reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co powinno się znaleźć w tarbie do szpitala.

ja tez tak mam zamiar zrobić kaszu :)
od razu nie będe targała np rożka czy ubranek dla dzidzi, bo u nas w szpitalu nie są potrzebne...
i tę torbę do odbioru maleństwa to już mam spakowaną. ale tę do porodu jeszcze nie...
wnisek z tego: dziecko możemy już odbierać, ale jezcze nie rodzić ;D

reklama
U mnie też nie trzeba ubranek do dzidzi i całe szczęście bo nie wiem czy plecak ze stelażem by pomógł :laugh: ale wzięłam rękawiczki niedrapki bo z tym nie wiem jak jest w moim szpitalu

No dobra a co spakowałyście do odbioru dzidzi?Czytałam taką listę jak byłam w szpitalu i nie rozumiem po co rożek?

ja mam: koszulkę (choć nie wiem czy w zamian za nią nie wziąć body), kaftanik, śpioszki, sweterek, czapeczkę cienutką, czapeczkę grubszą, butki i kombinezon oraz rożek w celu przeniesienia dzidzi do samochodu (poniewaz aakładam, ze urodzę w terminie i może być już dość chłodno ;D)... poza tym fotelik. to chyba all...
a rękwiczki bierzecie do szpitala? znaczy takie dla dzidzi?
ja sobie myśle, ze obetnę dziecku pazurki w szpitalu i co mi zrobią? mogą mi skoczyć ;D chyba...

No właśnie z tymi rękawiczkami to może lepiej zabrać niż nie brać.No dobra rożek do przeniesienia dziecka no ale jak ubierzesz dzidzię w kombinezon to jak ją jeszcze włożysz do rożka chyba że masz zamiar ubierać dziecko w ten kombinezon w samochodzie?Jak to jest???

ja mam dość spory rożek... mam nadzieję, ze się zmieści w kombinezonie do niego...
ja chyba wezmę skarpetki na wszelki wypadek.... zamiast tych łapek-niedrapek...
nie mam ich wcale kupionych jeszcze (znaczy tych łapek) i chyba nie kupię...

no właśnie...
zamiast tego wolę kupić skarpetki... lepiej się sprawdzą, bo jeszcze je później wykorzystam, nie? a 8 złotych, to wcale niemało...

Efunia,
Koszmarna cena. W tym sklepie polecanym przez Doxą, kupiłam takie rekawiczki z miluśkiej bawełny za całe 1,80 zł. Dodam, że welurowe buciki były za 4 zł, czapeczki sofiji (Karen chyba lubi tę firmę) za 4 zł. Generalnie za całą torbe bawełnianych ciuszków + moją "sexy" koszulę dałam niecałe 140 zł.
Skąd oni biorą takie ceny???

reklama
Do góry