reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co powinno się znaleźć w tarbie do szpitala.

ceny rzeczywiście niektóre są koszmarne...
Ja mam w torbie 3 pary śpioszków, trzy kaftaniki, trzy body, dwie podkoszulki, 10 pampersów, 1 pieluszka tetrowa, rękawiczki, 3 pary skarpeteczek, 3 czapeczki, oliwkę, puder, krem na odparzenia, odsysacz do noska w razie czego i kocyk na którym spałam prawie miesiąc, żeby maleństwo leżąc na nim czuło się bezpiecznie, czując na nim mój zapach... :D

reklama
Lubię tą firmę toteż i rękawiczki mam z niej za 8 zł w Smyku-już nigdy więcej tak zakupów,to było na początku kiedy jeszcze nie orientowałam się w cenach.Zakupowe szaleństwo!!!

Muszę Wam to powiedzieć.
W mojej SzR pani położna skrytykowała baaardzo rękawiczki niedrapki. Wręcz zrównała je z ziemią. Tłumaczyła nam, że nasze dzidziunie uwielbiają dotykać swoich buziuni jeszcze jak są w naszych brzuszkach. Jest to dla nich tak przyjemne, że wkładają w tę czynność bardzo dużo wysiłku i energii. A po porodzie my niewdzięczne matki odbieramy im tę przyjemność zakładając te rękawiczki. Nawet jeśli dzidzia się trochę podrapie, to podobno większą krzywdę zrobimy jej pozbawiając ją tej przyjemności (tym bardziej, że paznokietki noworodków to właściwie błonki - nie zadrapie się nimi).
To usłyszałam w piątek.
Zostawiam waszej ocenie.

Ja też słyszałam złe opinie na ich temat ale to już jak je kupiłam,mam zamiar założyć je ewentualnie do szpitala potem na pewno już nie ale dzieci się drapią moja kuzynka do domu przywiozła zdrapane dzieciątko...

No właśnie opinie są różne. W mojej SzR stwierdzono, żeby tymi drobnymi zadrapaniami się nie przejmować bo nie są poważne.

ja mam takie łapki... w sumie 3 pary, ale kupowałam je po 1,80, więc nie majątek...
nie wiem jak ro bedzie z pazurkami, ale chyba dam rade je obcinać, jak już beda dość długie, by Krasnal mógł się podrapać... a przynajmniej w pierwszym miesiacu...

reklama
Do góry