reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
opłata abonamentu radiofonii i telewizji tez jest niby obowiązkowa. ..
nie można zmuszac do czegoś drugiego człowieka. ze szczepieniami jest problem bo faktycznie jest ogromna presja na rodziców ale ostatecznie to ich decyzja.

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Ja nie mam poprzednich:) wiecie co ja mam doczynienia z dzieckiem z ciężkim nopem regres rozwojowy Total było spoko a teraz ma 6 prawie lat i nawet nie mówi. Są różne rodzaje nopow, od zapalenia ucha i płuc po śmierć lozeczkowa. Z drigieh strony pneumokoki tez siedza gdzies na swiecie. Sa plusy i minusy obydwu stron. Pewien mądry lekarz powiedział , że od tego jest żeby dziecko wyleczyć jak zachoruje a z nopu leczyć się nie da w pewnych sytuacjach

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Marysia pierwsze szczepienie miala w wieku 4mcy... później miala szczepienia bezkomorkowe i za kazdym razem była badana przez neurologa i przed szczepieniem i po szczepieniu, neurolog musial dac zgode. teraz powinna być zaszczepiona w tamtym roku ale byla podziebiona wiec nie poszłam z nią. .. a teraz niestety choruje wiec najpewniej pojde z nią po nowym roku albo nawet na wiosne może. .. chociaz nie miala tez przez to bilansu 4ro latka... ale pojdziemy na bilans 6cio latka wiec mała strata...

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Życiowa , Marysia fajnie bo przed każdym szczepieniem była przebadany na maxa wiec tak można szczepić a tak to lekarze nawet z katarem i wysypka szczepia mimo że nie wiedzą co to.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ale mam ból szyi, karku. Siedzę z broda przyklejona do klatki piersiowej i nie mogę się wyprostować. Oczywiście paracetamol nie pomaga. Z juz dwa razy wysmarowal mnie amolem ale to też mi nie pomaga. Jak do poniedziałku nie przejdzie to będę musiała iść do lekarza.
A może jednak jest coś co można stosować?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Anka, chyba niestety nie ma niczego co moglabys zastosowac.

Radka szczepilam normalnym trybem i Adę tez. Nie wiem co jest wiekszym ryzykiem- szczepienie czy nie szczepienie,nie jestem specjalista, ale gdyby nie szczepienia to wszystkie te choroby bylyby wokol nas i dlatego szczepienia sa obowiazkowe.
My osobiscie wolimy szczepic.
Sa choroby, z ktorych wyleczyc sie nie da, sa tez takie, ktorych nie da sie od razu zdiagnozowac. U nas w rodzinie od strony meza zmarla mala dziewczynka, od pojawienia sie pierwszego objawu infekcji do tragedii minelo jakies 7 godzin :-( do tego wydarzenia bylismy przeciwni dodatkowym szczepieniom, ale tak jak w zyciu wszystkie doswiadczenia weryfikuja nasze poglady i plany.

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

reklama
Do góry