reklama
Alex91
wrześniowa mama 2009
U mnie jest podobnie. Mama urodziła mnie pod koniec 37tygodnia, moja siostra też jakieś 2tyg przed terminem. Być może to kwestia naszej rodzinnej "wieszak-owości" Ale kto wie kiedy zechce wyjść na świat mój skarb Tylko ono wie. W każdym razie rodzinka zaplanowała sobie urlop na lipiec tak żeby w sierpniu być już "na straży".U mnie jak pisałam wcześniej to wg OM to 27.09. , a wg USG 20.09 ale moja mama wszystkich nas troje urodziła o 2 tygodnie za wcześniej, a męża mama też go urodziła przed terminem, więc licze na to że maluszek urodzi się kilka dni wcześniej jak 27.09 i będzie z pod znaku panny, bo Indygo ja też znam wiele osób z pod znaku: wag i wiele panien. Np mój młodszy brat, to najukochańszy brat pod słońcem, ma 12 lat - i chciałabym żeby mój maluszek miał chociaż taki sam charakter jak on, ale hmmmmmmm dzidzie poprzychodzą do nas w takich terminach, że nie zdamy sobie z tego sprawy kiedy, hehe.
Co do tematu to:
OM 10.09
USG 9.09
E
Elunia1609
Gość
u mnie wg. om 16 września :-)
wg. usg 10 września :-)
wg. usg 10 września :-)
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
ja sie już nie sugeruję tymi datami. Ika przyszła na świat 10 dni po terminie więc zostaję przy dacie początek września:-) (tak mi wychodzi z kalendarzy różnych ) a wg OM 30 sierpnia:-)
calineczka76
Fanka BB :)
Moj termin- ja trzymam sie tylko tego pierwszego czyli 12 wrzesien
Przy wczesniejszych ciazach tez cos tam mowili o innych terminach ale patrze zawsze na ten 1 termin . Moja Julka urodzila sie 5 dni przed data a Adas dokladnie w date porodu ;-), wiec teraz tez chyba duzej roznicy nie bedzie
Przy wczesniejszych ciazach tez cos tam mowili o innych terminach ale patrze zawsze na ten 1 termin . Moja Julka urodzila sie 5 dni przed data a Adas dokladnie w date porodu ;-), wiec teraz tez chyba duzej roznicy nie bedzie
Alex91
wrześniowa mama 2009
Mnie z każdym usg data się przesuwa i wciąż wacha między 6 a 14 września Ja jednak trzymam się tego 10 września choć wiem że bardzo możliwe że urodzę wcześniej. Może i w ostatnim tygodniu sierpnia. Zobaczymy to nie zależne ode mnie. ;-) W każdym razie miesiączki miałam kosmicznie nie regularne może to dlatego. Przypuszczam też że urodze jakąś kruszynkę 2500 mama taka szkapa
Wiecie co bliżej narodzin pewnie bedziemy bardziej czuły ten czas Ja tez zbytnio sie tym nie sugeruje niby 23 ale ja bym chciała 16 w urodziny taty Ale by żoncia dała MU prezencik Alex i ie jestes szkapa- tylko laska, a dzidzia może ważyc więcej. W sumie nie ważna waga, wielkośc a zdrowie i tego nam wszytskim życzę by dzieciątka wrzesniowe były zdrowiutkie.
Wiolawb
3.09 - wg OM i wg USG:-) - ale i tak pewnie będzie psikus jakiś z tą datą...
reklama
kasiunia123
U mnie również nie zmieniła się przewidywana data porodu według USG 02.09 i OM 02.09 w Polsce a w Uk według OM 25.08 a według USG dowiem się za tydzień:-)