reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

reklama
czy języczki waszych pociech są rózowe? czy z nalotem?
czy ktoreś dziecko na trądzik noworodkowy?

Języczek rózowy.
Z reszta i w szpitalu i połozna dzis obejrzała języczek i wsio OK.
a trądzik ma malutki na nosku i na czole,ale wiem,że po kilku dobach może sie nasilic.

Madziujka mój maluch ma myte w buźce gazikiem z przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną 2x dziennie wiec języczek raczej nie ma osadu.
A mój Alanek ma tylko na nosku takie białe malusieńkie krosteczki, po porodzie juz miał od razu, ale one powoli schodza.
To o to pytasz????? w szpitalu pediatra nic sie o to nie czepiał.

Madziujko języczek różowy:)
Białe punkciki na nosku (jak u maluchów dziewczyn) mieliśmy, a jakiś tydzień-półtora temu zaczął się prawdziwy trądzik niemowlęcy... Skonsultowany już z lekarzem (zejdzie jak wyjdą moje hormony, nic nie robić). Jasiek zrobił się przez to nieszczególnie fotogeniczny, ma wysypany cały policzek i brodę, a dziś zauważyłam, że tam się zmniejsza, a zaczyna na czole, szyi i w jednym uchu... Na szczęście mu to nie dokucza:)

dzieki
u nas wlasnie jest i tradzik niemowlecy nasilajacy sie przy nerwach malej i kaszaki te biale na nosku i bialy jezyczek i ropke w oczku
no żesz
powtórka z rozrywki
trądzikiem i kaszakami sie nie martwie ale jezykiem i oczkiem owszem..ze starsza corcia plesniawy i oczko dokuczaly dlugo...dopiero pomogly srodki do brzuszka (flumycon plus wit c) i biodacyna do oczka...
gdyby byla starsza to bym juz zapodala jej a tak musze uskuteczniac metody babcine

umyje jezorek wacikiem a oczka poki co sola fiz..rumianku chce unikac bo uczala a ze ona ma tradzik..ble ble..boje sie

Mam pytanie czy, któraś z Was Mamuski podawała choć raz maluchowi te kropelki SAB SIMPLEX przeciw kolkom/?? bo nie wiem jak podać tzn. ile kropelek na dobe, mam co prawda instr. ale po niemiecku i niby poczytałam, ale nie chciałabym popełnic błedu.

No własnie co myślicie o tych kropelkach Sab Simplex? Czy rzeczywiście są takie skuteczne na kolki?
u nas dziś był pierwszy atak kolki, jestem padnięta i nie wyobrażam sobie, że to może trwać i się jeszcze nasilić.. Narazie stosuję tylko espumisan.

reklama
Dzieki za odp. dot. witamin. U mnie mala dostala K po urodzeniu a D to nam powie pediatra na wizycie. Ponoc w krajach b. slonecznych w lecie sie nie stosuje...nie wiem zobaczymy.

U nas byly malutkie biale kropeczni na nosku od urodzenia, powoli znikaja. Co do jezyczka to rozowy.
Bombusiu - a jak takiemu malenstwu myjecie buzke w srodku???Gazik na palucha??
Jak bylysmy jeszcze w szpitalu to nikt nic nie mowil o tej calej sterylnosci...oczka myjemy normalnie w kapieli zwyklym gazikiem, nie tym sterylizowanym...nosek to wczoraj pierwszy raz czyscilam bo cos tam bylo poprostu, aaa i pepek wisi juz na wlosku pomimo tego ze sie papral strasznie (nie pomagal octenisept...M spirytusem dzialal)

A to ze skaza bialkowa wychodzi dopiero po miesiacu - tez nie wiedzialam....

Do góry