reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Wcześniej dziewczyny pisaly o kremie Mustela nie ciemieniuchne, troche droga sprawa (35zł), ja dziś zakupilam krem z AA, kosztuje ok 18 zł z rabatem w aptece Dbam o Zdrowie i krem do buzi na wiatry i mrozy z Nivea, który nie zawiera wody i kosztuje ok 11 zł.

reklama
Krem Nivea na każdą pogodę, bez wody mogę polecić z ręką na sercu. Używam dopiero 2 dni na spacery, a policzki juz przestały byc szorstkie i czerwone. Rewelacja jak dla mnie.

Ja do niedawna używałam Bambino a od dziś Oillan. Wysłałam kiedyś Męża po krem bez wody (np Nivea) no i pani w aptece powiedziała, że nie ma takiego:wściekła/y:no i oczywiście wcisnęła Oillan, nie jest za tani..no cóż zobaczymy jaki skuteczny. Na razie mogę powiedzieć, że świetnie się rozsmarowuje:-)
A co stosujecie do kąpieli? Mi bardzo odpowiada Oillatum Soft, skóra Małego jest mięciutka i właściwie nie potrzebuje oliwkowania:-) fakt jest to nieco kosztowne ale...

a ja używam róznie do kąpieli - zalezy co jest w promocji w sklepie, Johanson albo HIpp
jednek zawsze mam Balneum Hermal i 2razy w tygodniu zamiast w płynie myję go w tym

do twarzy NIvea na każda pogodę

Hej

Ja tez do kapieli uzywam OLIATUM SOFT i po kapieli OLIATUM SOFT krem cieniutkona buzke, a na dwor tez NIVEA na kazda pogode. Ja jednak dodatkowo nawilzam Antka skorke po kapieli czasami balsamem EMOLIUM(tylko ma niezbyt ladny zapach) albo ZJAJKA mleczko do ciala dla dzieci i niemowlat, a na glowke troszke oliwki ZJAJKA.

Ja kąpie synusia w Oilatum soft :-) a buźkę po domu smaruję Emolium - krem specjalny :-) Teraz mały ma super buźkę, a na dwór tak jak pisałam Nivea Baby na każdą pogodę :-)

reklama
Ja malego kapalam do tej pory w Oilatum soft. Ale od miesiaca kapie w Jonsonie lawendowym i szczerze mowiac to ten drugi na skore mego malca jest zdecydowanie lepszy. Zdecydowanie lepiej natluszcza i nawilza skore. Po kapieli smaruje oliwka hippa. :) Na buzke smaruje krem na kazda pogode nivea. ;) I powiem, ze teraz to go przynajmniej da sie rozsmarowac na buzi. Sama kupilam go pare lat temu (wtedy to byla nowosc i chyba mial troche inny sklad) i za cholere nie dalosie go dobrze rozsmarowac. Ale przyznam sie, ze w niedziele, gdy poszlismy na chrzicny i bylo mrozno (-8) i dzis (0) tak sie spieszylam, ze malemu zapomnialam nasmarowac buzki.:zawstydzona/y: Na szczescie nic sie nie stalo, bo go dobrze opatulilam i okrylam buzke.

Do góry