reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o porodzie

a w sumie to nawet nie wiem czy w moim jest znieczulenie.. jak nie ma to ja nie mam już dylematu czy bym chciała czy nie chciała :-D swoje i tak przeżyć muszę... chciałabym tylko żeby poród nie był tak straszny jak moja koleżanka uważa... ona ma juz roczne dziecko i powiedziała że koszmar i ona juz nie chce nigdy dziecka... że ten poród jej sie do dziś po nocach śni masakra
ja planuję mieć minimum trójeczkę a ile bozia da to super... w końcu się zdecydowaliśmy więc "produkcja" teraz pójdzie pełną parą nie chciałabym juz przy pierwszym dzidziusiu się zrazić

jak tak spojrzałam teraz na swój suwaczek, to aż się przeraziłam ile "krateczek już za nami :eek:
:eek::eek:
:eek::eek:

reklama
co do ZZO... heheh.. nie planuję... aczkolwiek nie wiem jak to wyjdzie w praniu..

tez nie planowałam, ale nie dałam rady...i sie nie wstydze własnej słabosci, bo mimo zzo bolało mnie jak cholera... wyłam z bólu...
teraz pocieszam sie jednym, ze moze bedzie krócej... :baffled:

RENIFER ale to nie taż że ja się wstydze czy coś.. ja po prostu sama czasami sobie za bardzo pobłażam i jestem rozpuszczona jak nie wiem co.. ciężko ze mną wytrzymać.. i tak sobie pomyślałam, że musze w życiu coś przeżyć to może "siądę na dupie" nie odbierajcie tego znowu jak jakiś masochizm :-D ale uważam że w moim przypadku CC to byłoby kolejne pójście na łatwiznę.. zobaczymy.. to mój pierwszy poród i mam nadzieję nie ostatni... może przy kolejnych się zdecyduję na CC jak się okaże, że wcale ze mnie nie taki kozak jak myślę :-D

ja własnie tez bardzo chciałam miec pierwszy poród naturalny, bo chce miec trójkę dzieci - i nie chcialam miec trzech cesarek... byłoby miło gdyby teraz też dało sie rade urodzic naturalnie, a wtedy w trzecim przypadku juz mi bedzie obojętnie...

ja tez bym chciała naturalnie.
U mnie trochę trwał ten poród wiec wzięłam znieczulenie ale na bóle parte i tak już nie dają znieczulenie (przynajmniej w moim szpitalu) wiec te 1,5 godziny bóli mi wystarczy plus 12 godzin skurczy przed:-D:-D:tak:

Jak chodziłam na szkołę rodzenia w pierwszej ciąży to szczerze mówiąc więcej nas było mam samych niż tych z osobami towarzyszącymi więc nie czułam sie źle. A mój M nie mógł chodzić ze mną bo akurat kończyliśmy budowę domu i po prostu nie miał czasu. A teraz ostatnio wpadłam tam na chwilę i sie dowiedziałam że sa też lekcje bezpłatne, ale nie można na nie chodzić z osoba towarzyszącą.

A a zaczynam się bać porodu. Jak byłam odważna, tak teraz to normlanie aż drżę na samą myśl. Nie wiem jeszcze jak będe rodziła, b to zalezy od mojego gina, idę na całość i niech On zadecyduje jak urodzę moje dziecko, ale chcę rodzić ze znieczuleniem.

a ja na razie nie myślę o porodzie:-p w sensie nieboje sie, 18 czerwca ide do okulisty i wtedy dowiem sie czy bede mogla rodzin SN czy beda wskazania do cc, pewnie potem jeszcze pod koniec sierpnia czekac mnie bedzie kontrola czy cos sie nie zmianilo mam duuuza wade wzroku więc :baffled: okulista zdecyduje. chciałąbym naturlanie rodzic

Ja właśnie od okulisty mam przeciwwskazania do porodu siłami natury, mam wszczepioną sztuczną soczewkę - przez zaćmę, dlatego u mnie te cesarki

reklama
Do góry