reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

dziewczyny jak to jest z mierzeniem temperatury u dziecka? Mam termometr na podczerwien ale mu nie ufam do końca bo pokazuje czasem rożne temperatury . zmierzyłam frankowi pod pacha i wyszło 37 Czy jamam dodac 0,5 czy tam 0,7 stopnia?
Dora ja jeszcze malemu nie mierzyłam temperatury
Ale dostal termometr za 150 zl taki na czoło i tez pamietam ze mialam isc z nim do apteki bo pokazywal inna temperature jak go testowalam na sobie i nie pamiętam czy moj go rozkminil czy nie muszę zapytac bo nie pamiętam .

reklama
Mąż też kupił taki na podczerwień i mierzymy na czole. Jeszcze nie wiem ale wydaje mi się że dobrze pokazuje. Na mnie tylko cienko bo cały czas mam 36.2. ale praktycznie codziennie mierzymy. Na początku mąż się nim bawił a teraz tak żeby mieć pod kontrolą.

tak Violu z helem zaplacil Pawel za niego bodajze 25 zl bo czekal pol godziny az sklep otworzq jakby mu wczesniej balona dac nie mogla i mu upuscila 5 zl hehe ;p ale z helem jest super wisi pod sufitem od soboty ;p

my mamy 11 ząbkow ale jak mu ida to automatycznie rzadka kupa i maruda okropna .

ja to cala jestem w rozstepach ale brzuch jest najgorszy do tego schudlam i jak brzuch mi spadl to wisi mi taka skora okropna ze szok . ogolnie to nie podobam sie sobie niby schudlam a gebe szyje rece mam jak prosiak grube no jakas taka sie nie proporcjonalna zrobilam i nie moge sie patrzec na siebie ale no jestem jaka jestem i co zrobie;p ostatnio tez zaczelam robic polprzysiady ale Paaanie po 60 na drugi dzien myslalam ze z lozka nie wstane i sie polamie aaa weee to nie dla mnie [emoji14]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
To sobie ostry trening zrobiłaś ☺ Ja to łagodnie do sprawy podchodzę i tak na spokojnie jak M chwilę to 10 zrobię i następnym razem też chwilę A izomwtryczne to bez wysiłku Tylko trzeba pamiętać zeby napinać np podczas mycia zębów

Ja straciłam zaufanie do mojego termometru jak sama miałam temp i zmiarzylam nim i ten mi 36,9 pokazuje a ja mam dreszcze Zmierzulam normalnym pod pachą a tam 38,0 Mąż wymienił w nim baterie i różnica jak sobie mierze dwoma jest 3-4 kreski. CZytałam ze dzieciom się dodaje jak w pupie czy pod pachą ale też mnie zastanawia czy np dorosły ma inna temp pod pachą a inna na czole.
Franek dziś mi sie ciepły wydawał i mu mierzylam i właśnie nie wiem Bo te kupy cały czas gil totalny I nie wiem czy infekcja czy alergia Tak to normalnie sie zachowuje jak zwykle i apetyt ma i bawi się normalnie.

Ja straciłam zaufanie do mojego termometru jak sama miałam temp i zmiarzylam nim i ten mi 36,9 pokazuje a ja mam dreszcze Zmierzulam normalnym pod pachą a tam 38,0 Mąż wymienił w nim baterie i różnica jak sobie mierze dwoma jest 3-4 kreski. CZytałam ze dzieciom się dodaje jak w pupie czy pod pachą ale też mnie zastanawia czy np dorosły ma inna temp pod pachą a inna na czole.
Franek dziś mi sie ciepły wydawał i mu mierzylam i właśnie nie wiem Bo te kupy cały czas gil totalny I nie wiem czy infekcja czy alergia Tak to normalnie sie zachowuje jak zwykle i apetyt ma i bawi się normalnie.
Dora w szpitalu tez mierza doroslym na czole :-)
chyba w pupie sie dodale ale nie jestem pewna

Ja też mam na podczerwień taki pistolet i tak jak India jak ewidentnie widzę że któreś ma gorączkę i nim zmierzę i pokaże ok 38 to wtedy elektroniczny najzwyklejszy pod pachę i nic już nie dodaje. Jemu ufam, ten na podczerwień mniej bo niestety w zależności od tego w którym miejscu czoła i za którym razem pokazuje różne temperatury. A też tani nie był.

Dora oby alergia! Ale moja mała jak miała to zapalenie oskrzeli jak miała 3 miesiące to oprócz kaszlniecia i kataru nie było jej nic, nawet apetyt miała. Jak małemu nie przejdzie to może dla swojego spokoju pokaż go lekarzowi??

Moja pediatra zawsze mówiła że z dzieckiem do roku czasu nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza, bo u takich dzieci wszystko rozwija się bardzo szybko...

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
przed 5 obudziła nas zielona sluzowata smierdzaca breja w pampersie.... Wczoraj lały mu sie z buzi litry śliny wiec moglam sie spodziewać. Ciekawe ujrzymy białą kreseczke w buziaku :)

ps. Dwie godziny temu skonczyl 5 miesięcy [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
przed 5 obudziła nas zielona sluzowata smierdzaca breja w pampersie.... Wczoraj lały mu sie z buzi litry śliny wiec moglam sie spodziewać. Ciekawe ujrzymy białą kreseczke w buziaku :)

ps. Dwie godziny temu skonczyl 5 miesięcy [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Sto lat na 5 miesięcy i oby zęby szły gładko

Ale ten czas leci ;)
1505202224-aaaaaa.jpeg

Pokazywała m Wam jaka uszylam kure do szkoly rodzenia?
Lece ogarnac lazienke poki mala spi

reklama
W pupie się odejmuje 5 kresek. Ja od urodzenia mierze tak. Nie mam zaufania do tych na podczerwień.

Nadziejka super dzielny przedszkolak !:*

Dora
Weź małego na kontrole, zajrzy w gardło czy cos się nie dzieje.

U nas tez zapalenie oskrzeli z dnia na dzień, tylko moja doktorka zapobiegliwa i dala nas na dziecięcy. Katar i kaszelku trochę było. Leczyliśmy się ok 3 tyg tylko inhalacje z soli.

Ja strasznie schudłam po urodzeniu. Pupa najbardziej, brzuch, skórka mała wisi i rozstepy zostały: ( wesele mamy za 2 tyg i oczywiście kiecka na mnie wisi

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry