reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Dzieki za odp. dot. witamin. U mnie mala dostala K po urodzeniu a D to nam powie pediatra na wizycie. Ponoc w krajach b. slonecznych w lecie sie nie stosuje...nie wiem zobaczymy.

U nas byly malutkie biale kropeczni na nosku od urodzenia, powoli znikaja. Co do jezyczka to rozowy.
Bombusiu - a jak takiemu malenstwu myjecie buzke w srodku???Gazik na palucha??
Jak bylysmy jeszcze w szpitalu to nikt nic nie mowil o tej calej sterylnosci...oczka myjemy normalnie w kapieli zwyklym gazikiem, nie tym sterylizowanym...nosek to wczoraj pierwszy raz czyscilam bo cos tam bylo poprostu, aaa i pepek wisi juz na wlosku pomimo tego ze sie papral strasznie (nie pomagal octenisept...M spirytusem dzialal)

A to ze skaza bialkowa wychodzi dopiero po miesiacu - tez nie wiedzialam....

navijko ja buźkę myję przegotowaną wodą lub solą fizjolog. a w buźce tez tym, mam zwykłe gaziki z apteki i wkładam maluszkowi do pyszczka mój najmniejszy palec i wycieram mu delikatnie jezyczek, dziąsła, co sie uda,a on lubi bo sobie ssie he he:)))........połozna powiedziała, ze b. dobrze robie, noooo tak robiłam przy adim i tak sie trzymam i maluch nie ma tych pleśniawek od mleka tylko czystą buźkę, bo jak ziewa to zaraz oglądam:)))

Co do tej skazy to boje sie jej jak cholera.......zobaczymy:(

A ja dziś użyłam pierwszy raz tej FRIDY do noska i wyjęłam takiego babula, ze szok!!!!! bardzo dobre urządzenie!!!!

Niuunia dziękuję za ulotkę:)))

Ostatnia edycja:
reklama
No i u nas w szpitalu nowe wytyczne i kikut niczym nie każa smarować,tylko wycierac i wietrzyc.Połozna wczoraj niby to samo mówiła,ze na jakims kongresie o tym rozmawiali,ze niby spirytus rozmiękcza naczynka i słabo sie obkurczaja.
No nie wiem.Mojej małej rzeczywiście kikut prawie sie zasuszył,a tak sie zarzekałam,że spirytusem będe przemywać...

A i jeszcze mam pytanko,słyszałyście o masażu niemowlecia?Ktos stosuje?
http://e-masaz.pl/page.php?id=technika_masazu_niemowlecia
Podobno wspomaga rozwój i uspokaja.Tyle,że gdzies czytałam,że od 5 tyg. życia,hmmm...wiecie cos?
Masowałam synka,ale oliwką...
Ja bym chetnie zaczeła,ale co zamiast oliwki uzywac,jak nie pozwalaja,bo zatyka pory.

No i polecam Ziajke do kapieli ,jest super,a na sucha schodzaca skórke Ziajka krem do pilegnacji.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.. znów do was zerknęłam z sentymentu... no tak... w zeszłym roku to ja i moje forumowe koleżanki się rozpakowywałyśmy :)

Chciałabym wam dać jedną radę odnośnie witaminek dla maluchów.. Jeśli zauważycie, że w którymś momencie maluszek mniej je bądź wcale nie chce jeść, może to być przyczyna witamin... pójdźcie wtedy do lekarza i on wam powie co robić.. bo ja walczyłam z córą ponad tydzień, a później się okazało, że nie je bo ma nadmiar witamin i musiałyśmy odstawić... ale mówię tu o skrajnym przypadku :)

Grunt to obserwować malucha :) pozdrawiam

no włąsnie odkąd podaje wit Kplus D mała ma gaziorki i sie zastanawiam czy nie od tego
i mniej kupek
dzis dostala dicoflor

i jeszcze wracajac do plesniawek ewn i tradziku co myslicie by potraktowac je troszke octeniseptem?

Mam pytanie- czy do Was przyszedł pediatra do domu?

Mialam ustaloną z ośrodkiem wizytę patronażową na dziś, czekam w domu a tu nic...
Dzwonię do przychodni, a oni że mam przyjść do nich (a wieje jak cholera). Kurde.A przepisy stanowią wyraźnie,że mamy prawo do wizyty patronażowej w domu. Po wielkich perturbacjach lekarz ustalił, że przyjedzie w przyszły wtorek i uszczypliwie stwierdził "a co? NIe wychodzicie w ogóle z dzieckiem na dwór?" :-/ Zaczynam czuć się jak przewrażliwiony rodzic.

Madziujko wczoraj się wkurzyłam na ten trądzik i potraktowałam go nadmanganianem potasu-pomaga:))) Kontynuujemy:)
Polianno ja o patronaż pediatry trzy razy robiłam awanturę przez telefon, ale dopięłam swego-bez łaski, kasę za to biorą, a ja będę ze zdrowym dzieckiem do przychodni latała, między choróbska... Nie daj się:)

Polianno ja byłam wczoraj na wizycie patronażowej na zdrowej stronie, przyjeli mnie bez kolejki,(dużo było dzieci) ale wiesz było ciepło, dziś jest strasznie zimno i też bym nie poszła tylko walczyła o wizyte w domu.
Wuzelku a jak sie nazywa to coś czym smarujesz ten trądzik???? jakis specjalny płyn-lek???

reklama
http://www.dzieciowo.pl/2010/02/przychodzi-lekarz-do-baby-i-noworodka.html

Hmm...coś nie tak, wcięło moją wiadomość.

Mam nadzieję,że lekarz nie postanowi się wyżywać tylko dlatego,że musiał ruszyć swoje doktorskie dupsko do nas...

Co do witamin- nic malej nie podaję, żadnej witaminy K...dostala napewno po porodzie w szpitalu a teraz to już nie wiem ,wolę zaczekać na tego doktorka. Olimpii podawalam tylko vigantol.

Ostatnia edycja:
Do góry