reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Obadalam te nieszczesne chusteczki Huggies cosmy nakupili....i sa aloesowe wlasnie. Nie jest powiedziane ze beda uczulac, ale bede sie bacznie przygladac.
Mam pytanie z innej beczki. Mamuski wy caly czas jedziecie na pieluszkach typu newborn - tych rozmiar 1 czy juz ktoras zmienila????

reklama
Navijko nie martw się tym aloesem-może to tylko my tacy wrażliwi?:) Próbowaliśmy już "dwójek", da się, ale "jedynki" pasują idealnie, więc ciągle nie zmieniamy (Jasiek waży wg naszej wagi 3,5 kg).

ja kupiłam malemu juz 2-ki, ale są za duze...wiec uzywamy jeszcze 1 :)
moge polecic kosmetyki Hipp, super nawilzają skore maluszka, wczesniej troszke luszczylaa nam sie skórka na nózkach i rączkach, ale dodawałam olivki do kąpieli, i po 2-3 dniach wszytsko wróciło do normy :)

używacie normalnych wacików? ja kupiłam takie większe prostokątne , niby dla dzieci...okazało się że za 60 płatków zaplaciłam prawie 6 zł... to juz bardziej opłaca się używać chusteczki nawilżane;-) może w selgrosie będzie taniej...

JA uzywam tylko wacikow a chusteczki na wyjscia.

Obadalam te nieszczesne chusteczki Huggies cosmy nakupili....i sa aloesowe wlasnie. Nie jest powiedziane ze beda uczulac, ale bede sie bacznie przygladac.
Mam pytanie z innej beczki. Mamuski wy caly czas jedziecie na pieluszkach typu newborn - tych rozmiar 1 czy juz ktoras zmienila????

Victor ma juz prawie mieisac i dalej jedziemy na jedynkach(cale szczescie bo zostaly mi jeszcze 3 opakowania;))

Navijko nie martw się tym aloesem-może to tylko my tacy wrażliwi?:) Próbowaliśmy już "dwójek", da się, ale "jedynki" pasują idealnie, więc ciągle nie zmieniamy (Jasiek waży wg naszej wagi 3,5 kg).

To malutko Jasio przytyl.

Hej,

Dziewczyny, a stosujecie może jakieś preparaty do noska noworodka, typu woda morska? Czytałam, że powinno się nawilżać nosek maleństwa. Zastanawiam się też nad nawilżaczem powietrza, ale to może w sezonie grzejnikowym.

nawilżanie napewno pomaga - też myślę, że w sezonie grzewczym niezbędne!! Teraz w lecie i tak przy tych deszczach jest dość wilgotno.. Moja siostra stosuje nawilżacz powietrza i mówi, ze dużo spokojniej mała śpi... dodatkowo nawilżacz delikatnie "mruczy" może to też ją uspokaja?

Dorciana u nas na początku była sól fizjologiczna, ale znajoma oddziałowa noworodków kazała nam kupić Disnemar i nie dyskutować:) (Mamy w domu jeszcze Marimer, ale on ma duże ciśnienie.) Oprócz tego Frida idzie w ruch, bo niestety Jasiek ma (na to wygląda) krzywą przegrodę i nie wykicha sam wszystkiego. Jedno i drugie mogę polecić:)

reklama
Dziewczynki a czym Wam szcepili dzieciaczki w szpitalu?
Dzisiaj koleżanka mi mówiła, że Euvax koreański (darmowy, którym szczepią w spzitalach) to podobno niezły syf i ze lepiej załatwić sobie od lekarza receptę na Engerix i zamówić w przyszpitalnej aptece. Wtedy trzeba przed lub po porodzie zastrzec, że nie chcemy ay szcepilu nam euvaxem tylko że dostarczymy tą drugą szcepionkę.
Ponoć takie info dostała od pani ordynator w jednym ze szpitali... coś o tym słyszałyście?

Do góry