reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

A mnie ta sroka trochę przeraża. Jak zaczęłam czytać wpisy to wychodzi na to, że wszystko złe.
Nagle sobie myślę a jakiej pasty używam, jaki szampon, podkład i fluid od czasu do czasu, żel pod prysznic a mydło w dozowniku, a skład tabletek do zmywarki....Doczytałam że mój cetaphil polecany przez dermatologa, jako bezpieczny i w sumie jedyny akceptowalny przez moją twarz ma parabeny... Przestałam czytać i analizować coby w paranoje nie popaść.

Ja cetaPHIL TEŻ PRZETESTOWAŁAM NA MAŁYM I JAKO JEDYNY Z TYCH ZALECANYCH DLA SUCHEJ ALERGICZNEJ SKÓRY WYLECZYŁ małego skórę w 3 tyg. nie spodziewałam sie aż takich efektów. a sroki nie czytałam bo nawet nie wiedziałąm że istnieje :p (sorki za duże litery, niechcący Caps lock mi sie wcisnął)

reklama
Dora super że wszystko ok :) to jak chłopak potwierdzony to może mąż zacznie nad imieniem myśleć?? :)

India moja teraz powoli zaczyna sie interesować swoimi rączkami a i zabawkami. jak sie jej powiesi na pałąku to chyba jeszcze nie bardzo świadomie ale ją łapie :) do pobożnych rączek wróci pewnie później. ja już zapomniałam w jakim okresie jakie umiejętności dziecko nabywa. u filipa wydawało mi sie to tak szybko :)

Właśnie piszę z koleżanką która za chwilę urodzi swoje pierwsze dziecko i przypomniała mi się książka która bardzo nam pomogła na początku. Nawet kupy są opisane :) polecam
1484261138810.jpg

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1484261138810.jpg
    1484261138810.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 202
Dora, fajnie, ze plec potwierdzona :-)
Ada to mi sie do samego konca wiercila w brzuchu i zmieniala strony, ale byla mala i zacieta ;-)

Marysiu, wspolczuje. Musisz wyluzowac i przyjac ten fakt, ze Madzia ma alergie, bo zeschizujesz. Czy ta wysypka ja swedzi? Przeszkadza?

Co do chemii i skladu roznych rzeczy - nie czytam.
W dzisiejszych czasach nie warto unikac wszystkiego, bo wtedy nieprzyzwyczajony organizm moze ucierpiec, kiedy nagle sie go czyms zaatakuje.
A zycie bio - nie kazdego stac, by tak zyl i mogl sobie pozwolic na wszystko co jest bio.
Tak w ogole to mam wrazenie, ze bio to teraz niezly biznes jest, a nie tylko filozofia.

Moje biedne dziecko czeka na pudelko z kartami z pilkarzami. Obiecalam mu kupic w poprzedni czwartek - niestety wykupili ze sklepu. Zwiedzilismy wszystkie sklepy, ktore nam do glowy przyszly i niestety nigdzie nie bylo.
W koncu zamowilismy na allegro ( w niedziele) przez inpost do paczkomatu i kurde wszystko wskazuje na to, ze do jutra nie dojdzie :-(

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Już dłuższy czas zamawiam z apteki Gemini i zawsze plaxilam przelewem to czekałam ok 5 dni na paczkę a raz tydzień. We wtorek zamówiłam za pobraniem i dziś już dostałam. Szybciej jest bo nie czekają na zaksięgowanie

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dorcia oj kobitko śmiszny ten Twój doktor. Ja polecam leżenie na lewym boczku:)

India. Ja zaakceptowałam już dawno , że mała to alergiczka. Nie sądziłam, że dosłownie kilka obranych kęsków jej aż tak zaszkodzi. Ale to też może być od kremu, bo tylko na brzuszku jej się pojawiło co dziwne, bo pierw zawsze buzie zsypało jej. Nie widzę, żeby się drapała czy tarła klatkę, za to czerwoną główkę ma , ciemieniucha wróciła i to drapie. Nawet jak fenistil brała to drapała, a fenistil jest przeciwświądowy. I główka na bank od kremu, bo nawliżałam ją jej.
Cóż niestety bio też nie zawsze jest bio. W tesco stanęłam przed półką z eko produktami. Ceny jak z kosmosu, a pewnie różnią się naklejką EKO, BIO od zwykłych produktów. Teraz to oszustwo wszędzie.

Kulcia warzywa mogę. Wapno mam pić rozpuszczalne.[emoji6]

Anka, bywalo, ze jak zaplacilam za cos do 11 to tego samego dnia wysylali i pojutrze mialam paczke, a Ci od dwoch dni przekazuja paczke.miedzy oddzialami inpost.

Marysia, Ada tez ma nadal.ciemieniuche :-/ mniejsza niz na poczatku, ale zawsze...
Cos.nosek.sie jej zapycha. Mam nadzieje, ze sie nie zarazila....

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Polecam Wam fb bądź instagram bądź Snap mamaginekolog, dużo się o ciąży można dowiedzieć, min innymi o tym leżenie na lewym boku, że to mit Kasiu ( ja leżałam twardo jak nie wiedziałam, mało nie kiplam [emoji23])

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Jak warzywa możesz to ok. Kochana polecam Ci wobec tego blogi kulinarne olga smile i jadlonomia, znajdziesz dla siebie dużo i nie będziesz niezadowolona [emoji9] podziwiam Twoje samozaparcie KasiuMarysiu! ;*

atdctrd8ammce1aq.png

Do góry