reklama
viola150
Fanka BB :)
Jak dla mnie mamy karmiącej mm i początkującej w kp - mm zdecydowanie łatwiejsze. wiadomo na początku też było ciężko ile mm podać Filipowi żeby sie najadł, co ile co 2,5-3-4h?? Pamietam Kulcia że też nas pytałaś jakie porcje Igiemu robić. ale z czasem wszystko przyszło i tak jak Kulka pisze 3-4h na zrobienie czegoś były no i to że w nocy dziecie pospało.
Przy Amelce chciałam karmić i ucieszyłam sie że będzie mniejsza niż jej brat to może sie uda, będę miałą wystarczającą ilość pokarmu itp. no i daje narazie radę chociaż nie spodziewałam sie aż takich bóli sutków, tego że tak często będzie trzeba to robić, że \w moim przypadku płaskich brodawek tak ciężko będzie małą przystawić. no ale dziś już było lepiej. Na wszelki wypadek na noc w podgrzewacz pójdzie woda do mm, żebym mogła w każdej chwili zrobić.
Życiowa - udało sie dziś z nakładki ale młoda chciała ciągnać tylko z prawej z nakładki, z lewej za chiny. na szczęście lewa sie już wygaja i jak zasysała to tak nie boli. za to z prawej odpadł mi strupek i ta nakładka to wybawienie że sie przez nią napije
Przy Amelce chciałam karmić i ucieszyłam sie że będzie mniejsza niż jej brat to może sie uda, będę miałą wystarczającą ilość pokarmu itp. no i daje narazie radę chociaż nie spodziewałam sie aż takich bóli sutków, tego że tak często będzie trzeba to robić, że \w moim przypadku płaskich brodawek tak ciężko będzie małą przystawić. no ale dziś już było lepiej. Na wszelki wypadek na noc w podgrzewacz pójdzie woda do mm, żebym mogła w każdej chwili zrobić.
Życiowa - udało sie dziś z nakładki ale młoda chciała ciągnać tylko z prawej z nakładki, z lewej za chiny. na szczęście lewa sie już wygaja i jak zasysała to tak nie boli. za to z prawej odpadł mi strupek i ta nakładka to wybawienie że sie przez nią napije
viola150
Fajna ta stronka,może i ja coś upoluję
Życiowa a lepiej elektryczny czy ręczny? Bo jestem zielona w tym temacie
Ja mam ręczny jakiś taki tańszy. narazie dużo z niego nie korzystałam ale to co potrzebowałam to odciągnął
viola150
A dziewczyny skąd wiecie że maluchy już sie piersią najadły?? tzn bo moja np ssie ssie i po jakiś 10min zasypia, co chwilkę jej sie przypomina to possie. ale jak chce ją odłożyć to tak trzyma cyca że szok. jak ją odłożę to często jest tak że mioja 10-15min i jest krzyk i pchanie łapek do buzi. i znów cyc... dajecie odrazu z dwóch czy na zmianę raz z tego raz z tego i sie najadają??
aaa no i czy pchanie rączek do buzi po obudzeniu i płacz to objaw głodu??
Przepraszam za tak prozaiczne pytania ale jestem zielona w tym temacie, jak widać zresztą
aaa no i czy pchanie rączek do buzi po obudzeniu i płacz to objaw głodu??
Przepraszam za tak prozaiczne pytania ale jestem zielona w tym temacie, jak widać zresztą
Życiowa
ja mam elektryczny i dziękuję opatrzności za to ze ho kupiłam bo juz był sporo razy w użyciu a w szpitalu ratowal mi piersi jak młodego naswietlali... no i w jeden dzien rozkrecil mi laktacje
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Mamakulka
Karmie bebiko bo najpierw był bebilon ale skład ma ten sam a dużo tańsze. Równe 2 miesiące była pierś.
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
KasiaMarysia23
Viola juz pcha raczki do buzi? U mojej to zeszlo ok 3 tyg zanim nauczyla sie trafiac do buzi raczka.
Moze sprobuj sciagac laktatorem mleczko, na poczatek 30-40 ml jej starczy. Wiesz dziewczyny u mnie na wrzesniowkach liczyly łyki 1 łyk ok 1ml. Ale mysle ze 10 min spokojnie sie najada. Moja czasem 5 min jadla i przy cycu zasypiala. Coz ja piers dawalam raczej na zmiane, a sprawdzalam ktora ciezsza i z tej karmila. Ja zaczelam odbijac jak Magda miala ok 4 tyg.
Jesli ja Ci moge doradzic to jak mala zasnie przy piersi to mozesz ja troszke postukac w podbrudek od dolu. Jak nie ssa to ponos chwile az zasnie twardo, bo maluszki przez ok 20 min spia czujnie.
[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]
Moze sprobuj sciagac laktatorem mleczko, na poczatek 30-40 ml jej starczy. Wiesz dziewczyny u mnie na wrzesniowkach liczyly łyki 1 łyk ok 1ml. Ale mysle ze 10 min spokojnie sie najada. Moja czasem 5 min jadla i przy cycu zasypiala. Coz ja piers dawalam raczej na zmiane, a sprawdzalam ktora ciezsza i z tej karmila. Ja zaczelam odbijac jak Magda miala ok 4 tyg.
Jesli ja Ci moge doradzic to jak mala zasnie przy piersi to mozesz ja troszke postukac w podbrudek od dolu. Jak nie ssa to ponos chwile az zasnie twardo, bo maluszki przez ok 20 min spia czujnie.
[emoji179]Madzia 07.09.2016[emoji188]
KasiaMarysia23
reklama
Życiowa
Link do: 15 powodów, przez które nigdy nie schudniesz uśmiałam się xd
viola u takiego maluszka te łapki w buzi tonalbo głód albo probuje sie uspokoic. ale ssie je prawda? moj ssal łapki pieluszke pizame moja hehe taki ciumak był i jest ale teraz ma skok i odkrył ze jego rączki są jego i w ogole szał
Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app
viola u takiego maluszka te łapki w buzi tonalbo głód albo probuje sie uspokoic. ale ssie je prawda? moj ssal łapki pieluszke pizame moja hehe taki ciumak był i jest ale teraz ma skok i odkrył ze jego rączki są jego i w ogole szał
Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app