reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

Tak tak. Natale mialam srednio;-) haha na 25 sierpnia i urodzila sie 4 wrzesnia :-D:-D:-D

Teraz wg ostatniego USG 23 wrzesien, wg OM 24 wrzesien :blink:

reklama
U mnie jak pisałam wcześniej to wg OM to 27.09. , a wg USG 20.09 ale moja mama wszystkich nas troje urodziła o 2 tygodnie za wcześniej, a męża mama też go urodziła przed terminem, więc licze na to że maluszek urodzi się kilka dni wcześniej jak 27.09 i będzie z pod znaku panny, bo Indygo ja też znam wiele osób z pod znaku: wag i wiele panien. Np mój młodszy brat, to najukochańszy brat pod słońcem, ma 12 lat - i chciałabym żeby mój maluszek miał chociaż taki sam charakter jak on, ale hmmmmmmm dzidzie poprzychodzą do nas w takich terminach, że nie zdamy sobie z tego sprawy kiedy, hehe.​
U mnie jest podobnie. Mama urodziła mnie pod koniec 37tygodnia, moja siostra też jakieś 2tyg przed terminem. Być może to kwestia naszej rodzinnej "wieszak-owości" :-D Ale kto wie kiedy zechce wyjść na świat mój skarb:confused: Tylko ono wie.:-D W każdym razie rodzinka zaplanowała sobie urlop na lipiec tak żeby w sierpniu być już "na straży".:sorry2::sorry2:
Co do tematu to:
OM 10.09
USG 9.09

ja sie już nie sugeruję tymi datami. Ika przyszła na świat 10 dni po terminie :-D:-D:-D więc zostaję przy dacie początek września:-) (tak mi wychodzi z kalendarzy różnych ) a wg OM 30 sierpnia:-):tak:

Moj termin- ja trzymam sie tylko tego pierwszego czyli 12 wrzesien
Przy wczesniejszych ciazach tez cos tam mowili o innych terminach ale patrze zawsze na ten 1 termin . Moja Julka urodzila sie 5 dni przed data a Adas dokladnie w date porodu ;-), wiec teraz tez chyba duzej roznicy nie bedzie :laugh2:

Mnie z każdym usg data się przesuwa :confused: i wciąż wacha między 6 a 14 września :szok:Ja jednak trzymam się tego 10 września choć wiem że bardzo możliwe że urodzę wcześniej. :happy: Może i w ostatnim tygodniu sierpnia. Zobaczymy to nie zależne ode mnie. ;-) W każdym razie miesiączki miałam kosmicznie nie regularne może to dlatego. :confused:Przypuszczam też że urodze jakąś kruszynkę 2500 mama taka szkapa :happy:

Wiecie co bliżej narodzin pewnie bedziemy bardziej czuły ten czas;) Ja tez zbytnio sie tym nie sugeruje niby 23 ale ja bym chciała 16 w urodziny taty:) Ale by żoncia dała MU prezencik:) Alex i ie jestes szkapa- tylko laska, a dzidzia może ważyc więcej. W sumie nie ważna waga, wielkośc a zdrowie i tego nam wszytskim życzę by dzieciątka wrzesniowe były zdrowiutkie.

reklama
U mnie również nie zmieniła się przewidywana data porodu według USG 02.09 i OM 02.09 w Polsce a w Uk według OM 25.08 a według USG dowiem się za tydzień:-)

Do góry