cały dzień.

mi z ostatniego usg wyszlo ze termin mam na 25 sierpnia :confused:
(z OM na 3 wrzesnia a z pierwszego usg na 1 wrzesnia)
ale nie ma sie co tym kierowac przy porodzie naturalnym, dzizia i tak przyjdzie na swiat kiedy jej sie podoba :-):-):-):-D

a teraz zmykam bo burza idzie :angry::angry::angry:
Milego wieczorku dziewczyny :-D:-D

reniferku ja troszkę boję się tego boomu, w którym się znalazłyśmy - czasem jakieś sny mnie nawiedzają, że nie mam gdzie rodzić, bo wszystko zajęte...:baffled:
ninonka jak poznam szczegóły - napiszę o wszystkim!
A faktycznie 18-20 ja juz pewnie w domku z dzidzią będę :-D:-D:-D:-D

bedę Ci bardzo wdzięczna.
no tak około 20 to napewno Ty już bedziesz cieszyc sie swoja perełką, a ja będe czekać ... :-D

A moja wg OM 25 wrzesien, wg USG 23 wrzes, moja mama ma 29 urodziny.. :blink:a tez bym sie nie zdziwila jakby 3 pazdziernika sie urodzila.:-D. Natala miala byc 26 sierpien a 3 wrzesnia wyszla dopiero.. i to po tylu probach wyciagniecia jej ze hej hehe :-)

hej dziewczyny-gdzie moge dostac podstawowa liste rzeczy jakie nalezaloby zabrac do szpitala?znacie jakis link?
pozdrawiam
p.s. czy rodzac w basenie musze zabrac dodatkowo jakies rzeczy wg was?

reklama
hej dziewczyny-gdzie moge dostac podstawowa liste rzeczy jakie nalezaloby zabrac do szpitala?znacie jakis link?
pozdrawiam
p.s. czy rodzac w basenie musze zabrac dodatkowo jakies rzeczy wg was?

wcześniej dziewczyny wrzucały takie listy albo też linki do takich stron, a najlepiej zadzwonić do szpitala w którym się zamierza rodzić i jak tam znajdzie się ktoś grzeczny to Ci powie napewno. Ostatnio właśnie jedna wrześnióweczka zadzwoniła i jej Pani powiedziała co i jak....

Do góry