reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mała a w ND przestawienie czasu więc jeszcze się wcześniej będzie budzić. Ja się obudziłam razem z Igim. Przespal całą noc na to wychodzi. Teraz na przewijaku fitnesik poranny ma :)

Ja pojechałam do szpitala bo się coś dziwnie czułam 2 tygodnie przed terminem. Zostawili mnie na obserwacji bo nic się nie działo. Po 2 dniach zrobili kontrolne usg a tam wyszło, że Igi ma 4.5 kg w 38 tygodniu[emoji14] skierowanie na cięcie. Pan doktor pozwolił mi na 3 dni przygotowania i hej. Cieszyłam się, że dał mi te 3 dni bo data mi się podobała. Na początku ciąży chciałam żeby się wtedy urodził (08.08.16) w niedziele wieczorem mąż mnie zawiózł, posiedzial ze mną jeszcze ze 2 h i pojechał. Dostałam żel do mycia i czopek na rano. Poszłam spać. Mimo stresu usnelam. Rano czopek nie był mi potrzebny bo dosłownie haha sralam ze strachu. Bałam się okropnie. Zjechałam na porodowke , podlaczyli mnie pod ktg. Nie mogli znaleźć tętna malucha wiec to spotegowalo wszystkie emocje. Udało się. Kroplowka, cewnik i czekam. Potem znieczulenie. Trauma straszna. Miałam dużo wód , dodatkowo syn duży a ja do szczupłych nie należę i nie umialam się tak zgiac żeby się wkluli. Za 6 podejściem się udało. Ból i strach. Założyli mi maskę tlenowa a ja od tego dostałam ataku paniki i zaczęłam krzyczeć żeby mi to zdjeli bo zejde. Tetno mi spadło, anestezjolog złapała mnie za rękę , zdjęła maskę i kazała oddychać razem z nią i patrzeć jej w oczy. Odliczala sekundy do wydobycia Igiego. I w końcu jest. Po 4 minutach wyjeli mojego syna. Wyglądał na obrażonego [emoji23] 3940 g i 62 cm , naburmuszone i oslinione :) piękny dzień, piękny syn.
1477546278-1d1mld.jpeg
tak wyglądał. Taki był czysty. Tylko go wytarli :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aaa dodam ze ja to znowu do wysokich nie naleze bo 156 cm takze sie dziwili ze duzy moj synio sie urodzil no a brzuch mialam jak laska ze szkoly rodzenia z blizniakami hahaha

[emoji166] tp ok 27.01.2017r.

Ja mam jeden po Filipie bialy, nie jest mocno gruby a drugi odkupilam teraz od kobietki z miejscowości obok - fajny z h&m jak nowy, ona używała go miesiąc. I ciekawe jest to ze można go używać jaka normalny kombinezon albo zrobić z nóżek śpiworek. A na listopad mam właśnie taki miskowy
No i ja chyba musze kupic jakis zimowy, bo jednak ten misiek za cienki na zime bedzie.
Jeju, ale mi sie marzy biala zima...

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

No dziewczyny.. widzę, że nie zawsze jest tak łatwo..
Jakoś ta opcja CC bardziej do mnie przemawia mimo tej igły :p
Mamakulka- współczuje przeżyć to wszystko musiało nieźle cie przerazić..
Chyba najgorsze co może być to nagłe problemy z dzieckiem podczas porodu.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Synka masz pięknego!
I faktycznie troszkę naburmuszony :p Zostało mu tak do dzisiaj? :D

MałaMi- Szkoda tylko, że się tyle namęczyłaś za nim była decyzja o CC. Trzeba było od razu na stół się kłaść! haha :p

KasiaMarysia- Czyli jesteś tą kobitką którym zawsze współczuje patrząc na filmiki... Szkoda że tyle się wycierpiałaś, ale nagroda chyba przyszła wystarczająca :)

Anna- No proszę to się nazywa szczęście! Gratuluje pociech. Jak tak dobrze idzie to może jeszcze jeden bejbik się narodzi ? :p

Dzień dobry.
Dziś jadę na czystość i musiałam wziąć luteine pod język bleeeeeee to jest ohudnie straszne [emoji45] [emoji45] [emoji45]

Dziś mam ochotę na zakupowe szaleństwo [emoji1] ale nie wiem co chce kupić hahahaha

Miłego dnia dziewczyny

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj poród....hmmm....
Ja urodziłam 3 tygodnie wcześniej, nagle skoczylo mi ciśnienie i pojechałam na szpital a tam się okazało że ciśnienie już jest ok ale mnie zostawili na obserwacje a w trakcie badania gin mi powiedział że urodzenia w terminie albo i później. To był 3.05.
Ale o 4 rano odeszły mi wody i przez cały dzień i cała noc czekaliśmy na akcje porodowa której nie było.
Następnego dnia dostałam oxy i po 10 godzinach urodziłam córkę. 5.05 godz 20 :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dora po wizycie ok :) mala wazy 3kg i do porodu będzie ok 3300-3400. Zobaczymy czy się sprawdzi ;) mówiłam o tych przepowiadajacych skurczach to zbadała, powiedziała ze rozwarcia nie ma ale główka juz bardzo nisko. I ze mam dzwonić jak będą znów jakies bole. 7.11 o 7.30 mam byc w szpitalu na czczo, będą badania. A 8.11 cc- moja gin będzie je robiła. I juz dostałam zaświadczenie do becikowego ;)
No to duża pannica bedzie;) ale fajnie, pewnie z 53 cm juz ma.

Kulcia noo napisane że wegańska ta margaryna i odrazu pomyslalam o Tobie!:)
Trenuj ostro z Igim:)

Anka kuźwa a dopiero test wstawiałaś:) ja pitole ale leci.

Anna dzis masz wizyte? Wlasnie moze jeszcze jednego bobo zrobicie:) my w wakacje bierzemy się do roboty moze ktos sie przylaczy?

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

reklama
U mnie pierwszy porod 12 dni przed terminem, zaczelo sie od regularnych skurczy o 20, syn urodzil sie o 10:15, parte trwaly ponad dwie godziny. Mam traume po tym porodzie.
Drugi tez SN, ale przez ponad dobe przed mialam bolesne nieregularne skurcze. 18 dni przed terminem, parte trwaly tylko 10 min, ale bolalo jak diabli!
Z cala pewnoscia porod boli bardziej niz cokolwiek innego, ale pocieszajace jest to, ze w koncu sie konczy i dostajesz nagrode na cale zycie :-)

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Do góry