rezeda
Fanka BB :)
Ja na początku byłam przekonana tylko do CC, straszliwie się bałam SN. Jednak z czasem jakoś ten strach mi mija i teraz CC tylko w razie konieczności.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki za odpowiedź. Ja też musze mieć CC. A dokładnie co do CC słyszałam, że różnie usypiają. Ja oczywiście wolałabym to częściowe w kręgosłup, bo wiem, że wtedy człowiek jest świadom wszystkiego co się dzieje, miałam takie 3 razy znieczulenie pare lat temu, jak miałam 3 operacje na swoje biodra i też ze względu na moje biodra jak wcześniej spomniałam musze mieć CC, ze względu na bezpieczeństwo nie tylko moje ale i maleństwa. Boje się tylko znieczulenia ogólnego, bo też owe miałam, i wolała bym mieć to w kregosłup. Ale co mój lekarz wybierze to się okarze.... mam nadzieje, że to częściowe.Ninonka, ja też wiem już że będzie cc.... Myślę sobie, że to nawet dobrze - będzie szybciej i mam nadzieję bezpiecznie Faktycznie ostatnio czytałam, że ogólne znieczulenie to teraz rzadko się stosuje, więc powinnyśmy być świadome, no i zobaczymy maleństwa zaraz po porodzie troszkę mnie przeraża to wkłuwanie się do kręgosłupa z tym znieczuleniem, ale przecież nie będę pierwszą której to robią (tak sobie mówię) i nie powinno być kłopotów.. Często też jako minus wymienia się dłuższy czas rekonwalescencji po cc, np że ze szpitala wypuszczają po około tygodniu No cóż, jakoś ostatnio tu gdzies na forum czytałam że dziewczyna wyszła po 4 dniach, a wstała już po 2 godzinach od operacji, więc pewnie co szpital to inaczej, a i duzo zależy do organizmu kobiety.. Fajne jest to, że umawiasz się praktycznie na konkretną datę, bo to chyba dużo nerwów oszczędzi nam, jak będziemy wiedziały kiedy Jak to jest dokładnie to najlepiej pogadać ze swoim lekarzem, lub z kimś kto w tym szpitalu cc miał.. Może jednak inne Mamy, które miały cc jeszcze się z nami podzielą swoimi wrażeniami
podobnie jak ja musze mieć CC ja ogólnie nie boje się tej operacji, ale wolała bym mieć to częściowe żeby być wszystkiego świadoma tylko znieczulenia się najbardziej boje, niczego więcej.a ja niestety muszę mieć cc, boję się cholernie ale wszyscy mnie pocieszają że i po naturalnym i po cc jest ciężko, a każda kobieta reaguje jednak inaczej ...