reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

a u nas był na początku delikatnie Bephanten na pupkę, ale mała dostała od Pampersów odparzenia ( dopiero po kilku m-c zaczeły jej niesłużyć) i zaczeliśmy używać sudocrem, jednak jak zmieniliśmy pieluchy to problem zniknął i teraz smaruję sporadycznie sudocremem - najcześciej po kupce :-)

a synka wogóle niczym nie smarowałam

reklama
my na pupe stosujemy chusteczki z rosmanna. ;) nic poza tym. :) do kapieli jonsons baby lub oilatum. pupy niczym nie smaruje, chybaze zaczyna sie cos dziac, to wtedy albo sudocrem albo bepanthen lub oilatum soft w kremie. ew. mustela na odparzenia. zalezy co mi pod reke wpadnie :p

po kupie tak cieniutko, a co?
Agulek - a bo sudocrem to już raczej lekarstwo niż maść do codziennego użytku. Ja podobnie jak koralowa stosuję sudocrem jak zaczyna się coś dziać i to dziać już tak poważniej (2x mieliśmy taką sytuację), a tak to najzwyklejszy linomag czy temu podobne. Jak tyleczek się przyzwyczai do sudocremu to jak coś faktycznie zacznie się dziać to nie pomoże.

Ostatnia edycja:
sudocrem również służy do pielęgnacji i można go stosować profilaktycznie:-)
"Sudocrem jest antyseptycznym kremem dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie zalecany do pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry. Wskazany jest również w profilaktyce i łagodzeniu skutków zapalenia skóry w przebiegu nietrzymania moczu oraz odleżyn. Dzięki pięciu aktywnym składnikom wykazuje wielopłaszczyznowe działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, kojące i ochronne. Sudocrem jest kremem hipoalergicznym, nie wywołuje podrażnień, dlatego może być stosowany u niemowląt oraz przez osoby dorosłe posiadające delikatną, skłonną do podrażnień skórę. "

My też stosujemy sudocrem codziennie, odrobiną kremu smaruję pupę Jasia po kąpieli, bo potem pieluchę ma na sobię całą noc:) a jak kiedyś tam pokazały nam się odparzenia to sudocrem faktycznie średnio sobie z nimi radził, za to po Linomagu zeszły na drugi dzień:)

My po kąpieli też smarujemy pupę sudocremem. Kiedyś miał początki odparzenia i sudocrem sobie z nimi poradził. Każde dziecko jest inne:-) najważniejsze, to znaleźć odpowiedni środek na daną przypadłość ;-)

reklama
Witam,
chciałam Was ostrzec przed nową generacją pieluch DADA z Biedronki. Używałam starych pieluch na zmianę z pampersami przez 8 miesięcy życia Karolka i byłam z nich bardzo zadowolona - za swoją cenę spełniały w 100% zadanie. Niestety Biedronka postanowiła "ulepszyć" pieluchy... Wsadzili do nich kretyński wkład, który niby ma "chronić skórę dziecka". wczoraj załozyłam nową DADĘ małemu i po 2 godzinach złapał takie odparzenie pupci, jakiego nie miał w całym swoim zyciu! po prostu OGIEŃ! DADA mokra, skóra wilgotna, ja az się popłakałam. strach pomyśleć, jakbym ją założyła na noc. Wywaliłam całe opakowanie tego syfu i piszę, żebyście też uważały, bo szkoda skóry naszych maleństw!!!! :angry::angry::angry:

Do góry