reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

my kąpaliśmy w nivei, corine de farme, a teraz jonhson, no a do wody z płynem daję troszkę oliwki teraz mamy hipp, ale była nivea i bambino wszystkie ok. Buzię smaruje na dwór ziają ale chyba kupię tą niveę na każdą pogodę, bo chyba po niej misiek ma troszke suche poliki.

reklama
Misssizdecydowani nie polecam Ziajki na zimę, mój maluch odmroził sobie policzki, ma teraz szorstkie i czerwone i teraz na dwór stosujemy tylko ten Nivea bez wody. Ziajka tylko na noc po kąpieli.

Ja uzywam floslek na zime i sie sprawdza.

A chcialam Was zapytac czy mialyscie jakies zle doswiadczenia z chusteczkami Johnsona?
Ja dzis przetarlam buzke mojej Olince i momentalnie ja obsypalo czerwonymi plamami!!!!

Dziewczyny, jak Wasze maluchy dostały wysypkę po zjedzeniu przez Was np. czekolady czy cytrusów, to po jakim czasie schodziła?
Pytam, bo Mikołaja dzisiaj rano strasznie obsypało, całą szyję i klatkę piersiową. No i myślę, czy to od tego co zjadłam czy od leków które wczoraj wieczorem dostał (w ulotce jest że moze powodować wysypkę skórną). Wysypkę dostał ok. 7 rano, lek-syrop Bacterin ok 19... czy to możłiwe ze dopiero po 12 h? No bo przed godz. 7 małż podał mu moje mleko ściągnięte wieczorem, a które wyprodukowałam :-) po zjedzeniu batona Bounty. Już parę razy czekoladę jadłam i wszystko grało, dlatego sobie na niego pozwoliłam, ale może jednak teraz go uczuliła, albo te wiórki kokosowe... W każdym razie, moje pytanie do Was, po jakim czasie schodzi wysypka spowodowana czymś z mleka?

Cosya - niby do 24h powinno zejść

Co do kremów, tia ja na początku też walczyłam z babkami w aptece, które robiły mi wykład, że woda w kremie jest każdym i musi być by związać składniki, a ja uparcie jakby do mnie grochem o ścianę, nie ma pani kremu bez wody to dziękuję.

Co do płynów, jako, że Ada na nic nie jest póki co uczulona to stosujemy to co tańsze :)

Dziewczyny smarujące oliwkami, wiecie, że oliwką smaruje się na mokrą skórę, bo stosując na suchą zatyka pory?

ja zawsze smaruje na sucha bo jak owine malego recznikiem i zaniose do pokoju to on suchy juz jest;p

a co do kremu ja kupilam Nivea baby Krem na kazda pogode (bez wody) ale jeszcze nie testowalam :)

Dziewczyny, macie jakies sprawdzony specyfik do naska na katarek i zapchany gilusek, bo cały czas z tym walczymy i w sumie nic nie pomaga. Daje Julce Nasivin ale tylko przez tydzien bo wiecej nie wolno i dalej nic. Do tego doszedł suchy kaszel w nocy, męczący małą, co prawda trwa chwilke, ale ją wybudza i bardzo sie przy tym denerwuje. Chodze co tydzien do lekarza, ona twierdzi ze wszystko w płuckach oki i nie bedzie dawac antybiotyku, faszeruje mała tylko Zyrteciem i syropem. Nie wiem juz co mam robic, szkoda mi jej bo widze jak ten nosek jej przeszkadza w oddychaniu, odciagam gile fridą no i ona jest w sumie najlepsza ale przeciez nie zlikwiduje przyczyny kataru. No i soł fizjologiczna lje sie u nas jak z kranu, daje ulge ale na chwilke :( moze naprawde mamy alergie po mężu ? Przez to wszystko mała miała tylko jedną szczepionke skojarzoną, na drugi termin pokazał sie katar i lipa, juz nie mogła wziąsc nastepnej dawki, tez sie tym martwie, no ale co, nikt mi jej nie zaszczepi z katarem.

ticker.php

ticker.php

reklama
Do góry