reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

reklama
nervita moja miała takie przedwczoraj, i bolał ja brzuch, chyba cos zjadłam nieteges, więc może Twoja tez ma taka akcję...

rozalka ja uzywałam na poczatku pampersa newborn i dada najmniejsze.. dada były ciut za duże, i chyba teraz tez są , tzn., wisi taka klucha na dole ale w pasie są ok... przynajmniej nic się nie wylewa, dwa razy zrobiła mega kupe to były 3 plamki na ciuszkach, nie przelało sie jakos specjalnie... raczej będe ich używać bo biedronkę mam 10 m od klatki dosłownie i sa tanie i mała nie reaguje żadnym uczuleniem..

też tak myślałam - ale to już trwa od 5 dni - jak skończyła 2 tyg. ?
a moja dieta jest niezmienna /tzn. bardzo uboga - jak wielu z Was/ od samego początku ;(

a co pieluch - moja ma uczulenie na huggies-y i z nich jej się wylewa!
pampersy są na 1 miejscu i babydream z rossmana - też ok ;)
aaa i muszę spróbować tych Dada i Duc .
Ciamajdka a te Dada to rozmiar 3 używałaś ?

u nas tez problem z kupami jest sa zielonkawe i moim zdaniem śluzowate, troche sie martwie, teść -pediatra, mówi, że tak może być na tym etapie życia, sama nie wiem czy mu zaufac, czy jeszcze z kimś skonsultować. Karmie piersią i modyfikowanym, może to dlatego? jem pieczywo, chudą wędlinę, drób gotowany i marchewkę...

dziewczyny moja mała ma zielone kupki z białymi grudkami ? wcześniej były żółciutkie ! czy Wasze dzieci też takie mają zielone ?

U nas tak było kilka razy jak długo mała nie robiła kupki i zalegała w jelitkach.Tak mówila pediatra.choć synek jak robił często i ze sluzem,to ewidentnie była to nietoleranja białka mleka i jajek.no ale u niego tez były niteczki krwi.

Kupiliśmy DADA 3-6kg i są za małe, a te 4-9 jak już pisałam za duże ;/

No i mój maluszek ma jakieś uczulenie i to najprawdopodobniej na mleko, które tak bardzo lubię :( Jutro wizyta u pediatry, więc się zobaczy ;/

reklama
Black_Opal jak sie objawia to uczulenie bo ja mleka sobie nie odmawiam, to wiesz.. lepiej wiedzieć jakie są objawy...

Do góry